Resor
till
Noto

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Pizzaca 100:-
  • 1 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadRom
  • SpråkItalienska
  • Folkmängdca 24 000

Resor till Noto

Noto

På en platå bland citrusodlingar, oliv- och mandelträd reser sig Noto, Siciliens kanske vackraste stad. Notos gamla stadsdelar med barockpalats och katedraler från 1700-talet har placerat staden på Unescos världsarvslista. Glöm inte att smaka på granita, en frusen fruktdessert och en siciliansk specialitet. Åker du hit på våren, kan du om du har tur, hamna mitt i en färgstark blomsterfestival.

Porta Reale heter porten som tar dig in till Notos äldsta stadsdelar. Den eleganta huvudgatan Corso Vittorio Emanuele sträcker sig genom hela gamla stan. Gatan är kantad av barockpalats, torg och katedraler, och du hittar även flera restauranger, caféer och souvenirbutiker. I solnedgången visar sig staden från sin allra bästa sida. Byggnadernas honungsfärgade kalkstensfasader börjar skimra i gyllene toner och det är lätt att tro att man hamnat framför en filmkuliss.

Notokatedralen

När du kommit in genom porten möts du direkt av torget Piazza del Municipio och trapporna som leder upp till den praktfulla Notokatedralen med de höga kyrktornen. Framåt kvällen lyses katedralen upp med stämningsfulla lampor och på trapporna samlas lokalbefolkningen för att mingla. Notokatedralen har blivit lite av en symbol för staden.

Palats med spegelsalong

Stadshuset Palazzo Ducezio ligger mitt emot Notokatedralen. På första våningen finns en spegelsalong och på övervåningen en terrass med panoramautsikt över staden och Asinarodalen. Palazzo Nicolaci di Villadorata är ett av de bästa exemplen på sicilianska barockbyggnader med sina vackert dekorerade balkonger.

Blomsterfestival

Varje år i mitten av maj firas våren och sommaren in med en färgsprakande blomsterfest, Infiorata. Då täcks gatan Via Nicolai av blomsterkreationer skapade av kända florister från hela världen och tusentals besökare kommer för att beundra konstverken.

Cava Grande

Ett par mil norr om Noto ligger naturreservatet Cava Grande där Cassiblefloden har karvat ut en djup kanjon i de mjuka kalkstensklipporna. Längst nere i kanjonen finns flera små vattenfall och naturliga pooler med klart smaragdgrönt vatten. Efter den ganska ansträngande vandringen ner, vad passar då bättre än att ta ett svalkande dopp mellan de 300 meter höga klippväggarna.

Hyr bil och upptäck ön

Vill du lätt kunna se dig om på egen hand kan du redan hemifrån boka hyrbil för en eller flera dagar.

Restyper i Noto