Resor
till
Campofelice di Roccella

Pris från

...

Våra hotell

3 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 150:-
  • 1 liter vattenca 3:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadRom
  • SpråkItalienska
  • Folkmängdca 5 000 000

Resor till Campofelice di Roccella

Campofelice Di Roccella,

Campofelice di Roccella är en liten by omgiven av citronlundar på Siciliens norra kust. Här finns en lång sandstrand, genuina restauranger och en 18-håls golfbana. Den charmiga medeltidsstaden Cefalù ligger en kort bil- eller tågresa bort.

På en höjd i lantliga omgivningar ligger Campofelice di Roccella. Kring bytorget finns några gator med restauranger som serverar rustik siciliansk mat av råvaror som odlats i trakten.

Lång strand

Stranden är vidsträckt, närmare 20 kilometer lång, men inte särskilt bred och det fläktar ofta skönt från havet. Vissa delar av stranden är täckt av fin sand, andra består av klappersten.

Charmiga Cefalù och storstaden Palermo

Till medeltidsstaden Cefalù, som hör till öns vackraste städer, är det bara en kort tågresa eller en kvart med bil. En perfekt dagsutflykt för att strosa omkring i de smala gränderna, titta in i designbutiker och slå sig ner på en trattoria. Vill du uppleva den trendiga storstaden Palermo med modebutiker och museer tar du tåget åt andra hållet (resan tar cirka en timme).

Vandringsleder och sömniga byar

Strax utanför Campofelice di Roccella ligger naturreservatet Madonie, vid foten av berget med samma namn. Här kan du följa vandringsleder genom frodigt grönskande natur och stanna till i små medeltidsbyar som Castelnuovo, där tiden tycks ha stått stilla. Vill du se dig omkring på Sicilien i din egen takt kan du hyra bil redan hemifrån.

Restyper i Campofelice di Roccella