Resor
till
Catania

Pris från

...

Våra hotell

2 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Pizzaca 100:-
  • 1 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadRom
  • SpråkItalienska
  • Folkmängdca 312 000

Resor till Catania

Catania

Precis vid foten av vulkanen Etna ligger Catania, Siciliens näst största stad efter Palermo. Här varvas katedraler i prålig barockarkitektur med chica trattorior och mysiga vinbarer. Ta en Seltz i kiosken, drick massor av latte macchiato och frossa i läckra frukter. Catania är mer än bara flygplatsen och porten in till Sicilien.

I Catania ligger Siciliens största universitet och befolkningen består därför till stor del av unga studenter. Atmosfären är livlig och Catania kan vid första mötet ge ett lite bullrigt intryck, men bakom detta döljer sig en härlig och äkta italiensk stad.

Världsarvsstad

De gamla stadsdelarnas arkitektur är nästan helt i 1700-talsbarock och finns med på Unescos världsarvslista. Catania har många fina torg, men inget går upp emot Piazza del Duomo. Här ligger även St. Agata-katedralen och elefantfontänen som blivit lite av en symbol för staden. Via Crociferi är en av Catanias äldsta gator och hem åt flera vackra palats och kyrkor.

Biscaripalatset

Det praktfulla Biscaripalatset tar upp ett helt kvarter med sina drygt 600 rum. Här huserar ättlingar till Biscari-kungafamiljen medan delar av palatset är ett museum som är väl värt ett besök.

Marknaden La Pescheria

Varje vardag sedan urminnes tider har gatorna bakom Piazza del Duomo fyllts av försäljare och rödvita parasoll. På borden hittar du främst nyfångad fisk och kött, men även olika frukter och nötter från närområdet. Vid Etnas fot växer persikor, pistagenötter och mullbär så det knakar i den lavarika jorden. Dessutom finns ändlösa citron- och apelsinodlingar med frukter som smakar som en bit av himlen.

Catanias traditionella citrusdryck

Att ”ses över en Seltz vid kiosken” har blivit lite av en tradition för Cataniaborna. Seltz innehåller färskpressade citrusfrukter, sodavatten och ibland lite salt, och sägs släcka törsten som inget annat. Giammona-kiosken är en av de mest populära, men du hittar en kiosk i nästan varje gathörn.

Shopping med utsikt

Catanias huvudshoppinggata Via Etnea sträcker sig från Piazza del Duomo rakt upp mot Etna. Vid klart väder kan du se det majestätiska berget resa sig vid slutet av gatan medan du strosar förbi butiker, barer och caféer.

Hyr bil och upptäck ön

Vill du lätt kunna se dig om på egen hand kan du redan hemifrån boka hyrbil för en eller flera dagar.

Restyper i Catania