Resor
till
Palermo

Pris från

...

Våra hotell

7 st

Prisnivå

Prisexempel från Giardini-Naxos
  • Enkel middag150:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EU)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadRom
  • SpråkItalienska
  • Folkmängd675 000

Resor till Palermo

Mondello.

Charmigt nötta kvarter, barockkyrkor, guldmosaiker och äkta italiensk streetfood. Palermo har putsats upp och toppar listan över medelhavsstäder att upptäcka. Kombinera med strandliv i badorten Mondello strax utanför stan.

Siciliens huvudort Palermo är på väg att segla upp på topplistan över trendiga städer kring Medelhavet. Det lätt skamfilade ryktet har suddats ut och vid sidan av alla sevärdheter och kulturskatter kan du insupa en atmosfär som är på samma gång italiensk och multikulturell.

Historiskt skimmer

Den lätt kaotiska stadskärnan i Palermo är ett myller av bilar och vespor, men det finns också många gågator och torg. Det åttakantiga torget Quattri Canti med barockpalats och fontäner är stadens nav. Slå dig ner här med en caffé freddo, iskaffe, och njut av gatans teater. I Palermo är spåren tydliga av de många folkslag som styrt ön. Det arab-normandiska palatset med fresker och bysantinska guldmosaiker från 800-talet är en av de byggnader som har gett Palermo en plats på Unescos världsarvslista.

För Italienfrälsta foodies

En av de mer makabra sevärdheterna är kapucinermunkarnas katakomber, där balsamerade kroppar står uppradade längs väggarna. Väl tillbaka uppe i dagsljuset behövs energi. Från food trucks och hål i väggen kan du köpa rykande varma arancine, friterade risbollar fyllda med krämig mozzarella. Palermos gatubild är fylld av små mattempel.

Badort från 1800-talet

Palermo ligger i en bukt med bergen i bakgrunden och badorten Mondello lockar med atmosfär från förra sekelskiftet. På väg ut till piren trängs uteserveringar, badhytter och parasoll. Hit tar du dig på en halvtimme med buss från Palermo.

Hyr bil och se mer

Om du vill se mer av Sicilien kan du hyra bil och se dig omkring i den gröna dalgången där öns finaste citrusfrukter odlas. Från det 600 meter höga Monte Pellegrino har du en strålande utsikt över Palermo. Ett annat utflyktstips är katedralerna i Monreale och Cefalù – med guldmosaiker från golv till tak.

Restyper i Palermo