Resor
till
Bosa

Pris från

...

Våra hotell

0 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Pizzaca 80:-
  • 1 liter vattenca 5:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadRom
  • SpråkItalienska
  • Folkmängdca 8 000

Resor till Bosa

Bosa

Medeltidsstaden Bosa finns på listan över Italiens vackraste småstäder. Den ligger på en kulle vid floden Temo på västra Sardinien. De stenlagda gränderna kantas av kyrkor, konstgallerier, små familjedrivna restauranger och pastellfärgade hus.

I Bosa finns den där mysiga känslan av vardagsliv samtidigt som historien gör sig påmind överallt. Det känns därför helt logiskt att Bosa finns med på listan över I Borghi più Belli d’Italia – Italiens vackraste småstäder.

Trappstegsgränder och fiskebåtar

I den gamla stadsdelen Sa Costa strosar du bland trappstegsgränder och kullerstenstorg. Små krypin till restauranger erbjuder skaldjurspasta och nygrillad fisk, och när du är mätt kan du promenera längs kajerna i kvällssolen och titta på fiskebåtar.

Silver och spetsar

Längs huvudgatan Corso Vittorio Emanuele II finns det en hel del butiker, men även verkstäder där man håller liv i stadens hantverkstradition. Filigransmycken (tillverkade av tunna silver- eller guldtrådar) och spetsdukar är några exempel på vad som tillverkas här.

Medeltidsborg med utsikt

Missa inte att titta in i katedralen som är helgad åt Jungfru Maria. Ett annat tips är att trava upp till borgen Castello di Malaspina där du har utsikt över hela Bosa.

Vidunderliga vyer på väg mot Alghero

Naturen längs västkusten är bördig och omväxlande med berg, macchiavegetation, olivlundar, vinodlingar och böljande sädesfält. Den större staden Alghero ligger cirka en timmes bilresa norrut. Vägen dit är en av Sardiniens vackraste bilvägar med bergen på ena sidan och utsikt över det klarblå havet på den andra.

Stränder i Bosa Marina

Nere vid kusten två kilometer från Bosa ligger den lilla badorten Bosa Marina med en bred och långgrund strand där du inte behöver trängas. Sanden är av det mörkare slaget och här finns flera restauranger invid stranden.

Hyrbil rekommenderas

Vill du ha ut extra mycket av semestern kan du redan hemifrån boka en hyrbil för hela semestern. Du hämtar bilen direkt på flygplatsen och kan sedan lätt ta dig till badstränderna, till Alghero och runt på resten av Sardinien. Vill du följa med på våra utflykter, som till exempel båtturer och vin- och olivoljeprovningar, så tar du dig på egen hand till Alghero där utflykterna startar.

Restyper i Bosa

Rekommenderade hotell - Bosa

Hotellen verkar vara på semester

Just nu har vi inga hotell i Bosa Visa alla hotell på Sardinien