Resor
till
Isola Rossa

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Pizzaca 90:-
  • 1 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadRom
  • SpråkItalienska
  • Folkmängdca 2 000

Resor till Isola Rossa

Isola Rossa

Isola Rossa är en fiskeby alldeles invid de långa vita sandstränderna på Sardiniens nordkust. I byn hittar du några små butiker, restauranger och en fin småbåtshamn. Du kan välja mellan flera resorthotell med restauranger, spaavdelningar, fina poolområden och sportaktiviteter.

Här på den nordvästra kusten är naturen lite karg och längs kustlinjen finns klippformationer med grottor och laguner. De fina, vita sandstränderna är rena drömmen för soldyrkare som inte vill trängas.

Sandstränder

Stranden i byn Isola Rossa, Spiaggia del Porto, har vit sand och allteftersom hotellen blivit fler har aktiviteterna ökat. Du kan till exempel testa vindsurfing och dyka bland grottorna längs kusten. Marinedda-stranden ligger nordväst om byn och här är havet ofta smaragdgrönt. Här håller surfarna till tack vare de fina vågorna.

Skaldjursrestauranger

I hamnen kommer fiskebåtarna in med sin fångst, som sedan serveras på restaurangerna. Gillar du fisk och skaldjur har du verkligen något att se fram emot.

Italiensk småstadscharm i Alghero

Det är helt klart värt att vika en dag för att åka till Alghero. Innanför gamla stans ringmurar kan du strosa i gränderna bland trattorior, glassbarer och prylbutiker. En marina med småbåtar ligger mitt i stan och strax utanför finns fina sandstränder. Om du vill ta en kortare tur kan vi tipsa om Castelsardo, som finns med på listan över Italiens vackraste småstäder.

Hyr bilen hemifrån

Öns gröna berg, havsvikar och medeltidsstäder är perfekta att se under en dagstur med bil. Kör Sardiniens vackraste väg _Via La Speranza _mellan Alghero och Bosa. Eller ta en runda längs Costa Smeralda för att spana på lyxyachter och jetset. Fler tips på rutter finns i vår resmålsbroschyr. Spara tid och undvik krångel genom att förboka hyrbil redan hemifrån.

Restyper i Isola Rossa