Resor
till
Sorrento

Pris från

...

Våra hotell

10 st

Prisnivå

Prisexempel från Giardini-Naxos
  • Pizzaca 100:-
  • 1 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadRom
  • SpråkItalienska
  • Folkmängd60 600 000

Resor till Sorrento

Sorrento

Klassiska Sorrento är platsen för smekmånadspar, kulturintresserade och alla andra som söker en skönhetsupplevelse utöver det vanliga. I mer än hundra år har staden varit en av Italiens mest omsusade semesterorter, och än idag får du här en känsla av att kliva rakt in i la dolce vita, det ljuva livet.

Charm och elegans
I Sorrento finns väldoftande delikatessbutiker, anrika lyxhotell, kaféterrasser med rottingmöbler, badbryggor med gammaldags omklädningshytter och ett charmigt småstadsliv. Centrala Sorrento ligger på en klippa vänd mot Neapelbuktens glittrande vatten och den mångbesjungna ön Capri.

Romantiska gränder
Kring huvudgatan Corso Italia och det centrala torget Piazza Tasso hittar du modebutiker, kaffebarer och några diskotek. I de lugnare kvarteren strax intill är stämningen ljuvligt romantisk med trappstegsgränder, valvbågar, små kyrkor, blomsterplanteringar och intima restauranger.

Utflykt till Ravello
Ett fint utflyktsmål vid kusten är ”örnnästet” Ravello, som ligger på en klipphylla halvvägs uppför bergssidan med storslagen utsikt mot havet. Där finns två stora barockträdgårdar med planteringar och marmorstatyer. Utsikten från den ena – Villa Rufolo – inspirerade kompositören Richard Wagner när han skrev operan Parsifal.

Weekend i Sorrento
Våra resor till Sorrento går med reguljärt flyg till Neapel. Vi har inga guider på resmålet men du kan nå vårt onlinecenter med telefon, mejl eller sms – från två veckor före din avresa tills du reser hem. Lika flexibelt är det med reslängden, du kan välja att åka hit en weekendresa eller en hel vecka.

Restyper i Sorrento