Resor
till
Baia Sardinia

Pris från

...

Våra hotell

4 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 250:-
  • 1 liter vattenca 5:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadRom
  • SpråkItalienska
  • Folkmängdca 500

Resor till Baia Sardinia

Baia Sardinia

Baia Sardinia är en liten lugn badort på Sardiniens guldkust Costa Smeralda. I fokus ligger den fina sandstranden, badvikarna och bytorget. Till glamorösa Porto Cervo är det bara en kort bilresa.

Baia Sardinia är känt för sina stränder med kristallklart vatten. Sandstranden ligger nära det lummiga torget mitt i byn, där uteserveringarna serverar espresso och goda sardiska bakverk.

Strandklubb och bra snorkling

Du kan också leta upp klippbad och små avskilda strandremsor i närheten av byn. Tack vare det klara och rena vattnet är Baia Sardinia en av öns mest omtalade platser för snorkling och dykning. Restaurangutbudet är litet men genuint och i utkanten av Baia Sardinia finns en strandklubb som senare på kvällarna förvandlas till nattklubb.

Upptäck Costa Smeralda med hyrbil

Väljer du att bo i Baia Sardinia är det enkelt att hyra bil och köra längs kusten och upptäcka mer av Costa Smeralda: badvikar, yachthamnar och lyxiga badorter. Konstnärsbyn San Pantaleo i inlandet är ett annat bra utflyktsmål. På vägen kan du passa på att stanna till och äta sardiska specialiteter på någon av öns alla agriturismo som serverar det gården producerat. Missa inte att du kan förboka hyrbil för en eller flera dagar redan hemifrån.

Korsika och Maddalenaöarna

Du kan också göra dagsutflykter med båt till öar i närheten. Till franska Korsika avgår färjan från Sardiniens nordspets. Under en dag hinner du strosa omkring, äta gott och se dig om i staden Bonifacio som har ett spektakulärt läge på en klippa. Skärgården som ligger norr om Sardinien heter Maddalenaöarna och är en marin nationalpark med närmast karibiska vibbar. Följ med på en guidad tur eller ta båten på egen hand.

Restyper i Baia Sardinia