Resor
till
Castelsardo

Pris från

...

Våra hotell

0 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Pizzaca 90:-
  • 1 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadRom
  • SpråkItalienska
  • Folkmängdca 6 000 inv

Resor till Castelsardo

Castelsardo

Att Castelsardo finns på listan över Italiens vackraste småstäder förvånar ingen som varit här. Innanför medeltida stadsmurar möts du av romantisk atmosfär, delikatessbutiker, vackra kyrkor, hantverkstraditioner och många högklassiga restauranger i trappstegsgränderna.

Den lilla staden Castelsardo klättrar uppför en kulle på en halvö krönt av en mäktig borg från 1100-talet. På sommarkvällarna ordnar man ofta jazzkonserter och andra evenemang där uppe.

Stränder, glassbarer och flätade korgar

Du kan sola och bada på klapperstensstränder nära hotellen eller på den fina sandstranden Lu Bagno en bit utanför Castelsardo. Men det är charmen i de vindlande gränderna som gör att folk reser hit. Vissa gator kantas av gallerier, butiker och glassbarer. Andra leder genom bostadskvarter med prunkande blomlådor och nyfikna katter. Än idag ser man kvinnor sitta utanför sina hus och fläta korgar på gammaldags vis.

Kulinariska höjdare

Bland de många restaurangerna i Castelsardo finns både italienska förstaklassrestauranger och rustika trattorior, ofta med fokus på fisk och skaldjur. Genuint och närodlat kan du även äta på lantgårdsrestauranger strax utanför staden, håll utkik efter skyltar med ordet Agriturismo.

Många sevärdheter

Borgen uppfördes på 1100-talet av ätten Doria från Genua. Andra kulturella sevärdheter är kyrkan Santa Maria med sitt medeltidskrucifix ”Svarte Kristus” och den stämningsfulla katedralen S:t Antonio. Nära Castelsardo ligger Elefantklippan som blivit en symbol för hela Sardinen.

Italiens vackraste småstäder

Tillsammans med den lilla staden Bosa, där vi också har ett par hotell, finns Castelsardo med på listan över Italiens vackraste småstäder – I Borghi più Belli d’Italia. Mer om listan och städerna kan du läsa på www.borghitalia.it.

Hyr bilen hemifrån

Öns gröna berg, havsvikar och medeltidsstäder är perfekta att se under en dagstur med bil. Kör Sardiniens vackraste väg Via La Speranza mellan Alghero och Bosa. Eller ta en runda längs Costa Smeralda för att spana på lyxyachter och jetset. Fler tips på rutter finns i vår resmålsbroschyr. Spara tid och undvik krångel genom att förboka hyrbil redan hemifrån. Allra bäst är ju att ha en bil hela semestern, då kan du hämta ut den direkt på flygplatsen.

Restyper i Castelsardo

Rekommenderade hotell - Castelsardo

Hotellen verkar vara på semester

Just nu har vi inga hotell i Castelsardo Visa alla hotell på Sardinien