Resor
till
Olbia

Pris från

...

Våra hotell

0 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Pizzaca 75:-
  • 1 liter vattenca 5:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadRom
  • SpråkItalienska
  • Folkmängdca 58 000

Resor till Olbia

Olbia

Olbia är trivsam småstad som ligger direkt söder om Sardiniens omsusade Smaragdkust, Costa Smeralda. Här ska du bo om du vill ha nära till flärden och de makalösa stränderna där uppe men samtidigt uppleva lite stadsliv och kulturhistoria.

Olbia är en levande småstad, med knappt 60 000 invånare, där det blir påtagligt att du befinner dig just i Italien. I vissa kvarter är du mitt uppe i vardagslivet bland skolor, bagerier och kryddörter som odlas i krukor utanför bostadshusen.

Gränder och piazzor

När du sedan kommer till den äldsta stadskärnan kring gatan Corso Umberto blir Olbia ännu mer idylliskt. Med vindlande gränder, smidesbalkonger, kyrkor, modebutiker, glassbarer och små torg där fontäner plaskar invid uteserveringarna.

Lång kulturhistoria

Att staden har en spännande historia märker den som besöker det arkeologiska museet. Rester av skepp från både romare och vandaler finns bland det som visas. Under medeltiden var Olbia huvudstad i det självständiga kungadömet Gallurien, och från den tiden härstammar den sevärda basilikan San Simplicio, uppförd i romansk stil på 1100-talet.

Se dig om

Vi har hotell både i centrala lägen och nära fina stränder en bit utanför centrum. Var du än bor är Olbia en bra utgångspunkt för att utforska stränder, yachthamnar och lyxiga badorter längs kusten. Varför inte genom att förboka hyrbil för en eller flera dagar genom oss?

Restyper i Olbia

Rekommenderade hotell - Olbia

Hotellen verkar vara på semester

Just nu har vi inga hotell i Olbia Visa alla hotell på Sardinien