Resor
till
Albanien

Pris från

...

Våra hotell

14 st

Prisnivå

Prisexempel från Durres
  • PizzaCa 70:-
  • 1 liter vattenCa 5:-
  • Enkel middag90–120:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaLeke (ALL)
  • Tidsskillnad+/- 0 timmar
  • HuvudstadTirana
  • SpråkAlbanska
  • Folkmängd2,9 miljoner

Resor till Albanien

Ksamili.

Allt fler har upptäckt hur mycket Albanien har att bjuda på i form av stränder, grön natur, antik romersk kultur och charmiga badorter med moderna hotell. Längs Durres riviera, inte så långt från huvudstaden Tirana, löper en fin strandpromenad längs den milslånga badstranden.

Som turistland har Albanien länge legat i skuggan av grannar som Grekland, Italien och Kroatien. Men nu verkar det vara dags att kliva fram i rampljuset – landet trendar i resebloggar och magasin. Vilket inte är förvånande för den som har upplevt kustens stränder, matkultur, natur och historiska sevärdheter.

Världsarv, stränder och läcker mat

Albanien är fyllt av kontraster, från de gröna alptopparna i norr till stränderna längs medelhavskusten och de antika sevärdheterna i söder. I Butrint byggde romarna under antiken teater och badhus. Och i världsarvsstaden Berat, som kallas "staden med tusen fönster" kryllar det av charmiga gränder och ottomansk arkitektur. Längs kusten finns badorter med shoppinggator och restauranger där det traditionella Balkanköket blandas med grekiska och italienska influenser. Allt till priser som ökar aptiten ännu mer.

Durres riviera med milslång sandstrand

Fina stränder finns i hela Albanien, men frågan är om inte Durres riviera tar priset. Den gyllene finkorniga sanden brer ut sig i över en mil. Du kan bo antingen i den färgstarka staden Durres eller direkt vid stranden i mindre badorter strax intill.
Här läser du mer om Durres riviera och våra hotell där »

Se dig omkring i Albanien

Från badorterna längs Durres riviera kan du åka till huvudstaden Tirana, där parlamentets gamla underjordiska skyddstunnel omvandlats till museum – Bunk’Art. Missa inte heller bergsbyn Kruja och en titt i den charmiga basaren med antikviteter och hantverk.

Restyper i Albanien