Resor
till
Albanien

Pris från

...

Våra hotell

21 st

Prisnivå

Prisexempel från Saranda
  • PizzaCa 70:-
  • 1 liter vattenCa 5:-
  • Enkel middag90–120:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaLeke (ALL)
  • Tidsskillnad+/- 0 timmar
  • HuvudstadTirana
  • SpråkAlbanska
  • Folkmängd2,9 miljoner

Resor till Albanien

Ksamili.

Allt fler har upptäckt hur mycket Albanien har att bjuda på i form av stränder, grön natur, antik romersk kultur och charmiga badorter med moderna hotell. Välj mellan Saranda nära Korfu och strandparadiset Durres riviera inte så långt från huvudstaden Tirana.

Som turistland har Albanien länge legat i skuggan av grannar som Grekland, Italien och Kroatien. Men nu verkar det vara dags att kliva fram i rampljuset – landet trendar i resebloggar och magasin. Vilket inte är förvånande för den som har upplevt kustens stränder, matkultur, natur och historiska sevärdheter.

Romerska ruiner och läcker mat

Från våra hotell i södra Albanien kan du på mindre än en timme komma till de antika ruinerna i Butrint, där romarna redan vid tiden kring Kristi födelse byggde teater, badhus och stadsmurar. Och var du än bor har du nära till stränder, shoppinggator och restauranger där det traditionella Balkanköket blandas med grekiska och italienska influenser. Allt till priser som ökar aptiten ännu mer.

Durres riviera med milslång sandstrand

Fina stränder finns i hela Albanien, men frågan är om inte Durres riviera tar priset. Den gyllene finkorniga sanden brer ut sig i över en mil. Du kan bo antingen i den färgstarka staden Durres eller direkt vid stranden i mindre badorter strax intill.
Här läser du mer om Durres riviera och våra hotell där »

Mångsidiga Saranda

Den trivsamma semesterstaden Saranda ligger längst söderut i Albanien, nära gränsen till Grekland och mindre än en mil sjövägen från Korfu. Förutom sol, bad och restaurangbesök kan du göra många fina utflykter och uppleva allt från antika ruiner till grön natur och idylliska öar.
Här läser du mer om Saranda och våra hotell där »

Restyper i Albanien