Resor
till
Nissaki

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 180:-
  • 1 liter vattenca 3:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad+1 timme
  • HuvudstadAten
  • SpråkGrekiska
  • Folkmängdca 400 inv

Resor till Nissaki

Nissaki

Nissaki är ett strandområde med klappersten och kristallklart vatten. Här kan du vandra i bergen eller göra en båttur längs kusten. Strax utanför ligger vårt TUI Blue designat för par.

Längs kusten på nordöstra Korfu varvas badvikar av klappersten med grottor. Åt ena hållet ser du de pinjeklädda sluttningarna mot Pantokrator, Korfus högsta berg. Vänd mot havet har du utsikt över Albaniens kust.

Avskild strand

Vid den hästskoformade badviken i Nissaki är atmosfären skönt avslappnad, det finns solstolar och parasoll att hyra, men blir sällan trångt. Vit klappersten kantar det kristallklara vattnet och du kan simma in i grottorna och snorkla. Du kan också hyra en båt med förare och göra en dagsutflykt till fina Agni Bay som har en liten strand och några familjeägda tavernor.

Vandringsleder

Det finns fina vandringsleder i närheten, så ett tips är att packa en picknickkorg och ta en tur upp mot Pantokrator. En del av öns 220 kilometer långa vandringsled Corfu Trail passerar genom dalen bakom Nissaki.

Byns lilla centrum

Bebyggelsen i Nissaki är lite utspridd längs kusten men i själva byn finns kyrka, skola och ett kafé där lokalbefolkningen samlas. Hit är det ett par kilometer från ditt hotell.

Hotell bara för vuxna

TUI Blue Atlantica Nissaki Beach ligger närmare bestämt vid den idylliska klapperstenstranden Krouzari, utanför Nissaki. Du kommer lätt in till Korfu stad med hotellets egen gratisbuss som gör en tur om dagen.

En doft av Italien

Korfu tillhör de Joniska öarna väster om grekiska fastlandet och influensen från Italien ger ön extra charm. Det finns gott om italienska restauranger och husfasaderna går i mjuka pastellfärger.

Upptäck öns stränder

Fina stränder finns kring hela Korfu, den västra sidan har flest sandstränder medan stränderna på östra delen av ön mestadels består av klappersten. De allra finaste stränderna ligger ofta lite avsides, men går lätt att nå med hyrbil eller lokalbuss.

Korfu stad

Missa inte att åka in till Korfu stad. I den världsarvslistade stadskärnan kantas gatorna av venetianska adelspalats. På Spianadaplatsen finns en cricketplan och Listonterrassens kaféer och arkader påminner om Paris. Grändernas Lady och Lufsen-stämning kompletteras av eleganta shoppingstråk och ett brett nöjesliv.

Utflyktstips

  • Örundtur bland palats, kloster och vackra vyer
  • De charmiga öarna Paxos och Antipaxos
  • Dagstur till grannlandet Albanien

Restyper i Nissaki