Din varukorg
32 Upplevelser
Sort by:
Katamarankryssning
Aktiviteter

Katamarankryssning

En utflykt på havet ger dig en härlig frihetskänsla. Katamaranen har allt som behövs för en avkopplande halvdagskryssning runt Korfu med vackra vyer, kylda drycker och chans att snorkla varvat med skön relax på soldäck.

Gratis avbokning
Omedelbar Bekräftelse
Upptäck Korfu med Achilleion-palatset och Paleokastritsa
Utflykter & dagsturer

Upptäck Korfu med Achilleion-palatset och Paleokastritsa

Norra Korfu består av idylliska byar, monument och karga kuster. Åk till de böljande kullarna för att upptäcka Achilleion-palatset, den natursköna Paleokastritsa-kusten och många andra sevärdheter. Vi gör även ett besök på ett kumquat-destilleri för att prova denna kända Korfulikör. Spiros, en av våra lokalguider, säger: "Kumquatlikör är ett unikt fenomen på Korfu - det tillverkas ingen annanstans i Grekland. Det är en del av vår korfiotiska identitet. Att lära sig hur denna asiatiska frukt kom till ön är en riktig ögonöppnare.Du kommer att besöka några av Korfus främsta attraktioner. Först ut är Achilleion-palatset. Palatset har en enastående utsikt över Korfus kust och de omsorgsfullt anlagda trädgårdarna är ett konstverk. Spiros tillägger: "Kejsarinnan Sissi av Österrike var förtjust i Korfu och dess mytologiska arv, särskilt historien om Akilles, och palatset och trädgårdarna är fyllda med skulpturer av grekiska gudar och gudinnor. Utsikten är också förstklassig i kustbyn Paleokastritsa. Du har tid över för att besöka det ortodoxa klostret - inträdet är gratis - eller de många vikarna med vackra stränder. Här kan du också boka en båttur.Dessutom kommer du att få prova den smaken som är typisk på landsbygden på Korfu. Vi gör även ett besök på ett familjeägt kumquat-destilleri. Här kommer du att lära dig allt som finns att veta om denna exotiska citrusfrukt. Marmelad, läsk och sirap är bara några av produkterna som tillverkas av kumquat. Men det är den söta och doftande likören – ofta såld i Korfu-formade flaskor – har blivit en ö-ikon.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Solnedgångskryssning för vuxna
Utflykter & dagsturer

Solnedgångskryssning för vuxna

Söker du en avkopplande båttur är den här något alldeles extra. Med katamaran seglar vi längs Korfus sydöstra kust i solnedgången – en semesterupplevelse att minnas länge. Snacks, drinkar, musik och ett badstopp ingår också i denna katamarantur som vänder sig till vuxna.

Gratis avbokning
Entréavgift Ingår
Korfu – utflykt inklusive Bella Vista & Gamla Perithia
Utflykter & dagsturer

Korfu – utflykt inklusive Bella Vista & Gamla Perithia

Följ med på en utflykt till Korfus höjdpunkter. Kejsarinnan Sisi förälskade sig en gång i tiden i Korfu och under denna utflykt kommer du att förstå varför. Först på tur står Bella Vista, där vi får se Paleocastritsas kustlinje från ovan. Därefter väntar den en gång övergivna staden Old Perithea. Här blir det lunch på en taverna och en promenad bland byns venetianska stenhus och plantager. Sedan fortsätter vi till Kassiopi, en liten gullig fiskeby med småbutiker. Men ingen örundtur vore komplett utan ett besök i Korfu stad. Vi vandrar upp till det gamla fortet som har en fantastisk utsikt över Gamla stan.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Theos båttur på Korfu och Greklands fastland med strandgrill
Utflykter & dagsturer

Theos båttur på Korfu och Greklands fastland med strandgrill

Azurblå vatten och undangömda bukter på Korfus ostkust ger rätt inramning för en dag till sjöss. Ombord på Theos båt kryssar du utmed en dramatisk kustssträcka förbi charmiga byar. Du får koppla av och njuta av en god barbequelunch på stranden – enbart för TUIs gäster.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Korfu katamarantur med en grekisk lunch och drycker
Utflykter & dagsturer

Korfu katamarantur med en grekisk lunch och drycker

Den här katamaranturen låter dig se Korfu ur nya perspektiv. Öns vilda kust utgör fonden för en avkopplande dag på havet, med många stopp för bad och snorkling. En traditionell grekisk lunch inklusive drycker fullbordar din upplevelse.

Gratis avbokning
Entréavgift Ingår
Korfu – utflykt i liten grupp med Achilleion-palatset och Paleokastritsa
Utflykter & dagsturer

Korfu – utflykt i liten grupp med Achilleion-palatset och Paleokastritsa

Korfu är full av idylliska byar, monument och natursköna landskap. På denna utflykt i liten grupp åker du till de böljande kullarna och längs dess karga kustlinje för att upptäcka sevärdheter som Achilleion-palatset, det berömda området Paleokastritsa. Du kommer också att få smaka på landsbygdens frukter. Spiros, en av våra lokalguider, säger: "Det är en utflykt som blandar landskap med andlighet och nostalgi. Och besöken på kumquat-destilleriet och olivoljemuseet ger en glimt av lantliga traditioner.När du reser dig genom Korfu kommer du att besöka några av dess främsta sevärdheter däribland Achilleionpalatset som lät byggas av kejsarinnan av Sisi av Österrike ett år efter en familjetragedi. Det var i dess klassiskt inspirerade trädgårdar och interiörer som hon hoppades hitta tröst. Palatset har också en panoramautsikt över Korfu stad, kustlinjen och till och med Greklands fastland. Utsikten är också enastående vid kustbyn Paleokastritsa. Du kommer ha ledig tid att besöka det ortodoxa klostret – inträdet är gratis – eller vikarna på egen hand. En båttur kan också ordnas här.Dessutom kommer du att få prova några av de lokala smakerna på landsbygden på Korfu. Du kommer även göra ett besök på ett familjeägt kumquat-destilleri. Här kan du lära dig allt som finns att veta om denna lokala frukt och de välsmakande produkterna som görs med den. Vi gör även ett besök på ett lokalt olivoljemuseum. "Här kan du se historisk pressutrustning i toppmoderna anläggningar för en tidlös olivoljeproduktion", säger Spiros.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Blue Caves Cruise with Lunch
Utflykter & dagsturer

Blue Caves Cruise with Lunch

With fantastic scenery on the agenda and lunch on board to look forward to, this cruise invites you to relax. We'll set sail for an island adventure on the Ionian Sea, setting out from Imerolia port. First up, we'll head for the rugged island of Kapareli. It's the perfect backdrop for a photoshoot, and you'll have plenty of time to capture great photos from the comfort of the boat.Next, we'll make our way to the beach of Limnopoula, a natural bay with calm, green-blue water. Here, you'll have the opportunity to swim and soak up the sun, and we'll serve lunch on board so you won't have to worry about a thing.After lunch, we'll continue our cruise in the direction of Saint Arsenious bay and its Blue caves, where you can enjoy another refreshing swim. Then, we'll head to Arrias Bay for more swimming time and to take in the beautiful views before starting our trip back to Imerolia port. All that's left for you to do is relax and enjoy the breeze on deck as we head back to base.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Vandring i Parga med lokalguide och ledig tid
Attraktioner & guidade rundturer

Vandring i Parga med lokalguide och ledig tid

Parga är en perfekt bild av Grekland. Ljusa byggnader som trängs runt en hamn, en udde med utsikt över staden som kröns av ett slott och en ö med ett skinande vitt kapell ute i bukten. Den här heldagsupplevelsen kombinerar en guidad rundtur på denna natursköna plats, inklusive slottet, med gott om ledig tid för att hitta en taverna för lunch, shoppa, bada eller koppla av. Dimitra, en av våra kunniga lokalguider, säger: "Panagia-ön ligger precis mittemot Parga stad - den är otroligt vacker och tillräckligt nära för att man ska kunna simma dit. Den 15 augusti hålls en särskild gudstjänst för att hedra Jungfru Maria och hundratals gudstjänstbesökare flockas till ön i dussintals båtar".Börja med en färjetur från Korfu till Igoumenitsa på fastlandet och sedan en körtur till Parga. Din guide tar dig med på en rundvandring genom de smala, slingrande gatorna och sedan uppför en stig med gamla stentrappor för att besöka det venetianska slottet. Från sin höga position på en kulle dominerar den staden och du har en fantastisk utsikt över hamnen, bukten och stadens terrakottatak.Efter att ha njutit av detta underbara panorama beger du dig tillbaka ner till staden för en eftermiddag med ledig tid. Bada i någon av Pargas vackra vikar, gå på lunch eller shoppa lite i den historiska stadskärnan. Det finns en rad caféer och butiker att titta runt i - håll utkik efter Lianolia, den mycket uppskattade lokala olivoljesorten - innan du åker tillbaka till Korfu över land och hav.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Båttur till Paxos och Antipaxos
Utflykter & dagsturer

Båttur till Paxos och Antipaxos

Om du är ute efter glittrande blått vatten och en dos grekisk kultur så är denna båttur från Korfu till öarna Antipaxos och Paxos ett måste. Dessa grannöar må vara små i storlek men de är fullpackade med vackra vyer och en härlig medelhavskänsla.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Dagsutflykt till Albanien
Utflykter & dagsturer

Dagsutflykt till Albanien

Albanien ligger bara en kort båtresa från Korfu. Detta ofta bortglömda land var stängt för utomstående under årtionden och det är först nyligen som det börjat öppna upp sig för turismen. På denna heldagsutflykt besöker du ruinerna av det antika Butrint, äter en god lunch och njuter av tid på egen hand i Saranda.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr 

Båttur till Parga och Paxos
Utflykter & dagsturer

Båttur till Parga och Paxos

Att åka båt är ett perfekt sätt att utforska Korfus omgivningar och uppleva vackra grekiska öar. På den här utflykten kommer du besöka den charmiga pastellfärgade kustbyn Parga och njuta av turkost vatten och härlig grekisk kultur på den lilla bildsköna ön Paxos.

Gratis avbokning
Entréavgift Ingår

Introduktion till Korfu

Redan i forntiden kände man igen något bra när man såg det. Det är därför Korfu, där många klassiska legender utspelar sig, alltid har varit så populärt. Ön är ett konstverk, omgiven av vackra stränder och med många avlägsna byar. I dess huvudstad finns Greklands mest atypiska UNESCO-världsarvslista, liksom tidigare palats för österrikiska, tyska och grekiska kungligheter. Korfu är också idealiskt beläget för dagsutflykter till det grekiska fastlandet, Albanien och öarna Paxos och Antipaxos, som ligger bara en kort bit bort.

De sex bästa aktiviteterna på Korfu

1. Besök Achilleion-palatset

Som en av Korfus mest populära attraktioner besöks Achilleion-palatset bäst som en del av en gå-förbi-kön-rundtur. Denna eleganta tillflyktsort byggdes av den tragiska kejsarinnan Sisi av Österrike och köptes senare av Tysklands sista kejsare. Att gå upp för den konstfullt dekorerade huvudtrappan är som att kliva tillbaka i tiden till Belle Époque. Medan de statybeprydda terrasserade trädgårdarna erbjuder utsikt över Korfu stad, Joniska havet och det grekiska fastlandet.

2. Kosmopolitiska staden Korfu

Öns huvudstad är en smältdegel av olika kulturer, vilket återspeglas i den imponerande arkitekturen. Staden styrdes i århundraden av Venedig innan den övergick till Frankrike och sedan Storbritannien. Denna speciella blandning av stilar har gett staden status som UNESCO:s världsarv, vilket är förvånande med tanke på att alla andra grekiska UNESCO-platser är antingen klassiska eller religiösa. De två venetianska fästningarna är ett måste, liksom Listo från den franska eran och de brittiskt byggda palatsen St Michael och St George. Utanför Gamla stan ligger Mon Repos Manor, där den avlidne hertigen av Edinburgh föddes.

3. Åk till Paleokastritsa

Norra Korfu består av kullar och rustika byar med en kustlinje som är en blandning av långa sandstränder, avskilda vikar och branta klippor. Men även bland alla dessa naturliga attraktioner finns det en plats som sticker ut från mängden. Paleokastritsa är en liten pärla. Den är uppbyggd kring tre vikar som skyddas av trädbevuxna uddar. Höjdpunkten här är klostret på kullen, där blommiga pergolor och välvda gångar tävlar om din uppmärksamhet med ortodoxa ikoner och iögonfallande utsikt över kusten. Det är lätt att förstå varför medeltida munkar tyckte att det var himmelskt.

4. Hoppa på båten till Butrint

Bara en kort färjetur från Korfu ligger Albanien, ett av Europas mest gåtfulla länder. Det blir en fascinerande dagsutflykt, men det bästa av allt är att du stöter på en av dess främsta attraktioner nästan i samma ögonblick som du landar. Butrint, som står på UNESCO:s lista, kan skryta med arkeologiska ruiner från den grekiska, romerska, bysantinska och venetianska eran. Utflykter från Korfu tar dig till platsen och inkluderar vanligtvis stopp i närliggande byar.

5. Gör en utflykt till Paxos och Antipaxos

Öarna Paxos och Antipaxos söder om Korfu är förkroppsligandet av det avslappnade grekiska ölivet. Paxos, som är den större av de två, består av avskilda vikar och strandpromenader med pastellfärgade byggnader. Att ta en drink och se båtarna glida in på en taverna vid hamnen i Gaios, den största byn, är en av livets små nöjen. Det lilla Antipaxos har cirka 20 heltidsboende och erbjuder några av de vackraste stränderna i Joniska havet. Lugn och ro i ett T.

6. Jonisk idyll

Den skyddade hamnbyn Sivota på det grekiska fastlandet badar i några av de klaraste vattnen i Joniska havet. Fyra trädklädda obebodda öar ligger strax utanför Sivota, var och en med några av de bästa stränderna. Många båtturer går till de mest lockande av dessa, som Bella Vraka - som man kan vada till från Sivota eftersom vattnet är så grunt - och höjdpunkten, Blå lagun-stranden. Den är avskild och omgärdad av en tät skog och kan endast nås med båt.