Var är det varmt i USA på vintern?

Sugen på att åka till USA under vinterhalvåret, men vill ha betydligt varmare väder än här hemma? Att du ska leta dig till de södra delstaterna säger sig kanske av sig självt. Men vilka är de och hur mycket skiljer de sig åt vädermässigt? Florida, Hawaii och Kalifornien är delstater där du kan förvänta dig ett härligt klimat året om.

Då USA är stort varierar vädret och klimatet mycket från norr till syd och öst till väst. I de sydvästliga delarna av landet ligger Florida, på sydöstra kusten Kalifornien, och långt utanför i Stilla havet Hawaiis paradisöar.

Florida – med subtropiskt klimat

Miami: Vill du resa under vintern är Florida och framförallt Miami ett riktigt bra alternativ, till och med kanske det bästa. Enligt många är december till april de bästa månaderna att besöka staden (samt de södra delarna av Florida). Det är nämligen de månader under året med minst risk för regn. Dessutom är orkansäsongen över och du undkommer den höga luftfuktighet och hetta som en del tycker är jobbig under sommaren. Förutom att hänga på stranden kan du shoppa, uppleva nattlivet och äta på trendiga restauranger!

Medeltemperatur och antal regnfria dagar

December 24° (och cirka 24 regnfria dagar)
Januari 23° (och cirka 22 regnfria dagar)
Februari 24° (och cirka 22 regnfria dagar)
Mars 26° (och cirka 24 regnfria dagar)

Key West: Beger du dig söder ut – närmare bestämt till Floridas sydligaste punkt kommer du till Key West. Ett amerikanskt-karibiskt paradis med turkost vatten, palmer, vita stränder och pittoerska hus. Här är det oftast lite varmare temperatur än i Miami.

Från Miami kan du enkelt ta dig ner till Key West. Kör du i ett sträck tar det cirka 3,5 timme. Så vill du ta en avstickare hit under ditt Miamibesök kan det vara bra att boka in en hotellnatt i staden. För att komma hit kör du genom Florida Keys öar som ligger som ett pärlband. Du kör över de små broförbunda öarna med Karibiska havet på ena sidan och Atlanten på den andra, längst ut av öarna ligger Key West.

Medeltemperatur och antal regnfria dagar

December 24° (och cirka 24 regnfria dagar)
Januari 24° (och cirka 25 regnfria dagar)
Februari 24° (och cirka 25 regnfria dagar)
Mars 25° (och cirka 26 regnfria dagar)

Förutom Miami har TUI resor till både Orlando och Fort Lauderdale. Funderar du på vilket resmål som passar dig bäst i Florida? Då kan du läsa mer på Var ska man bo i Florida?

Hawaii – USAs sydligaste delstat

Med sitt tropiska havsklimat har Hawaii ett varmt och jämnt klimat året om. Risken för regn är dock störst under vintermånaderna, men överlag är det soligt och fint väder året om. Delstaten och ögruppen Hawaii består av flera öar och är döpt efter den största ön. Oahu, Maui, Kauai och Hawaii Island är bara några av öarna i ögruppen. Ingen ö är den andra lik och vädret kan skilja sig åt mellan dem. Läs på och se vilken som passar dig bäst. På de olika öarna hittar du vackra stränder, bra shopping, surfing, fascinerande natur och kultur.

Medeltemperatur och antal regnfria dagar

December 25° (och cirka 18 regnfria dagar)
Januari 25° (och cirka 19 regnfria dagar)
Februari 25° (och cirka 17 regnfria dagar)
Mars 25° (och cirka 17 regnfria dagar)

Kalifornien – The Golden State

Los Angeles: Inte lika varmt som Florida eller Hawaii, men du behöver sällan frysa i staden. Los Angeles har nämligen sommartemperatur året om. Dagstemperaturen brukar ligga runt 19° under vintern. Dessutom är det vanligt förekommande med värmeböljor i Los Angeles vilket kan ge dagstemperaturer upp mot hela 30°. Regnar gör det väldigt sällan. Och även fast det inte alltid är sol- och badväder så att du kan ligga på stranden eller vid poolen under vintern finns mängder av saker att göra. Upplev Hollywood, besök Universal Studios, shoppa i The Grove eller på Rodeo Drive.

Medeltemperatur och antal regnfria dagar

December 19° (och cirka 26 regnfria dagar)
Januari 18° (och cirka 25 regnfria dagar)
Februari 18° (och cirka 23 regnfria dagar)
Mars 19° (och cirka 25 regnfria dagar)