Resor
till
Los Angeles

Pris från

...

Våra hotell

8 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • 1,5 liter vattenca 15:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaDollar (USD)
  • Tidsskillnad-5/-9 timmar
  • HuvudstadWashington D.C
  • SpråkEngelska
  • Folkmängdca 3 976 000

Resor till Los Angeles

Los Angeles

Änglarnas stad, La La-land, Tinseltown eller bara kort och gott L.A. Smeknamnen för Los Angeles spelar ofta på stadens kopplingar till filmindustrin och kändisar. Och visst finns här gott om Hollywood-upplevelser, glitter och glamour.

Staden är Kaliforniens största och efter New York näst störst i hela USA sett till antalet invånare. L.A. är dessutom stort till ytan så lättast tar du dig mellan alla stadsdelar med hyrbil. Tack vare det gynnsamma vädret går det bra att resa till Los Angeles året runt, även om det så klart är varmast på sommaren.

Hollywood och Beverly Hills

Världens mest kända skylt finns i utkanten av Griffith Park men du ser den bäst från korsningen Hollywood Boulevard/Highland Avenue eller på Mulholland Drive. The Griffith Observatory är värt ett besök i sig för en annan typ av stjärnskådning. Rodeo Drive är känt för sin shopping och Sunset Strip för sitt kvällsliv. Medan Beverly Hills har varit och är hem till bland annat George Clooney, Ingrid Bergman, Madonna och mängder av Kardashians.

Universal Studios, Warner Brothers och Walt Disneys högkvarter har blivit sevärdheter i sig och erbjuder guidade turer av deras studios och inspelningsplatser.

Santa Monica och Venice Beach

L.A. är trots allt en kuststad vid Stilla Havet och här finns många, långa och breda stränder. Venice är känt för sitt promenadstråk med mer eller mindre exhibitionistiska flanörer. Santa Monica har ett unikt utbud av shopping, restauranger och något av en mer avslappnad småstadskänsla.

Beroende på hur länge du stannar i Los Angeles finns det mer att upptäcka som till exempel Pasedena med sina historiska inslag, surflivet i Malibu och alla de raviner och berg som omringar staden.

Restyper i Los Angeles