Resor
till
Koh Kradan

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 25:-
  • 1 liter vattenca 8:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaThailändska baht (THB)
  • Tidsskillnad+6 timmar
  • HuvudstadBangkok
  • SpråkThai
  • Folkmängdca 100

Resor till Koh Kradan

Koh Kradan

Åker du till den pyttelilla ön Koh Kradan tar du automatiskt time-out från civilisationen och ersätter den med gräddvita stränder, ljumma vindar och kristallklart, turkost hav. Du bor alldeles vid stranden och här upplever du den sällsynta lyxen av total avkoppling.

Paradisiska Koh Kradan hör till de små öarna i Trangprovinsen och är bara fyra kilometer lång och en kilometer på det bredaste stället. Här finns en handfull små trivsamma bungalowhotell, inga bilar och ingen kommers. Du flyger till Krabi och fortsätter med buss och båt.

Del av nationalpark

En stor del av Koh Kradan tillhör nationalparken Hat Chao Mai, medan det odlas gummi och kokos på övriga delar av ön. De stora turistströmmarna har inte hittat hit, ön är framför allt populär hos ryggsäcksturister och folk som gör dagsturer från andra öar.

Långgrunda paradisstränder

Att hitta en orörd strand är enkelt och avstånden är små. Ön har några av de mest bländvita stränderna i området, så solglasögon är bra att ha med. De långgrunda stränderna gör det barnvänligt och ger havet en intensiv turkos lyster.

Snorkling och trekking

Ön är omgiven av ett korallrev så det finns mycket att upptäcka för den som gillar att snorkla och dyka. Du kan också hyra kajak eller ge dig ut på vandring längs stigar i den tropiska grönskan.

Bröllop under vattenytan

En gång om året anordnar de thailändska turistmyndigheterna bröllop under vattnet vid Koh Kradan. Hugade par med dykcertifikat vigs då i en ceremoni under ytan. Så letar du efter ett annorlunda sätt att knyta banden kan ett undervattensbröllop här vara ett alternativ.

Hotell på stranden

Vårt hotell The Seven Seas ligger direkt vid stranden och har strandbar, restaurang och ett litet spa där du kan boka tid för massage. I närheten ligger ett par enkla strandrestauranger i anslutning till de andra små hotellen. Större än så är inte utbudet. Det finns inga butiker, det du behöver kan du köpa på hotellet.

Utflykter med longtailbåt

Eftersom du befinner dig i Trangprovinsens övärld kan du enkelt hyra longtailbåt med förare för att göra utflykter till andra öar i närheten. På närbelägna Koh Mook ligger Emerald Cave, Smaragdgrottan, som är ett känt utflyktsmål bland öluffare. Vid lågvatten kan du simma genom en 80 meter lång tunnel som öppnar sig i en drömlik lagun.

Restyper i Koh Kradan