Resor
till
Koh Lipe

Pris från

...

Våra hotell

2 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel lunchCa 60:-
  • Enkel middag80-120:-
  • 1 liter vattenCa 6:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaThailändska baht (THB)
  • Tidsskillnad+ 6 timmar
  • HuvudstadBangkok
  • SpråkThai
  • FolkmängdCirka 900

Resor till Koh Lipe

Koh Lipe

Den lilla ön Koh Lipe har blivit känd för sina osannolikt vita stränder och sitt turkosa vatten – ön kallas ofta Thailands Maldiverna. Men tro inte för den skull att det är någon öde Robinsonö, många brukar tvärtom bli överraskade av att Koh Lipe bjuder på så pass mycket restauranger, butiker och kvällsliv.

Koh Lipe är en liten ö, bara drygt två kilometer tvärs över. Den ligger nästan så långt söderut man kan komma i den thailändska övärlden, inte långt från Malaysias mest kända turistö Langkawi.

Tre drömstränder

Även om det också finns undangömda badvikar är det vid tre långa stränder med vit sidenmjuk sand de flesta besökarna samlas. Allra mest populär är Pattaya Beach där vårt hotell Akira Beach Resort ligger. Sunrise Beach följer hela öns östra kust medan Sunset Beach i väster är något kortare. Vid alla tre finns genuina strandserveringar och longtailbåtar som kan ta dig med på utflykter.

Charmen på öns enda gata

Folklivet på Koh Lipe upplever du allra mest utmed öns pulsåder Walking Street som är en 800 meter lång gågata mellan Pattaya Beach och Sunrise Beach. Butiker, barer, restauranger och dykcenter ligger tätt och under högsäsongen är pulsen hög på kvällarna. Ändå är det förstås inget Phuket, allt är relativt. Turistlivet har kvar lite av sin avslappnade backpackerstil, med skyltar som målats för hand på drivved.

Regnskog, båtturer och snorkling

Bortom dessa huvudstråk är Koh Lipe en rofylld och vacker tropisk ö. Dess olika delar binds ihop av promenadstigar genom regnskogen. De enda fordon du ser är cyklar, mopeder och hotellens golfbilar. Utflyktsbåtar kan ta dig med till grannöarna och till korallrev för snorkling bland färggranna tropiska fiskar.

Så kommer du hit

Resan till Koh Lipe går via Krabis flygplats. Har du bokat transfer fortsätter färden sedan med minibuss och båt. Eftersom ön ligger långt bort behöver du vara inställd på en transport på flera timmar, läs mer under fliken ”Fakta” och rubriken ”Transfertid”.

Restyper i Koh Lipe