Resor
till
Mount Lavinia

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 150:-
  • 1 liter vattenca 5:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaLankesisk rupee (LKR)
  • Tidsskillnad+4,5 timmar
  • HuvudstadColombo
  • SpråkSingalesiska, tamil och engelska
  • Folkmängdca 219 825

Resor till Mount Lavinia

Mount Lavinia

Mount Lavinia är en stor stad cirka en mil söder om Sri Lankas huvudstad Colombo. Här bor du på anrika Mount Lavinia Hotel i brittisk kolonialstil med spa, gym och poolområde med havsutsikt.

Mount Lavinia Hotel är ett av öns mest kända, med vitputsade fasader, pelargångar och pampiga balustrader. I den miljön är det lätt att känna sig förflyttad bakåt i tiden till 1800-talet, då detta var platsen för den hemliga kärlekshistorien mellan den brittiska guvernören Sir Thomas Maitland och den vackra dansösen Lovina.

Direkt på stranden

Hotellet har flera restauranger, så middagar i solnedgången vid Indiska oceanen hör till vardagen här. Ännu fler restauranger finns att välja på längs stranden och inne i centrum en kort promenad bort. Staden är känd för sitt nöjesliv så det finns mycket att välja på.

Myllrande Colombo

Från Mount Lavinia är det bara drygt en mil till Colombo, Sri Lankas huvudstad med nästan en miljon invånare. Där finns palats och befästningar som påminner om holländarnas, portugisernas och britternas kolonialstyre, men också bra shopping med allt från mode och elektronik till asiatiska kryddor i de färgstarka basarkvarteren Pettah.

Se mer av Sri Lanka

Nyfiken på att se ännu mer av landet? Hyr en bil med chaufför eller haka på någon av våra guidade utflykter. Åk upp i de grönskimrande bergen där det berömda ceylonteet odlas. En omtalad sevärdhet är Tandens tempel i Kandy, där en av buddhismens viktigaste reliker, Buddhas ena kindtand, förvaras infattad i guld.

Folkliv och marknader

Sri Lankas färgstarka kultur är en upplevelse i sig. Gatumarknader med ett myller av cyklar, grönsaksstånd och matdofter. Vänligt leende människor klädda i höftskynken med batikmönster. Styltfiskare som fångar sardiner uppflugna på träställningar i det långgrunda vattnet. Var du än befinner dig kommer du nära det lankesiska vardagslivet – och kanske är det just det som blir ditt starkaste semesterminne från Sri Lanka.

Vädret på Sri Lanka

På Sri Lanka är klimatet tropiskt, med jämna temperaturer året runt – kring 30 grader i luften på dagarna och 27–28 i vattnet. Kraftiga men snabbt övergående tropiska regnskurar kan förekomma året runt men är vanligast under sommarmånaderna. Här kan du se aktuell väderprognos och årsstatistik för Mount Lavinia.

Restyper i Mount Lavinia