Resor
till
Ahungalla

Pris från

...

Våra hotell

2 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 150:-
  • 1 liter vattenca 5:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaLankesisk rupee (LKR)
  • Tidsskillnad+4,5 timmar
  • HuvudstadColombo
  • SpråkSingalesiska, tamil och engelska
  • Folkmängd21 200 000

Resor till Ahungalla

Ahungalla

Direkt vid den långa vita stranden i Ahungalla kan du bo på vårt fräscha hotell Riu Sri Lanka, med stora pooler, flera restauranger, träning, spa och underhållning. Samtidigt kan du lätt göra utflykter till marknader, tempel och nationalparker.

Ahungalla är platsen för dig som vill uppleva något nytt och spännande samtidigt som du bor bekvämt. Ett av våra hotell är Riu Sri Lanka (byggt 2016) med drömläge vid stranden och massor av faciliteter. All Inclusive ingår dygnet runt och förutom bufféerna finns det restauranger med teman som italienskt, asiatiskt och grillat.

Många valmöjligheter

Den långa palmkantade stranden är huvudattraktionen i Ahungalla, en dröm för den som längtar efter lugnet och känslan av att bara ta dagen som den kommer. Samtidigt finns det många valmöjligheter: på Riu Sri Lanka finns både vattenaerobics, gym och en fin spaavdelning. Barnen kan leka i RiuLand och på kvällarna är det ofta livemusik eller någon annan underhållning.

Ahungallas centrum

Längs stranden ligger flera hotellanläggningar och till Ahungallas lilla centrum med några butiker och restauranger är det en och en halv kilometer från Riu Sri Lanka. Hoppar du på en tuk-tuk och åker söderut kommer du snart till några byar som har ett lite större utbud. Semesterorten Bentota ligger 14 kilometer från Ahungalla. Till kulturstaden Galle är det cirka en timme med bil. Staden är känd för sitt holländska fort och den livliga fiskehamnen.

Se mer av Sri Lanka

Nyfiken på att se ännu mer av landet? Hyr en bil med chaufför eller haka på någon av våra guidade utflykter. Åk upp i de grönskimrande bergen där det berömda ceylonteet odlas. Eller till huvudstaden Colombo, med en mix av kolonialhus, shoppingcenter, basarkvarter och gallerier. En omtalad sevärdhet är Tandens tempel i Kandy, där en av buddhismens viktigaste reliker, Buddhas ena kindtand, förvaras infattad i guld.

Folkliv och myllrande marknader

Sri Lankas färgstarka kultur är en upplevelse i sig. Gatumarknader med ett myller av cyklar, grönsaksstånd och matdofter. Vänligt leende människor klädda i höftskynken med batikmönster. Styltfiskare som fångar sardiner uppflugna på träställningar i det långgrunda vattnet. Var du än befinner dig kommer du nära det lankesiska vardagslivet – och kanske är det just det som blir ditt starkaste semesterminne från Sri Lanka.

Vädret på Sri Lanka

På Sri Lanka är klimatet tropiskt, med jämna temperaturer året runt – kring 30 grader i luften på dagarna och 27–28 i vattnet. Kraftiga men snabbt övergående tropiska regnskurar kan förekomma året runt men är vanligast under sommarmånaderna. Här kan du se aktuell väderprognos och årsstatistik för Ahungalla.

Restyper i Ahungalla