Resor
till
Negombo

Pris från

...

Våra hotell

5 st

Karta

Visa stor karta

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 140:-
  • Öl (50 cl)ca 20:-
  • 1 liter vattenca 5:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaLankesisk rupee (LKR)
  • Tidsskillnad+4,5 timmar
  • HuvudstadColombo
  • SpråkSingalesiska, tamil och engelska
  • Folkmängdca 137 225

Resor till Negombo

Negombo är en livlig stad med fin strand bara tre mil från huvudstaden Colombo. Här kan du bo på prisvärda mellanklasshotell direkt vid stranden, och på vintern tar vi dig hit med bekvämt nonstopflyg.

Staden Negombo ligger på Sri Lankas västkust, bara tjugo minuters resa från flygplatsen. Staden har stolta fisketraditioner och till hamnen utanför stan kommer båtarna in med sin fångst av räkor, hummer och färggranna fiskar. I lagunen kan du åka på båtsafari och se fiskstimmen i det grunda vattnet. Via kanalerna kan du fortsätta din sightseeing in i själva staden, där hus i kolonialstil varvas med nyare bebyggelse.

Hotell på stranden

Längs gatorna i Negombo ligger restauranger specialiserade på pinfärsk fisk som nyss lämnat havet. Kring stranden finns även barer, småbutiker och chans att prova på kitesurfing, wakeboard och vattenskidor. Våra hotell ligger vid stranden, så du har nära till det mesta.

Huvudstaden Colombo

Från centrala Negombo är det bara tre mil till huvudstaden Colombo, en miljonstad som är en mix av gamla kolonialhus, nya shoppingcenter, basarkvarter, museer och gallerier. Här och där finns palats och befästningar som påminner om holländarnas, portugisernas och britternas kolonialstyre.

Se mer av Sri Lanka

Nyfiken på att se ännu mer av landet? Hyr en bil med chaufför eller haka på någon av våra guidade utflykter. Åk upp i de grönskimrande bergen där det berömda ceylonteet odlas. En omtalad sevärdhet är Tandens tempel i Kandy, där en av buddhismens viktigaste reliker, Buddhas ena kindtand, förvaras infattad i guld.

Folkliv och myllrande marknader

Sri Lankas färgstarka kultur är en upplevelse i sig. Gatumarknader med ett myller av cyklar, grönsaksstånd och matdofter. Vänligt leende människor klädda i höftskynken med batikmönster. Styltfiskare som fångar sardiner uppflugna på träställningar i det långgrunda vattnet. Var du än befinner dig kommer du nära det lankesiska vardagslivet – och kanske är det just det som blir ditt starkaste semesterminne från Sri Lanka.

Nonstopflyg på vintern

Under vinterns högsäsong kan du resa till Sri Lanka på bara drygt nio timmar med bekväma och tystgående Dreamlinerflyg. Året runt säljer vi dessutom paketresor med hotell och reguljärflyg. På sommaren har vi inga nordiska guider på ön, men du kan alltid nå vårt onlinecenter via TUI-appen, telefon, mejl och sms.

Vädret på Sri Lanka

På Sri Lanka är klimatet tropiskt, med jämna temperaturer året runt – kring 30 grader i luften på dagarna och 27–28 i vattnet. Kraftiga men snabbt övergående tropiska regnskurar kan förekomma året runt men är vanligast under sommarmånaderna. Här kan du se aktuell väderprognos och årsstatistik för Negombo.

Restyper i Negombo

Rekommenderade hotell - Negombo