Resor
till
Wadduwa

Pris från

...

Våra hotell

3 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 150:-
  • 1 liter vattenca 5:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaLankesisk rupee (LKR)
  • Tidsskillnad+4,5 timmar
  • HuvudstadColombo
  • SpråkSingalesiska, tamil och engelska
  • Folkmängd21 200 000

Resor till Wadduwa

Wadduwa

Om du vill ha en avkopplande och lite lyxig semester i rofyllda omgivningar är Wadduwa det rätta valet. Här kan du välja mellan flera högklassiga hotell vid en lång palmkantad strand.

Wadduwa är en badort vid en strand som inramas av hundratals ranka kokospalmer och en lummig växtlighet.

Berömt hotell

Ett av våra hotell är The Blue Water, designat och inrett av Geoffrey Bawa, en av Asiens främsta arkitekter. Karakteristiskt för Bawa är att gränserna mellan utomhus- och inomhusmiljö suddats ut. Inredningen är minimalistiskt stilren och i en paviljong ligger hotellets ayurveda-spa.

Bawas hem

Är du intresserad av design och arkitektur får du inte missa Bawas livsverk Lunuganga, arkitektens hem som efter hans död öppnats för allmänheten. Lunuganga ligger strax utanför Bentota och resan dit tar bara en timme med bil.

Lugnt och fridfullt

Wadduwa är en liten fiskeby och badort med lugnt tempo och några småbutiker som säljer smycken och lokalt hantverk. Det finns ett litet utbud av restauranger och barer men inget nattliv att tala om. Sju kilometer norrut ligger byn Panadura som har lite mer av shopping och restauranger. Åtta kilometer söderut ligger småstaden Kalutara.

Se mer av Sri Lanka

Nyfiken på att se mer av landet? Hyr en bil med chaufför eller haka på någon av våra guidade utflykter. Åk upp i de grönskimrande bergen där det berömda ceylonteet odlas. Eller till huvudstaden Colombo, med en mix av kolonialhus, shoppingcenter, basarkvarter och gallerier. En omtalad sevärdhet är Tandens tempel i Kandy, där en av buddhismens viktigaste reliker, Buddhas ena kindtand, förvaras infattad i guld. Men det finns förstås mycket att se även på närmare håll.

Folkliv och myllrande marknader

Sri Lankas färgstarka kultur är en upplevelse i sig. Gatumarknader med ett myller av cyklar, grönsaksstånd och matdofter. Vänligt leende människor klädda i höftskynken med batikmönster. Styltfiskare som fångar sardiner uppflugna på träställningar i det långgrunda vattnet. Var du än befinner dig kommer du nära det lankesiska vardagslivet – och kanske är det just det som blir ditt starkaste semesterminne från Sri Lanka.

Utflyktstips

  • Safari i Yala nationalpark
  • Heldag i Colombo med tempel och marknader
  • Valsafari

Vädret på Sri Lanka

På Sri Lanka är klimatet tropiskt, med jämna temperaturer året runt – kring 30 grader i luften på dagarna och 27–28 i vattnet. Kraftiga men snabbt övergående tropiska regnskurar kan förekomma året runt men är vanligast under sommarmånaderna. Här kan du se aktuell väderprognos och årsstatistik för Wadduwa.

Restyper i Wadduwa