Resor
till
Bentota

Pris från

...

Våra hotell

3 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 150:-
  • 1 liter vattenca 5:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaLankesisk rupee (LKR)
  • Tidsskillnad+4,5 timmar
  • HuvudstadColombo
  • SpråkSingalesiska, tamil och engelska
  • Folkmängdca 37 000

Resor till Bentota

Bentota

Bada vid ändlösa vita stränder och ät läckra skaldjursmåltider på mysiga restauranger. Bentota är även vattensporternas huvudort på Sri Lanka, i lagunen kryllar det av brädor och båtar. Du kan välja mellan flera modernt designade hotell direkt vid stranden.

Bentota är ett långsträckt resmål på Sri Lankas västkust, ungefär 60 km från huvudstaden Colombo. Även om många besökare kommer hit så finns det gott om plats på stranden, både för avkoppling, långa promenader och bad i vågorna.

Kitesurfing i lagunen

Eftersom Bentota ligger intill floden Bentota Ganga kan du även bada i lagunen som bildats där floden rinner ut i Indiska oceanen. Där kan du också testa kitesurfing och jetski. Eller åka på en båttur längs floden för att se babykrokodiler och sällsynta fåglar.

Skaldjur och curry

På andra sidan floden ligger den färgstarka småstaden Aluthgama. Både där och i Bentota finns gott om restauranger med allt från nyfångad fisk och skaldjur till den lokala varianten av het curry.

Tempel och marknader

Det finns mycket att se och uppleva i närheten. Vid Kosgoda Turtle Hatchery kan du vara med när man släpper ut nyfödda havssköldpaddor i havet. Färgstarka marknader finns bland annat i Aluthgama, där det går att göra fynd bland sjalar, väskor och lokalt hantverk. Gör du en utflykt med bil och chaufför kan ni ta en tur till Kande Villaraya, ett av templen i närheten.

Sri Lanka som helhet

Nyfiken på att se mer av landet? Hyr en bil med chaufför eller haka på någon av våra guidade utflykter. Åk upp i de grönskimrande bergen där det berömda ceylonteet odlas. Eller till huvudstaden Colombo, med en mix av kolonialhus, shoppingcenter, basarkvarter och gallerier. En omtalad sevärdhet är Tandens tempel i Kandy, där en av buddhismens viktigaste reliker, Buddhas ena kindtand, förvaras infattad i guld.

Vädret på Sri Lanka

På Sri Lanka är klimatet tropiskt, med jämna temperaturer året runt – kring 30 grader i luften på dagarna och 27–28 i vattnet. Kraftiga men snabbt övergående tropiska regnskurar kan förekomma året runt men är vanligast under sommarmånaderna. Här kan du se aktuell väderprognos och årsstatistik för Bentota.

Restyper i Bentota