Resor
till
Hikkaduwa

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 150:-
  • 1 liter vattenca 5:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaLankesisk rupee (LKR)
  • Tidsskillnad+4,5 timmar
  • HuvudstadColombo
  • SpråkSingalesiska, tamil och engelska
  • Folkmängdca 101 340

Resor till Hikkaduwa

Hikkaduwa

I Sri Lankas livligaste badort Hikkaduwa händer det mesta på den fina stranden. På dagarna vimlar det av soldyrkare och surfare, på kvällarna dansar man under stjärnhimlen. Våra hotell är centralt belägna.

Hikkaduwa är ett färgstarkt myller av dykcenter, småbutiker, hantverksateljéer, strandbarer, restauranger och pop-up-klubbar på stranden. Att den ligger nära huvudvägen mellan storstäderna Colombo och Galle gör också sitt till.

Dykning och snorkling

Denna populära badort har också blivit ett centrum för surfingkulturen, tack vare de fina korallreven i närheten. Passa på att ta dyklektioner eller hyr snorklingsutrustning och stick ut på egen hand. Glasbottenbåt är ett annat sätt att se mer av livet under vattenytan. I närheten ligger en insjö med ett rikt fågelliv där du kan paddla kanot i solnedgången.

Se mer av Sri Lanka

Nyfiken på att se mer av landet? Hyr en bil med chaufför eller haka på någon av våra guidade utflykter. Åk upp i de grönskimrande bergen där det berömda ceylonteet odlas. Eller till huvudstaden Colombo, med en mix av kolonialhus, shoppingcenter, basarkvarter och gallerier. En omtalad sevärdhet är Tandens tempel i Kandy, där en av buddhismens viktigaste reliker, Buddhas ena kindtand, förvaras infattad i guld.

Folkliv och myllrande marknader

Sri Lankas färgstarka kultur är en upplevelse i sig. Gatumarknader med ett myller av cyklar, grönsaksstånd och matdofter. Vänligt leende människor klädda i höftskynken med batikmönster. Styltfiskare som fångar sardiner uppflugna på träställningar i det långgrunda vattnet. Var du än befinner dig kommer du nära det lankesiska vardagslivet – och kanske är det just det som blir ditt starkaste semesterminne från Sri Lanka.

Vädret på Sri Lanka

På Sri Lanka är klimatet tropiskt, med jämna temperaturer året runt – kring 30 grader i luften på dagarna och 27–28 i vattnet. Kraftiga men snabbt övergående tropiska regnskurar kan förekomma året runt men är vanligast under sommarmånaderna. Här kan du se aktuell väderprognos och årsstatistik för Hikkaduwa.

Restyper i Hikkaduwa