Resor
till
Marrakech

Pris från

...

Våra hotell

10 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Pizzaca 50:-
  • 1 liter vattenca 5:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaDirham (MAD)
  • Tidsskillnad-1 timme
  • HuvudstadRabat
  • SpråkArabiska
  • Folkmängdca 929 000

Resor till Marrakech

Marrakech

Kliv in i en värld som vibrerar av folkliv, dofter och färger. I Marrakech kan du dricka myntate och shoppa keramikfat, äta gott och se ut över Djemaa el Fna-torget från en takterrass i solnedgången. Mellan varven väntar avkoppling på hotell med fina pooler. Med TUI kan du flyga direkt till sagostaden.

Marrakech kallas ”den rosa sagostaden” tack vare de puderrosa murar av sandsten som inramar den. Staden grundlades redan på 1000-talet av ökenfolket berberna och ligger en bit in i öknen vid foten av den mäktiga bergskedjan Höga Atlas.

Gycklarnas torg

Innanför murarna gömmer sig ett charmigt gytter av gränder och torg i medinan – gamla stan. Höga minareter och palatskupoler reser sig här och där och i basarernas vindlande gångar säljs guld, kryddor och mässingsfat. På det (stora!) berömda torget Djemaa el Fna , Gycklarnas torg, trängs spåtanter, ormtjusare och sagoberättare. Över hela torget svävar dofter från hundratals matvagnar som serverar street food på löpande band. Innanför murarna ligger också den vackra Koutobiamoskén, ett 77 meter högt riktmärke om man går vilse.

Shopping i labyrinter

Medinans smala gångar kantas av travar med kryddor, nyfärgade mattor i alla kulörer och silverfärgade lampor med magiskt ljus. Den som har lärt sig pruta på rätt sätt kan se fram emot en rolig dag. Och kom ihåg att resa med lätt bagage för att få hem alla fynd.

Stadens gröna lungor

Lämnar du myllret i medinan hittar du moderna franskinspirerade villa- och hotellkvarter med pooler och golfbanor. Den nya stadsdelen Guéliz är fylld av trendiga butiker, lyxiga restauranger och lummigt gröna parker. En av dem är omtalade Jardin Majorelle som ägdes av designern Yves Saint Laurent. Trädgården är en perfekt plats för att hämta andan efter en dag i medinan.

Koppla av på hotellet

Lika lugn atmosfär är det på våra hotell som har pooler och sköna solterrasser där du kan koppla av mellan varven. Du kan bo centralt i Marrakech på vårt fina TUI Blue Medina Gardens eller strax utanför, med bra kommunikationer in till stan.

Äta gott i Marrakech

Missa inte att prova marockanska specialiteter som köttgrytor och couscous eller frasiga smördegspiroger. I Marrakech finns också många stjärnkrogar med inriktning på det franska köket. Och som sagt en mängd ambulerande matvagnar med rykande heta kryddkorvar och vegetariska knyten.

Restyper i Marrakech