Resor
till
Yas Island

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 120:-
  • 1 liter vattenca 2:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaDirham (AED)
  • Tidsskillnad+3 timmar
  • HuvudstadAbu Dhabi
  • SpråkArabiska
  • Folkmängd9 270 000

Resor till Yas Island

Yas Island

Yas Island är resmålet för dig med en förkärlek till sport, äventyr och nöjen. På ön finns också en fin sandstrand för lata dagar i solen, en spektakulär golfbana och Abu Dhabis största shoppinggalleria.

Om du gillar nöjesparker har du hamnat helt rätt. Träffa Scooby-Doo, Batman och Familjen Flinta på Warner Bros World och kasta dig i någon av de 45 olika vattenrutschkanorna på Yas Waterworld. På Ferrari World kan du testa världens snabbaste berg-och dalbana och flera andra fartfyllda åkattraktioner. Yas Island är även hem åt den toppmoderna Formel 1-banan Yas Marina Circuit som årligen arrangerar Abu Dhabi Grand Prix.

Klättring och shopping

Äventyrscentret CLYMB är ett måste för den som gillar höga höjder. Här kan du hoppa fallskärm och bestiga den högsta inomhus-klätterväggen i världen. Abu Dhabis shoppinggalleria Yas Mall erbjuder mängder av märkesbutiker och även en biosalong. Bredvid gallerian ligger ett flertal restauranger i anslutning till en vacker fontän, som framåt kvällen lyses upp i en färgglad vatten- och musikshow.

Strandliv, lyxiga yachts och golf

När du fått nog av adrenalinkickar och snabba bilar kan det vara skönt med en paus. Öns badstrand är som en lugn oas med vit sand, klart vatten och mangroveskog som växer i omgivningarna. Ta gärna en stillsam promenad längs med marinan och spana på lyxiga yachts, eller bege dig ut på golfbanan Yas Links och spela med utsikt över sanddynerna och havet.

Glittrande Abu Dhabi

In till centrala Abu Dhabi är det knappt fyra mil. Här kan du strosa på den eleganta cornichen, beundra det spektakulära lyxhotellet Emirates Palace, låta dig förflyttas till sagornas värld i Sheik Zayeds stora moské och shoppa bland märkesbutikerna i Marina Mall. Du kan också besöka marknadsgatorna där allt från iransk kaviar till mattor, guld och keramik finns till försäljning. Staden är också något av ett kulturcentrum med mycket att se när det gäller konst och arkitektur.

Modern metropol med lång historia

Abu Dhabi har en lång historia där både sjörövare och pärlfiskare figurerar. Sedan 1930-talet har oljan varit landets främsta inkomstkälla och byggt upp det enorma välståndet. Vill du veta mer om regionens historia och kultur ska du titta in på Heritage Village vid cornichen nära småbåtshamnen.

Restyper i Yas Island