Resor
till
Saadiyat Island

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 120:-
  • 1 liter vattenca 2:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaDirham (AED)
  • Tidsskillnad+3 timmar
  • HuvudstadAbu Dhabi
  • SpråkArabiska
  • Folkmängd9 270 000

Resor till Saadiyat Island

Saadiyat Island

På Saadiyat Island trivs förutom sol- och badfantaster också konstälskare och golfspelare. Dessutom ligger den glittrande storstaden Abu Dhabi bara dryga milen bort med sina högklassiga hotell, lyxiga shoppinggallerior och färgstarka marknader.

Saadiyat Public Beach anses vara en av de finaste stränderna i Abu Dhabi. Vattnet är klart och oftast lugnt, så stranden passar bra för barnfamiljer. Nästan precis bredvid stranden hittar du öns golfbana. Tack vare golfbanans läge kan du spela med en slående utsikt över havet.

Shopping, konst och kultur

Märkesgallerian The Collection liknar en medelhavsby med öppna torg och mysiga terrasser. Här ryms flera flashiga butiker men också ett flertal restauranger och caféer. På ön finns dessutom det modernistiska konstmuseet Louvre Abu Dhabi. Konst- och kulturcentret Manarat Al Saadiyat erbjuder ett brett utbud av utställningar och föreställningar för både stora och små.

Havssköldpaddor skyddas

Saadiyat-stranden är hem åt den utrotningshotade karettsköldpaddan, som varje år återvänder dit för att lägga sina ägg. Sköldpaddorna skyddas med hjälp av ett lokalt program, bland annat genom avspärrningar och träbryggor som leder badgästerna över sanddynerna där bona finns. Restauranger och boende i närområdet uppmanas även att släcka lampor och dra för gardiner under häckningssäsongen. Allt för att sköldpaddsbebisarna inte ska riskera att gå vilse i sin första resa mot havet.

Nära till Abu Dhabi

I centrala Abu Dhabi kan du strosa på den eleganta cornichen, beundra det spektakulära lyxhotellet Emirates Palace, låta dig förflyttas till sagornas värld i Sheik Zayeds stora moské och shoppa bland märkesbutikerna i Marina Mall. Du kan också besöka marknadsgatorna där allt från iransk kaviar till mattor, guld och keramik finns till försäljning. Staden är också något av ett kulturcentrum med mycket att se när det gäller konst och arkitektur.

Modern metropol med lång historia

Abu Dhabi har en lång historia där både sjörövare och pärlfiskare figurerar. Sedan 1930-talet har oljan varit landets främsta inkomstkälla och byggt upp det enorma välståndet. Vill du veta mer om regionens historia och kultur ska du titta in på Heritage Village vid cornichen nära småbåtshamnen.

Restyper i Saadiyat Island