Resor
till
Abu Dhabi

Pris från

...

Våra hotell

2 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 120:-
  • 1 liter vattenca 2:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaDirham (AED)
  • Tidsskillnad+3 timmar
  • HuvudstadAbu Dhabi
  • SpråkArabiska
  • Folkmängd9 270 000

Resor till Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi är en modern och färgstark miljonstad med futuristiska skyskrapor och shoppinggallerior. Samtidigt är det – precis som Dubai – ett solsäkert semesterparadis med långa vita stränder nära centrum.

Abu Dhabi är både ett emirat och en stad. Därtill är det huvudstaden i Förenade Arabemiratens federation av sju småriken. Staden ligger drygt tio mil sydväst om Dubai på kusten mot Persiska viken. När internationella stortävlingar kommer hit, som Formel 1-cirkusen i november eller PGA-touren i januari, blir besökarna extra många.

Bo på strandpromenaden i Abu Dhabi

Vårt hotell Hilton Abu Dhabi ligger på cornichen, den välskötta strandpromenaden som kantas av små gröna parker. Härifrån har du promenadavstånd till shopping, museet Heritage Village och flera andra attraktioner. Inom hotellet finns 15 restauranger och barer, stora poolområden och ett privat strandavsnitt.

Shopping, konst och arkitektur

I centrala Abu Dhabi kan du strosa på den eleganta cornichen, beundra det spektakulära lyxhotellet Emirates Palace, låta dig förflyttas till sagornas värld i Sheik Zayeds stora moské och shoppa bland märkesbutikerna i Marina Mall. Du kan också besöka marknadsgatorna där allt från iransk kaviar till mattor, guld och keramik finns till försäljning. Staden är också något av ett kulturcentrum med mycket att se när det gäller konst och arkitektur.

Modern metropol med lång historia

Abu Dhabi har en lång historia där både sjörövare och pärlfiskare figurerar. Sedan 1930-talet har oljan varit landets främsta inkomstkälla och byggt upp det enorma välståndet. Vill du veta mer om regionens historia och kultur ska du titta in på Heritage Village vid cornichen nära småbåtshamnen.

Restyper i Abu Dhabi