Zanzibars stränder

Zanzibar, utanför Tanzanias kust, är en en sådan där paradisö som du ser på omslaget av glansiga resemagasin eller vykort. Kritvita stränder som kantas av gröna palmer, ett hav som är knallblått och parasoller med halmtak. Men vad skiljer de olika strändena åt och vilka är ett måste att se och uppleva? Låt oss guida dig till Zanzibars ändlösa stränder.

Kendwa Beach

På nordvästra Zanzibar ligger Kendwa Beach som räknas som öns absolut finaste. Stranden påverkas inte lika mycket av tidvattnet som många av öns andra stränder, sanden är puderlen och ramas in av palmer. Här finns hotell i alla prisklasser, många restauranger och barer och härliga vattenaktiviteter. Dessutom har Kendwa Beach en spektakulär solnedgång. Här ligger det femstjärniga hotellet Zuri Zanzibar, inbäddat i en tropisk trädgård och makalöst vackert.

Zuri Zanzibar
Hotellet Zuri Zanzibar ligger mitt på Kendwa Beach.

Nungwi Beach

På Zanzibars nordligaste udde ligger stranden Nungwi Beach. Vissa säger att detta inte bara är en av Zanzibars bästa strand utan även hela Afrikas härligaste strand. Inte heller denna strand påverkas mycket av tidvattnet och här är sanden vit och len, kokospalmerna långa och vattnet turkost. Här finns bra snorkling och du kan se en hel värld under vattenytan. Nungwi Beach har många riktigt bra hotell och är en livlig badort med stort utbud av restauranger och barer. Hotellet Riu Palace Zanzibar ligger direkt på Nungwi Beach och erbjuder All Inclusive dygnet runt.

Nungwi
Nungwi beach är bländande vacker.

Kiwengwa Beach

Kiwengwa ligger på Zanzibars östkust och är en lång och vacker sandstrand. Sanden är ljus och fin och även om Kiwengwa Beach påverkas en del av tidvattnet så går det oftast att bada även vid lågvatten. Här finns en hel del vattensporter, dykcenter och stora hotell. För dig som reser med barn ligger här hotellet Blue Star Kiwengwa Beach Resort med flera poolområden och under dagarna ordnas lekar och aktiviteter.

Kiwengwa
Kiwengwa ligger på Zanzibars östkust och har en lång härlig sandstrand.

Matemwe Beach

På den norra delen av östkusten ligger Matemwe Beach som fortsätter i flera kilometer. Sanden påminner om potatismjöl och här råder lugnet. Det är stor skillnad mellan lågvatten och högvatten vid denna del av Zanzibar och många hotell har löst det genom att bygga långa bryggor ut i havet. Hotellet Sunshine Marine Lodge ligger inbäddat i grönska och har en vacker träbrygga ner till stranden vid lågvatten och ut till havet vid högvatten.

Matemwe
Stranden i Matemwe breder ut sig kilometer efter kilometer .

Paje

Paje ligger på södra delen av Zanzibar och har perfekta vindförhållanden. Här flockas kitesurfare men du kan också prova stand up paddleboard, kajak och snorkling. Stranden är otrolig fin med kritvit sand, grönblått vatten och vajande palmer. Hitta lugnet och en skön atmosfär - och som extra bonus Zanzibars vackraste soluppgång. Indigo Beach Zanzibar är ett litet boutique-hotell med 19 rum nästan direkt vid den vackra stranden.

Paje
Paje bjuder på Zanzibars vackraste soluppgång.

Liknande inlägg