Världens bästa öar

Fantastiska öar finns det gott om. Här listar vi våra absoluta favoriter runt om i hela världen.

15. Jamaica

Gräddvita stränder, turkost hav och palmer som vajar i takt med reggaemusiken gör Jamaica till en favvo-ö. Här finns dessutom både vattenfall och romfabriker att besöka.

Jamaica
På Jamaica kan du finna lugnet med karibisk känsla.

14. Capri (Italien)

En liten men väldigt romantisk ö utanför Italiens kust. Capri tillhör provinsen Neapel. Missa inte stämningen på Piazza Umberto, det magiska ljuset i Grotta Azzurra (Blå Grottan) och att åka på en båtutflykt runt ön.

13. Mauritius

Här finns vita stränder, vackra korallrev och turkosfärgat vatten. Ett toppenresmål året runt tycker vi - läs mer om TUIs Mauritius här.

Mauritius
Mauritius är en fantastisk grön ö med palmer och vita stränder.

12. Hawaii-öarna

Ögruppen Hawaii består av flera öar men majoriteten av befolkningen bor på Hawaii, Maui och Oahu. Hawaii kan stoltsera med världsberömda Waikiki Beach (och många fler stränder), huvudstaden Honolulu, Pearl Harbor, botaniska trädgårdar och naturreservat.

11. Langkawi (Malaysia)

Malaysias främsta semesterö heter Langkawi. En ö med vita korallstränder, tempel och vandringsleder bland vattenfall och orkidéer i regnskogen.

Langkawi
Langkawi är Malaysias paradisö nummer ett.

10. Bora Bora (Franska Polynesien)

En ö i Franska Polynesien i Stilla havet som är populär bland kändisar, filmstjärnor och jetsettare. Här spenderade till exempel kronprinsessan Victoria och Daniel sin smekmånad.

9. Bahamas

En ögrupp som utgör en del av Västindien. En av öarna bebos av förvildade grisar som gärna svalkar sig i det kristallklara vattnet. Hur de kom dit är något av en gåta men idag är det populärt att åka på båtutflykt till den öde ön för att fota de badglada grisarna.

8. St Barth's

Även detta en ö i Västindien, eller Karibien som det också kallas. St Barth's är faktiskt en före detta svensk koloni. Detta märks i ortsnamn som Gustavia (huvudstaden) och gatunamn som till exempel Rue August Nyman.

7. Bali (Indonesien)

Kanske den vackraste av Indonesiens 14 000 öar. Smaragdgröna terrassodlingar, dimhöjda berg och fina sandstränder är bara en del av det som finns att upptäcka på Bali.

6. Balearena (Spanien)

Öarna Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera och Cabrera kallas gemensamt för Balearerna. Här finns allt från barnvänliga långgrunda stränder på klassiska Mallis, hemliga badvikar på Menorca till näst intill karibiska stränder och vibbar på lilla Formentera. Vill du veta mer om skillnaderna öarna emellan kan du läsa vår snabbguide till Balearerna.

Mallorca
Den här otroligt vackra bilden är tagen på Mallorca.

5. Sardinien (Italien)

Med gröna berg, olivlundar, charmiga småstäder och långa stränder är det inte konstigt att Sardinien kvalar in på listan. Vattnet är kristallklart och stränderna vita.

Sardinien
Sardinien söder om Italien är en paradisö med kristallklart vatten.

4. Seychellerna

Ögruppen kännetecknas av dramatisk natur, grönska, unikt djurliv och stränder med kritvit sand och granitklippor. Prinsessan Madeleine åkte på bröllopsresa till Seychellerna efter bröllopet med Chris O'Neill.

3. Koh Samui (Thailand)

Thailändska ön Koh Samui rymmer palmkantade stränder, djungelgrönska och färgstarka marknader. Här finns hotell för alla smaker som lyxiga resorts och strandnära bungalows.

 Koh Samui
Koh Samui tillhör Thailand och är en ljuvlig ö med både paradisstränder och gröna berg.

2. Maldiverna

Med fler än tusen tropiska drömöar är det inte konstigt att denna önation kvalar in bland de fem första på listan. Landet består av mindre ögrupper och atoller, den ena mer lockande än den andra. Här kan du se våra resmål i Maldiverna.

Maldiverna
På andra plats: underbara Maldiverna

1. Greklands öar

Med tusentals öar att välja mellan står sig Grekland som en favoritdestination år ut och år in. Har du svårt att välja vilken ö som just du ska resa till kan du kika på vår guide till grekiska övärlden. Där kan du läsa om vackra Zakynthos och Kos med sina stränder och cykelleder. Och så får du veta varför Rhodos är ön med något för alla.

Kreta
Greklands öar är något utöver det vanliga. Denna bild är tagen på vackra Kreta.