Resor
till
Jamaica

Pris från

...

Våra hotell

18 st

Prisnivå

Prisexemplen från Negril
  • Pizzaca 72:-
  • 1 liter vattenca 7:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaJamaicansk dollar (JMD)
  • Tidsskillnad-6 timmar
  • HuvudstadKingston
  • SpråkEngelska
  • Folkmängd2 881 000

Resor till Jamaica

Jamaica

Att så många vill resa till Jamaica är inte konstigt. Här väntar gräddvita karibiska stränder, turkost hav, avslappnad stämning och palmer som tycks vagga i takt med reggaemusiken. Hotellstandarden är hög och du kan bland annat välja mellan flera RIU-hotell med strandläge och All Inclusive.

Vattenfall och romfabriker

Några av de sevärdheter som finns på Jamaica är vattenfallet Dunn’s River Falls och Bob Marleys födelseby Nine Mile. Du kan även besöka romdestillerier, cigarrfabriker och prova ett åk i bobsleighbanan som byggdes i regnskogen när Jamaica förbluffade världen genom att satsa på OS-deltagande i denna vintersport.

Vilket resmål passar dig?

Du kan välja mellan tre badorter på Jamaica: Avslappnade Negril med världsberömda Seven Mile Beach på öns västsida. Montego Bay med ett nöjesliv som sjuder och stränder med massor av vattensporter. I Ocho Rios ligger högklassiga All Inclusive-hotell på rad längs nordkusten.

Vädret på Jamaica

På Jamaica är klimatet tropiskt med ganska jämna temperaturer året runt, kring 30 grader i luften dagtid och 27–29 i vattnet. När turismen har högsäsong från december till mars är det som mest solsäkert. Från maj kan vädret bli mer ostadigt, med fler häftiga men snabbt övergående regnskurar. Mellan juni och november ökar risken för tropiska stormar. Här kan du se klimattabeller för Jamaica.

Boka en kryssning till Jamaica

Med TUI kan du även kryssa till Jamaica. Att åka på kryssning är ett bekvämt sätt att resa och du får se fler resmål på en och samma resa. På en kryssning till Jamaica kommer du även göra stopp i populära Montego Bay eller se gyllene stränder och regnskog i Ocho Rios.
Här kan du se alla TUIs kryssningar i Karibien.