Resa till Cypern med barn – 3 olika semestrar

Pålitligt solsken, massor av aktiviteter och barnvänligt långgrunda stränder. Sedan kan du själv lägga till cykelutflykter, båtturer eller lata dagar vid poolen. Som du märker finns det mycket att göra på Cypern med barn. Här har vi samlat våra bästa tips i form av tre olika inriktningar för en barnvänlig resa till Cypern.

Alla barnfamiljer är inte stöpta i samma form. Vissa gillar att hänga på hotell som är hela semestervärldar med splashpooler, shower, träningspass och stora middagsbufféer. Andra familjer trivs bäst på ett litet bed and breakfast där hotellägaren serverar nyplockade fikon till frukosten. Och vill kanske sedan dra ut på äventyr med cyklar eller en hyrbil. Det fina med Cypern är att här finns något för alla smaker. Här guidar vi dig till den barnsemester på Cypern som passar just din familj.

1 Bamseklubb och vattenrutschkanor

Relaxa eller välj din favorit på en hel palett av aktiviteter. På Cypern kan du bo på resorthotell som TUI Family Life, med stora pooler och flera restauranger. Du kan gå på träningspass, lära dig crawla eller läsa en bok medan barnen är i Bamseklubben. Efter en mysig middag tillsammans vid havet kan ni se på shower med minstingarna medan tonåringarna är på utomhusbio. Och bäst av allt – det är bara några steg hem till den sköna hotellsängen. SplashWorld-hotell med egna vattenland är ett annat tips för den som vill ha en krångelfri allt-i-ett-semester med familjen.

Hotelltips: TUI Family Life Atlantica Aeneas Resort – med Cyperns största pool intill Nissi Beach
TUI Family Life Nausicaa Beach – moderna lägenheter i Fig Tree Bay
Nausicaa Villas – bo i villa med tillgång till aktiviteterna på TUI Family Life
SplashWorld Tofinis – hotell med eget vattenland i Ayia Napa

Utflyktstips: På TUI Family Life finns så mycket att göra att du kan fylla semestern med aktiviteter inom hotellet. Kruxet är bara att välja…

Mer inspiration: 9 skäl att besöka TUI Family Life >>

2 Stadsliv, stränder och utflykter

Citykänsla och strandliv i samma semester – ja det kan man faktiskt få på Cypern. Limassol är Cyperns bidrag till listan över resmål med shoppingstråk, designbutiker och gourmetrestauranger – bara ett stenkast från stränderna. Den långa avenyn längs havet är barnvänligt bilfri och i utkanten av staden ligger långgrunda Ladys Mile Beach. Pafos är ett annat resmål där du får en glimt av livet bortom turiststråken. Många genuina cypriotiska restauranger, små stränder och klippbad är stadens signum.

Hotelltips:
Blue Star Atlantica Oasis i Limassol – mycket för pengarna
Kefalos Beach Village – lugnt läge strax utanför Pafos

Utflyktstips:
Utflykt med piratbåten Black Pearl
Vattenparken Aphrodite i Pafos
Båtutflykt för familjer

Mer inspiration:
Limassol – stadsliv och stränder i ett >>

3 Småskaligt hotell och äventyr på egen hand

Är du ute efter ett lite mindre hotell finns det självklart också på Cypern. Atmosfären – och inredningen – är personlig och ofta får du prov på den genuina cypriotiska gästfriheten. Med en hyrbil (som du fixar redan hemifrån) är det enkelt att utforska de vackra Troodosbergen. Ni kan också hyra cyklar eller vandra längs bekvämt skyltade stigar och ta paus för lunch i någon liten bergsby med bagerier och keramikverkstäder. Via TUI-appen kan ni fråga guiderna på plats om insidertips! Är ni ett större gäng finns det villor med upp till åtta bäddar och pool där släkten eller kompisfamiljen också får plats.

Hotelltips:
Anais Bay Hotel & Louma Apartments – familjeägt och hemtrevligt i Fig Tree Bay
Thalassines Villas – villa med egen pool för upp till 8 personer direkt vid stranden
Simos Magic Beach – lugnt läge vid stranden i Ayia Napa

Utflyktstips:
Hyr en bil och åk till Troodosbergen
Fixa cyklar och dra ut på dagsutflykt

Mer inspiration:
Egen villa med pool på Cypern >>
Vin och vandringar i Troodosbergen >>

Här hittar du alla TUIs resor till Cypern >>

Äventyr Cypern
Att hyra en bil och göra upptäcktsfärder på ön är en höjdare

Liknande inlägg

Bästa swim up-hotellen för barnsemestern

Ett härligt hotell med avkoppling och familjeaktiviteter lägger grunden för den perfekta semestern med barn. Du vaknar, utvilad och invirad i lakanen och sträcker på dig. Medelhavets salta dofter är kvar sedan igår när ni kom fram. Familjen är äntligen samlad på swim up-hotellet.
Carl J Carl J

Nya TUI Blue – mer än ett semesterboende

TUI Blue är vårt nya flaggskepp och finns i tre skepnader – For All, For Two och For Families. Här kommer du närmare resmålet och de du reser med, oavsett när på året det är och vilka du vill ha med dig. TUI Blue är mer än ett semesterboende. Det är en upplevelse i sig.
Hanna P Hanna P

Symphony of the Seas – världens största kryssningsfartyg

Världens största kryssningsfartyg Symphony of the Seas lever upp till sin titel. Egentligen handlar det inte om vem som är störst men ska man få plats med en park, flera stadsdelar, ett 20-tal restauranger och en hel del annat – då måste man helt enkelt bygga ett väldigt stort kryssningsfartyg.
Sara E Sara E

Bästa familjehotellen på Cypern

Familjevänliga Cypern är en av Medelhavets mest solsäkra platser. Ön har alla grundingredienser för den perfekta barnresan, med smaker som tillfredsställer även de minsta och mest kräsna gästerna. Vad sägs om stränder, slott och sevärdheter från antiken? Släng med parker, vattenaktiviteter, muséer, båtturer och glass i stora lass. Det räcker för att skämma bort vems om helst. Här kan du kika in de mest familjevänliga hotellen på Cypern!
Carl J Carl J