Karibiens bästa stränder - våra bästa tips

Vita sandstränder och turkost hav – javisst. Men stränderna i Karibien har mycket mer än så. Som till exempel rum punch, calypso, no stress och nyfångad hummer. Här är tips på åtta karibiska drömstränder att värma sig med i vinter.

Seven Mile Beach, Jamaica

Musiken strömmar från strandserveringarna i Negril och servitörerna bär ut fat med grillad hummer. Missa inte att ta en runda ner till stranden i solnedgången – då höjs stämningen ännu ett snäpp. Med ett ord: Reggaebeat.

TUI har flera hotell vid Seven Mile Beach på Jamaica
Vid Seven Mile Beach på Jamaica är stämningen skönt avslappnad.

Pink Sand Beach, Harbour Island (Bahamas)

Den rosa färgen kommer från mikroorganismer, som liknar små rosa snäckor. De spolas upp på sanden när de dött och blandas med sand och koraller viket får stranden att skimra i rosa. Med ett ord: Instagramsuccé.

Eagle Beach, Aruba

Kritvit korallsand breder ut sig i en bred, fem kilometer lång autostrada längs det turkosa havet. Vattensporter, havssköldpaddor och Arubas vackra fofoti-träd med vridna stammar gör bilden av paradisstranden komplett. Med ett ord: Prisbelönt.

Res med TUI till Aruba
Tack vare den ljumma brisen blir det sällan för varmt på Aruba.

Magens Bay, St Thomas

Palmkantad strand med kristallklart vatten, ungefär tio minuter med bil från huvudstaden Charlotte Amalies kolonialbyggnader och piratlegender. Beställ en rum punsch, lyssna på calypso och luta dig tillbaka i solstolen. Med ett ord: Sagolikt.

Seven Mile Beach, Grand Cayman

Stranden är som ett andra vardagsrum. Du kan äta nyfångad hummer, spela beachvolleyboll, testa kitesurfing och snorkla vid korallreven. Missa inte Seven Mile Beach på Grand Cayman om du funderar på en kryssning i Karibien. Med ett ord: Flip-flop-läge.

Macao Beach, Punta Cana

Kokospalmerna står på rad längs den kritvita stranden vid Punta Cana i Dominikanska republiken. Här är det lugnt och fridfullt, inga hotell så långt ögat kan nå. Däremot finns flera små enkla men mysiga strandserveringar och surfbrädor att hyra. Med ett ord: Genuint.

Punta Cana är en fem mil lång sträcka av vita stränder på rad.

Sandy Lane Beach, Barbados

Halvmåneformad bukt på Barbados där det finns chans att stöta på sköldpaddor, barracudor (och en och annan kändis). Passar både romantiska par, familjer och äventyrare som vill dyka på skeppsvraket som finns på havets botten. Med ett ord: Barfotalyx.

Englishman’s Bay, Tobago

Regnskogen möter havet med branta grönklädda berg i bakgrunden. Från den lilla strandserveringen kan du höra djungelns exotiska ljud och spana på albatrosser. Med ett ord: Robinson-vibbar.

Englishman's-bay-tobago-tui_0123708
Kanske var det här Robinson Crusoe spolades iland?

Ännu mer inspiration inför din resa till Karibien hittar du här: 5 skäl att resa till Aruba, Kryssning – så funkar det och Punta Cana – här är allt serverat!. Och här kan du läsa mer om TUIs kryssningar i Karibien, med bland annat Symphony of the Seas och Celebrity Edge.