Resor
till
Aruba

Pris från

...

Våra hotell

9 st

Prisnivå

Prisexempel från Oranjestad
  • 1,5 liter vattenca 18:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaArubansk Florin (AWG)
  • Tidsskillnad-5 timmar
  • HuvudstadOranjestad
  • SpråkNederländska, papiamento
  • Folkmängd104 822

Resor till Aruba

Aruba

Till Aruba reser du som vill ha snövita stränder för olika tillfällen och smak samt lite aktiviteter ute i naturen. I huvudstaden Oranjestad ligger både stränder och matställen på promenadavstånd. Klimatet är till stor del torrt och soligt.

Förutom många sköna dagar på stranden kan du snorkla vid ett skeppsvrak från andra världskriget där papegojfiskar gjort sig hemmastadda. Du kan även följa med på en jeeptur i nationalparken Arikok vars lavaformationer och kaktusar blir en vacker kontrast till stränderna och palmerna.

Kritvita stränder

Det bästa med Arubas stränder är inte bara att de finns många, de finns många olika stränder dessutom. Långgrunda stränder för barnfamiljer och perfekta för snorkling. Lugna stränder med lugna vatten för avkopplande strandbad. Dessutom en hel del som kommer uppskattas för dig som gillar eller vill testa att surfa.

Kultur och historia

Arubas arkeologiska museum har samlingar som sträcker sig över 5000 år av historia. Musik är en stor del av den arubiska kulturen och en av årets största händelser är karnevalen i februari. Den pågår under flera veckor med parader, musik och färgstarka kostymer. Resten av året håller lokalborna feststämningen uppe med karibiska toner.

Lokala smaker

Arubaborna är mycket stolta över sitt rena vatten, speciellt att det går att dricka direkt ur kranen. De brygger den prisbelönta ölen Balashi. Andra lokala smaker är den svarta kakan – bolo preto. Det är fruktkaka som lagrats minst en månad i rom och brandy. Varför inte testa en strutsburgare på ett matställe vid stranden?

Restyper i Aruba