5 häftiga vattenparker i Europa

Få saker har en förmåga att locka fram det lekfulla hos både stora och små som just vatten. Kombineras vattnet dessutom med snabba hastigheter, kraftfulla forsar och höga höjder tenderar endorfinutsöndringen liksom humöret att skjuta i höjden. Här har vi samlat några av Europas häftigaste vattenparker med potential att framkalla äkta lyckorus!

Siam Park – Teneriffa, Spanien

Flerfaldigt utsedd till världens bästa vattenpark med riktigt innovativa och actionfyllda åkattraktioner. Här kan du svepas iväg av världens största konstgjorda vågor eller låta megarutschkanan ta dig på en rafflande färd som mäter otroliga 200 meter!

Siam Park på Teneriffa är byggd i thailändsk stil med åkattraktioner utformade som drakar och ormar. Här hittar du också ett thailändskt tempel vars torn består av en monstruös vattenrutschkana som störtar 28 meter rakt nedåt och ger pirr i magen en ny innebörd. Siam Park ligger i Costa Adeje och är delvis byggd på en kulle, vilket gör att vattenrutschkanorna smälter in mycket läckert bland buskar och träd.

siam waterpark
Siam Waterpark är något alldeles extra.

WaterWorld – Ayia Napa, Cypern

En av Europas största vattenparker med ett magnifikt läge, bara ett stenkast ifrån Medelhavet. Den grekiska mytologin är ett genomgående tema i hela parken vilket märks på namnen och utformningen av de 18 åkattraktionerna.

WaterWorld passar särskilt bra för barnfamiljer eftersom åkattraktionerna även funkar för de allra minsta. En av höjdarna är Serpentin Slides – totalt 150 meter vattenrutschkana med ett enda virrvarr av serpentinsvängar! WaterWorld tillhör en av de populäraste turistattraktionerna på Cypern och har flera gånger utsetts till en av världens bästa vattenparker.

AquaPark – Biscarrosse, Frankrike

Sugen på att skjutas fem meter rakt upp i luften för att sedan plumsa ner i det stora blå? Giant Catapult är bara en av många galna dragplåster på världens största uppblåsbara vattenpark, AquaPark, belägen vid stranden Port Maguide.

Konceptet är i huvudsak riktat till den fysiskt aktive som gillar att anta olika utmaningar. Här får du ge dig i kast med hinder- och linbanor, trampoliner, en fem meter hög klättervägg, vattenrugby samt vattenrutschkanor som avslutas med att du blir kastad rakt ned i plurret. Med andra ord: badkrukor och höjdrädda bör hålla sig på behörigt avstånd.

Slide and Splash - Lagoa, Portugal

Här kan du varva vattenleken med att se när parkens medarbetare visar upp riktigt häftiga djur som ormar och papegojor. Utöver djuren erbjuder Slide and Splash ett enastående utbud av åkattraktioner. Frågan är om du törs ge Black Hole ett försök? Det är en överbyggd vattenrutschkana där du får uppleva hur det känns att åka riktigt snabbt - utan att se något. Det är nämligen helt mörkt under hela färden. Den äventyrslystne kan anta utmaningen Kamikaze – fritt fall från 18 meters höjd. Med det namnet blir övriga kommentarer överflödiga. Slide and Splash passar perfekt för familjen då åkattraktionerna har en stor spännvidd för att passa alla åldrar.

Faliraki Waterpark – Rhodos, Grekland

Greklands största vattenpark med Giant Slide som den mest iögonfallande skapelsen. Försök hålla dig för skratt när du svischar fram längs 147 meter av serpentinsvängar! Vill du spänna bågen ytterligare och uppleva ännu högre hastigheter står Turbo Slide till ditt förfogande. Koppla sedan av i Lazy River – åkattraktionen där du flyter fram i en stor badring på hög höjd och njuter av den storslagna vyn över Medelhavet. Får du mersmak av havsutsikten kan du kliva i vågpoolen och uppleva känslan av ett gungande hav. Faliraki Waterpark erbjuder åkattraktioner för alla åldrar och ligger bara 13 km från Rhodos stad.

waterpark
Vattenland är roligt för både stora och små.

3 Splashworld favoriter

Om du gillar vattenpark rekommnderas verkligen TUI SplashWorld- hotell. Då bor du på ett hotell där du under hela semestern har fri tillgång till en häftig vattenpark.

Tsilivi Waterpark – Tsilivi, Grekland

På Zakynthos östra kust ligger Hotell Aqua Bay och Tsilivi vattenpark. Här kan du släppa loss leklusten bland vattenrutschkanor, en vågpool och inte minst Turbolance som skickar dig utför en svindlande brant och sedan upp på en närmast vertikal vägg. De allra minsta kan glädja sig åt vattensprutande och färgglada kreationer såsom bläckfiskar, delfiner, elefanter och svampar.

WaterPark Lago Taurito - Gran Canaria, Spanien

Vattenrutschkanornas högborg på Gran Canaria hittar du på Hotell Taurito Valle i Playa Taurito på sydvästra sidan av ön. Här kan du formligen frossa i serpentinsvängar, ruskiga branter och riktigt höga hastigheter. I Space Bowl uppnår du 50 km per timme och hamnar slutligen i en stor skål där centrifugalkraften får dig att glida längs kanterna - ända till du tappar fart och trillar ned i vattnet i skålens mitthål.

Eftalia Island Waterpark – Türkler, Turkiet

På hotellet Eftalia Splash Resort står tolv vattenrutschkanor till ditt förfogande med riktiga nervkittlare som Free Fall, Body Slide och Black Hole – en 89 meter lång spännande resa i mörkrets och ovisshetens tecken. För de mindre barnen finns flera separata barnpooler med en liten klätterställning, ett piratskepp och mindre vattenrutschbanor.

Vattenparken har ett otroligt vackert läge alldeles vid stranden och från åkattraktionernas startpunkter kan du blicka ut över Medelhavets spikraka horisont.