Resor
till
Berlin

Pris från

...

Våra hotell

16 st

Prisnivå

Prisexempel från Berlin
  • 1,5 liter vattenca 4:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadBerlin
  • SpråkTyska
  • Folkmängd82 670 000

Resor till Berlin

Berlin

Berlin är staden med något för alla. Här finns några av världens mest kända klubbar, restauranger, museer och fantastiska kulturskatter blandat med mysiga caféer och barnvänliga parker. Berlin har kort sagt en stadsdel för alla oavsett intresse.

För den som vill strosa runt i lugna och mysiga kvarter där gatorna kantas av vackra gamla hus och de barnvagnsvänliga fiken med organisk mat ligger tätt är Prenzlauer Berg perfekt. Här finns också åtskilliga loppmarknader, eller flea markets som det heter på tyska. Missa inte Flea Market i Mauerpark om du är i Berlin en söndag. En folkfest där vintageshopping, hantverk, mat och dryck på ett härligt sätt blandas med karaoke!

Nära Kurfürstendamm hittar du turistmålet Läppstiftet och Puderdosan, eller Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche som den gamla kyrkan från andra världskriget egentligen heter. I samma område ligger också Zoo Berlin. Har du inte lust att gå på zoo kan du ta en drink på Monkey Bar med direkt utsikt över djurparken och se elefanterna på betryggande avstånd.

Kreuzberg och hippa Neukölln

Berlin brukar kallas för turkarnas huvudstad utanför Turkiet och en stor del av dem bor i Kreuzberg. Förmodligen är det också därför man får en känsla av Medelhavet här – alltid mycket liv och rörelse på gatorna och små barer och krypin överallt. I Kreuzbergs finns också flera stora klubbar, precis som i den angränsande stadsdelen Friedrichain på andra sidan floden Spree. Intill floden vid gränsen mellan de båda stadsdelarna finns också den största och bäst bevarade delen av forna Berlinmuren kvar. East Side Gallery är namnet på den 1,3 kilometer långa muren fylld med konst – som att gå på konstmuseum utomhus!

Vill du uppleva det allra hippaste Berlin har att erbjuda just nu är det till Neukölln söder om Kreuzberg du ska åka. Neukölln har blommat upp ordentligt de senaste åren och det händer fortfarande mycket. Här hittar du bland annat Klunkerkranich, en av Berlins skönaste takterasser med magisk utsikt över staden. Väl värt ett besök – om du hittar hit vill säga – baren ligger nämligen väl dold högst upp på ett parkeringsgarage.

Berlins sevärdheter och dramatiska historia

För den som inte vill röra sig så långt på semestern finns det också mycket att se och göra i Mitte, centrala Berlin. Här ligger bland annat tv-tornet på Alexanderplatz och museerna på Museuminsel. Berlins dramatiska historia syns bland annat i många sevärdheter och museer. En av de mest besökta platserna är Checkpoint Charlie – den gamla gränsövergången mellan Öst- och Västtyskland där du fortfarande kan se gränskontrollen från kalla kriget.

På gångavstånd därifrån ligger Brandenburger Tor, ett av Berlins mest kända landmärken samt det spektakulära riksdagshuset, Berlins kända förintelsemonument och den stora parken Tiergarten. I Tiergarten kan du koppla bort från stadsbruset en stund eller ta en härlig joggingtur innan hotellfrukosten serveras. Parken nås lätt från hotellen som ligger kring Potsdamer Platz.

Restyper i Berlin