Din varukorg

Välkommen tillbaka

Gå till ditt MyTUI-konto
Logga ut
147 Upplevelser
Sort by:
Nat Geo Day Tour: Vinets historia på Kanarieöarna
Utflykter & dagsturer

Nat Geo Day Tour: Vinets historia på Kanarieöarna

Den här utflykten har utformats exklusivt för National Geographic och ger en inblick i kanariskt vin och dess historia, och varför det var en viktig dryck för det europeiska samhället från 1400- till 1700-talet.Upptäck Garachico, en av de bäst bevarade och mest historiska städerna på Teneriffa. När du promenerar längs kullerstensgatorna berättar din National Geographic-utbildade guide historien om stadens hamn - en livlig hamn för vin till resten av Europa och Amerika, som senare förstördes av ett vulkanutbrott.Därefter besöker du den familjeägda vingården Viñátigo, som har hjälpt till att rädda många av Teneriffas inhemska druvor från utrotningens brant. Träffa vinexperten som visar dig de vidsträckta vingårdarna och berättar om de olika druvsorterna. De kommer också att förklara hur deras vin produceras utan kemikalier. När du har lärt dig hur framställningen går till kan du prova olika viner med en specialist på plats som kan svara på alla frågor du kan tänkas ha.Avsluta dagen med att njuta av autentiska kanariska tapas i den pittoreska bakgrunden av vingårdar, samtidigt som du njuter av den hisnande utsikten över det omgivande landskapet.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Nat Geo dagstur: Teno Alto: Teneriffas sista fäste för herdar
Aktiviteter

Nat Geo dagstur: Teno Alto: Teneriffas sista fäste för herdar

Ge dig ut på en uppslukande tur genom Teno Alto, en bastion för landsbygdstraditioner inom Teno Rural Park. Din lokalguide kommer att avslöja bosättningens utveckling under en naturskön 45-minuters vandring. Möt etnologiska element från förhistorisk tid till nutid, och upplev Teno Altos invånares djupa koppling till sin mark, som upprätthålls av jordbruk och getskötsel - regionens kännetecken. Vid vandringens slut får du ta del av den lokala kulturen genom ett unikt besök på en ostgård, där du får träffa en av Tenos sista herdar. Upptäck konstnärskapet bakom de prisbelönta ostarna och generationernas outtröttliga arbete för att bevara detta gamla hantverk. Bevittna en uppvisning i "salto del pastor" - en uppskattad folksport som visar upp anmärkningsvärd smidighet och skicklighet. Avsluta äventyret på Rebojo, en traditionell restaurang i Garachico, där ägarna i tredje generationen lyfter det kanariska köket med modern känsla. Njut av en avsmakningsmeny som är omsorgsfullt utformad för att återspegla smakerna och landskapet i Teno Alto, med råvaror från närområden som framhäver regionens kulinariska rikedom. För att fullända upplevelsen kan du komplettera din måltid med noggrant utvalda viner från regionen. Genom att delta i denna tur stöder du inte bara hållbar turism i ett skyddat område utan bidrar också till bevarandet av dess kulturarv. Interagera med lokalborna, få inblick i deras sätt att leva och njut av Teno Altos väsen genom dess smaker och traditioner.

Gratis avbokning
Språk:

de 

La Gomera utflykt med Garajonay-skogen och San Sebastian
Utflykter & dagsturer

La Gomera utflykt med Garajonay-skogen och San Sebastian

La Gomera är näst minst av de bebodda Kanarieöarna och har en unik karaktär, natur och kultur. Vi besöker nationalparken Garajonay med djupa raviner, bäckar, berg och dimhöljda skogar. Du får också smaka på lokala produkter.

Gratis avbokning
Språk:

de, en 

Teide och Masca – utflykt från södra Teneriffa
Aktiviteter

Teide och Masca – utflykt från södra Teneriffa

Denna unika utflykt låter dig utforska Teneriffas mest fantastiska inlandsområden. Du kommer att resa i en åttasitsig minivan genom Teides nationalparks utomjordiska landskap, beundra panoramautsikterna från otaliga utsiktspunkter och besöka byn Masca på toppen av åsen. Dessutom finns en traditionell kanarisk lunch på menyn. Arianne, en av våra kunniga lokalguider, säger: "Jag älskar att guida den här utflykten eftersom den innehåller så mycket natur med fokus på öns vulkanologi, från det förflutna till nuet."Ditt äventyr börjar med att åka söderut in i Teide nationalpark – en UNESCO-världsarv – och vandra genom en tät tallskog. Vi gör ett stopp vid utsiktspunkten Chirche, som ofta har utsikt över molntäckt terräng nedanför. Landskapet runt här är fortfarande full av grönska. Men när vi reser djupare in i nationalparken kommer du att möta vulkaniska landskap som påminner om månen, Venus eller Mars. Ödsna, stenbeströdda torra terränger. Ett stopp vid Roques de Garcia låter dig ta några bilder nära dessa ikoniska klippformationer, med vulkanens kon i bakgrunden.Ta en sista titt på de lava-ärrade landskapen vid Poleos utsiktspunkt innan vi går vidare till en familjeägd restaurang för en lunch tillagad på säsongsbetonade och lokala råvaror. Dagen avrundas med ett besök i Masca – en svåråtkomlig by som ligger uppe på en ås i en djup vulkanisk ravin. Njut sedan av ledig tid att strosa runt och beundra utsikten.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr, nl, pl 

Nordvästra Teneriffas hemligheter – guidad utflykt med transport
Utflykter & dagsturer

Nordvästra Teneriffas hemligheter – guidad utflykt med transport

Det är den ena vackra byn efter den andra på denna utflykt på den karga nordvästra Teneriffa där vi kommer att besöka öns sevärdheter. Christian, en av våra kunniga guider, säger: ”En biolog visar dig runt i parken i Icod de los Vinos och berättar allt om dess fascinerande drakträd, som är 20 meter hög.” Santiago del Teide, lokal specialitetsprovning och en tur till Teno Rural Park är också inkluderade i dagens agenda.Först ut är ett stopp i Santiago del Teide, en höglandsby med vitkalkade hem. Därefter, i Icod de Los Vinos, ser du på nära håll dess hundra år gamla drakträd. Du kommer att ha ledig tid att strosa runt i staden. Garachico står näst på tur. Förstörd av ett vulkanutbrott 1706 och återuppbyggt på dess lava, har det kallats den "vackraste och olycksbringande" platsen på ön. Dess naturliga lavapooler, bevakade av ett vulkaniskt stenslott, lockar badgäster från hela ön.När det är dags att ta en paus väntar en välsmakande lokal lunch som serveras på en familjedriven restaurang på en traditionell finca. På eftermiddagen utforskar du de klippiga topparna i Teno Rural Park. Den är känd för sin biologiska mångfald men fungerar också som skafferi för de flesta av Teneriffas naturliga produkter av högsta kvalitet. Du kommer till och med att få prova några lokalt tillverkade marmelader och sylt, allt producerat med ett minimalt koldioxidavtryck. Som avrundning på dagen besöker vi den "försvunna byn" Masca. Det är betänkligt uppflugen på en ås med utsikt över en dal och är en av Teneriffas mest iögonfallande platser.

Gratis avbokning
Språk:

en, fr, nl 

Teide nationalpark utflykt med lokalguide
Utflykter & dagsturer

Teide nationalpark utflykt med lokalguide

Teneriffas största naturliga underverk, Teide, är en av världens största övulkaner och Spaniens högsta topp. Genom att undvika de mest hektiska tiderna på dagen tar denna exklusiva guidade utflykt dig till unika livsmiljöer och erbjuder oslagbar utsikt över Teneriffa och andra öar på Kanarieöarna. Juana, en av våra kunniga lokalaguider, säger följande: "Teide nationalpark och det omgivande naturreservatet Corona Forestal står tillsammans för en tredjedel av Teneriffas landmassa – den utsträckning i vilken vulkanen dominerar vår ö är häpnadsväckande."På 3 718 meter över havet är det rimligt att säga att Teide inte bara dominerar Teneriffa, utan hela skärgården. Och det är mittpunkten i sin egen nationalpark, som är ett UNESCO-världsarv. Juana säger: "Parken har en mängd olika vykortssköna landskap. Däribland den brända jorden i lavafälten, de taggiga klippformationerna i Roques de Garcia, de Mars-liknande badlanderna runt Montaña Rajada och tallskogarna i Corona Forestal.Parkens stigar tar dig genom fyra olika klimatzoner, som skapar ett ständigt föränderligt kalejdoskop av terräng, flora och fauna. Från månliknande lavafält kommer du att vandra genom skogar av kanarisk tall och över klippiga åsar. Ett besök i den fingerliknande Roques de Garcia avslutar resan. Det är ett bra ställe att se ännu mer av dalen. Dessutom kommer köerna att bli kortare på grund av utflyktens tidiga start på förmiddagen.

Gratis avbokning
Språk:

en, fr, nl 

Teneriffa heldagsutflykt med La Laguna och lunch
Utflykter & dagsturer

Teneriffa heldagsutflykt med La Laguna och lunch

Torrt och månlikt i söder, grönt och bergigt i norr. Teneriffa är en kontrastrik ö. Tänk pittoreska byar, fantastiska utsikter och en lokal lunch på denna heldagsupplevelse. Du besöker den UNESCO-listade gamla staden La Laguna, äter lunch på en bodega och utforskar två plantager. Arianne, en av våra kunniga lokalguider, berättar: "Kanariska bananer är mindre men tjockare, och skalet har mörka fläckar. Fruktköttet är gulare och bananerna bör ätas mogna, vilket gör dem sötare.Först ut är ett besök på en aloe vera-plantage. Här kommer du att lära dig om dess helande egenskaper – med fokus på hudvård. Sedan bär det av till La Laguna, utan tvekan den vackraste staden på ön och ett av Unescos världsarv. Ett guldkorn som du inte får missa. Vandra nerför stadens raka gator med pastellfärgade byggnader och historiska herrgårdar eller stanna till för en kaffe på ett av de trädkantade torgen. Smaka på lokala produkter som marmelad och ost på veckomarknaden och beundra stadens berömda blomsterutställningar.Sedan bär det vidare till en rustik, familjeägd vingård för en typisk kanarisk lunch omgiven av årgångsflaskor och lagrade fat. Alla ingredienser är säsongsbetonade och närproducerade för att minska negativ miljöpåverkan. Och självklart kommer några av bodegas viner att serveras till maten. Dagen avrundas med en rundtur på en bananplantage. Prova den söta och saftiga lokala sorten, som är högt ansedd i hela Spanien.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Teide och Masca – utflykt
Aktiviteter

Teide och Masca – utflykt

Denna unika utflykt låter dig utforska Teneriffas mest fantastiska inlandsområden. Du kommer att resa i en åttasitsig minivan genom Teides nationalparks utomjordiska landskap, beundra panoramautsikterna från otaliga utsiktspunkter och besöka byn Masca på toppen av åsen. Dessutom finns en traditionell kanarisk lunch på menyn. Arianne, en av våra kunniga lokalguider, säger: "Jag älskar att guida den här utflykten eftersom den innehåller så mycket natur med fokus på öns vulkanologi, från det förflutna till nuet."Ditt äventyr börjar med att åka söderut in i Teide nationalpark – en UNESCO-världsarv – och vandra genom en tät tallskog. Vi gör ett stopp vid utsiktspunkten Chirche, som ofta har utsikt över molntäckt terräng nedanför. Landskapet runt här är fortfarande full av grönska. Men när vi reser djupare in i nationalparken kommer du att möta vulkaniska landskap som påminner om månen, Venus eller Mars. Ödsna, stenbeströdda torra terränger. Ett stopp vid Roques de Garcia låter dig ta några bilder nära dessa ikoniska klippformationer, med vulkanens kon i bakgrunden.Ta en sista titt på de lava-ärrade landskapen vid Poleos utsiktspunkt innan vi går vidare till en familjeägd restaurang för en lunch tillagad på säsongsbetonade och lokala råvaror. Dagen avrundas med ett besök i Masca – en svåråtkomlig by som ligger uppe på en ås i en djup vulkanisk ravin. Njut sedan av ledig tid att strosa runt och beundra utsikten.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr, pl 

Teneriffa delfin- och valskådning Freebird-katamaran – endast för vuxna
Aktiviteter

Teneriffa delfin- och valskådning Freebird-katamaran – endast för vuxna

I de lugna vattnen runt Teneriffas kust finns ett fantastiskt marint djurliv. På denna unika Plus-båttur med katamaran kommer du att få möjlighet att se grindvalar och flasknosdelfiner när de hoppar och leker. Ombord blir du väl omhändertagen och får en buffélunch bestående av traditionella kanariska rätter.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Södra Teneriffa med Vilaflor och bananplantage
Utflykter & dagsturer

Södra Teneriffa med Vilaflor och bananplantage

Teneriffa är vilt och klippigt längs kusten, men inlandet består till stor del av ett grönt och frodigt odlingslandskap. Under den här utflykten åker vi söderut för att få en glimt av öns historia, kultur och identitet. Tillsammans med en av våra kunniga guider får du se hela processen med odling av bananer, besöka ett museum i form av en gammal lantgård och avrunda med vinprovning i Vilaflor. Ivan, en av våra kunniga lokalguider, säger: 'Vilaflor hette en gång Chasna, men när kapten Pedro de Bracamonte besökte byn, såg han en vacker Guanche-flicka. "Vi la flor de Chasna", utropade han - som betyder "Jag har sett Chasnas blomma" - och myntade därmed byns nya namn.'Det torra klimatet med solsken året runt gör Kanarieöarna perfekt för bananodling. Den här frukten är ögruppens största exportvara. Vi startar dagen med en rundtur på plantagen där vi får lära oss mer om processen. Du kommer även att få smaka olika sorters bananer och produkter som framställts av bananerna. Dagen avrundas med ett stopp i Vilaflor som ligger uppflugen på sluttningen av vulkanen Teide, som med sin hòjd pè 1 400 meter gör utsikten sagolik. Byn har en nästan alpin känsla som skiljer sig från den tropiska kusten – den har Kanarieöarnas största tallskog precis intill. Efter en tur runt byn får vi vara med på en visning och prova några prisbelönta viner från denna familjeägda bodega.

Gratis avbokning
Språk:

de, en 

Teneriffa – utflykt till Anagabergen och La Laguna
Aktiviteter

Teneriffa – utflykt till Anagabergen och La Laguna

En ö-rundtur blir inte mycket bättre än så här. På denna heldagsupplevelse kommer du att besöka både ett UNESCO-biosfärreservat och ett UNESCO-världsarv. Arianne, en av våra lokalguider, säger: ”Jag älskar verkligen den här utflykten eftersom den ger så mycket av naturen, med fokus på nuets och det förflutnas vulkanologi.” Men det finns mer – den avlägsna byn Taganana, utsiktsplatser och en av de mest populära stränderna på Teneriffa.När du lämnar Puerto de La Cruz i en åttasitsig minibuss åker du till La Laguna, känd för sina pastellfärgade palats och samling av kapell, kyrkor och kloster i Mudejar-stil. En fjärdedel av stadens strukturer är från kolonialtiden fram till 1700-talet. Så rikt är dess arkitektoniska arv att UNESCO listade det 1999 på grund av dess autenticitet. Efter ledig tid att utforska La Laguna i din egen takt, varför inte mingla med lokalbefolkningen på veckomarknaden?Därefter tar du dig till den halvmåneformade stranden Las Teresitas, komplett med palmer. Landskapet förändras dramatiskt när vi reser genom lagerskogen i Las Mercedes på väg till Taganana. Denna vitkalkade by ligger nerför en sluttning i Anaga naturpark. Här kommer du att njuta av en lunch tillagad på lokala råvaror i en familjeägd restaurang. Eftermiddagen bjuder på en naturskön bilresa genom de vulkaniska Anagabergen – ett UNESCO-biosfärreservat – med stopp vid den 360-graders utsiktspunkten vid Pico del Inglés och vid utsiktsplatsen Cruz del Carmen.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr 

Nordvästra Teneriffa utflykt med kanarisk lunch
Utflykter & dagsturer

Nordvästra Teneriffa utflykt med kanarisk lunch

Kustvägar som slingrar längs höga klippor och byar i djupa dalar - västra Teneriffa har mycket att erbjuda. Vi startar i Icod de Los Vinos med det hundraåriga drakträdet och lokalproducerade varor. Sedan väntar den gömda staden Masca. Balanserande på en bergskam med utsikt över dalen, en av Teneriffas vackraste platser. På väg mot Garachico upptäcker du varför staden kallas "den vackraste och mest olyckliga staden på ön". Här väntar en traditionell lunch innan vi ser de tandade bergstopparna i Teno nationalpark följt av en vinprovning som avrundar dagen.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr 

Introduktion till Teneriffa

Teneriffa är en ö med vacker natur, enastående stränder och spännande gastronomi. Den största av Kanarieöarna är fylld med aktiviteter för alla smakinriktningar och intressen. Det är inte konstigt att den är populär bland alla typer av semesterfirare: familjer, naturälskare och äventyrssökande.

De sex bästa aktiviteterna på Teneriffa

1. Besök Teide nationalpark

Denna UNESCO-listade nationalpark har en av världens högsta vulkaner, Teide. Med en höjd på 3 718 meter över havet kan man se den från många av de andra Kanarieöarna. Om du vill se vulkanen på nära håll kan du ta en linbana upp och beundra utsikten över Teneriffa och dess grannöar. Följ med på en guidad vandringstur och upptäck vandringsleder genom parkens spektakulära landskap. Eller välj en solnedgångstur där du kan tillbringa kvällen med lite stjärnskådning.

2. Spendera dagen på Siam Park eller Loro Parque

På Siam Park får du en härlig dag utomhus med thailändskt tema. Perfekt för familjer och alla andra som gillar fartfyllda aktiviteter. Siam Park figurerar på listor över världens bästa vattenparker, tack vare det enorma utbudet av vattenrutschbanor och åkattraktioner.

I Loro Parque kan du upptäcka djurrikets hemligheter, tack vare specialanpassade områden för olika djurarter. En resa genom djurambassaden tar dig till exempel till papegojornas värld. Naturparken lägger också stor vikt vid lärande, så du kommer sannolikt att lära dig ett och annat om vilda djur och naturvård här.

3. Val- och delfinsafari

Vattnen runt Teneriffa är hem för många arter av valar och delfiner. Flasknosdelfiner och grindvalar kan ses året runt, medan fler än 20 andra arter gör säsongsbesök i en skyddad zon utanför öns sydvästra kust. Boka en av de dagliga båtutflykterna som avgår från södra delen av ön för din chans att få en glimt av dessa varelser i deras naturliga livsmiljö.

4. Testa vattensporter

Om vattensporter är din grej är Teneriffa rätta platsen. Här kan du prova på vindsurfing, vattenskoter, bodyboarding, stand-up-paddling och kajakpaddling, för att bara nämna några exempel. Och tack vare öns rika marinliv är dyknings- och snorklingsscenen förstklassig – här kan du se sköldpaddor, rockor och bläckfiskar runt stränderna.

5. Upptäck Teneriffas matscen

Du kan fördjupa dig i Teneriffas matkultur med en gastronomisk rundtur på ön. Här finns upplevelser för alla smaker: ostprovning, vingårdsbesök och matrundturer. Naturligtvis hittar du traditionell spansk mat, men det finns också några rätter som är unika för Kanarieöarna och som är värda att prova. Håll utkik efter papas arrugadas con mojo – skrynklig potatis med kryddig sås. De kokas i kraftigt saltat vatten och serveras med den starka mojosåsen.

6. Gör stopp i städer med kolonialstil

Utspridda över hela ön hittar du historiska byar och städer som förtjänar en omväg. Huvudstaden Santa Cruz är en blandning av arkitektur i kolonialstil och en modern stad vid havet. Staden San Cristóbal de la Laguna, med pastellfärgade byggnader, är ett av UNESCOs världsarv. Garachicos vitkalkade hus utmärker sig mot den svarta vulkansanden och den lilla byn Masca ligger i bergen med utsikt över den frodigt grönskande Mascadalen.