Svenska UD har under sommaren hävt avrådan för flera länder inom Europa. För mer information om vilka länder det gäller läs mer här.
UD:s avrådan för icke nödvändiga resor till övriga länder i Europa och Schengen gäller till den 16 december 2020. Avrådan till övriga länder – utanför EU, EES och Schengen gäller till och med den 31 januari 2021.

Vi har förberett våra flyg och hotell under lång tid för att resan och boendet ska bli så säkert som möjligt. Bland annat har vi fokuserat på än mer noggrann städning/rengöring och infört restriktioner för restauranger och aktiviteter. Läs mer om detta här.
Nu är vi redo, hoppas vi ses snart!

Om din resa har blivit påverkad på något sätt så kontaktar vi dig.

Vanliga frågor om återbetalningar

Status, december:
Från och med den 25 november och framåt sker återbetalning för inställda resor inom 14 dagar, enligt paketreselagen. På grund av tekniska problem så finns det dock fortfarande återbetalningar som inte gjorts för bokningar i perioden maj - oktober. Detta gäller framförallt er som betalat med konto. Har du inte fått din återbetalning ännu, så arbetar vi med den och kommer att hantera din återbetalning så snabbt vi kan. Du kan underlätta för oss genom att fylla i dina kontouppgifter här>> . Om inte, kommer vår ekonomiavdelning att kontakta dig om några av de uppgifter som behövs för att återbetala pengarna saknas. Vi ber dig att ha tålamod ytterligare en period. Tyvärr går handläggningen inte snabbare för att du ringer till oss. Återbetalningarna sker i tur och ordning.

Vi beklagar att det tar längre tid än förväntat att få pengarna tillbaka för en del av er!

 • Kommer min resa avbokas automatiskt, utan att jag behöver göra något?

  Ja, om din resa är bokad under den period som svenska UD avråder för utresor så kommer din resa avbokas automatiskt. Du behöver inte göra någonting. Vi kommer att skicka dig information med olika alternativ för ombokning eller återbetalning till den e-postadress du uppgav i din bokning. Vi behandlar alla återbetalningar i tur och ordning så vi ber om ditt tålamod och förståelse för att processen tar längre tid än normalt, under dessa extraordinära omständigheter.

 • Kommer jag att få fler än ett mail?

  Till dig med en bokad resa under avrådan kommer vi att skicka ett mail där vi informerar dig att din resa är inställd (till den e-postadress du uppgav i bokningen) Beroende på om du väljer ombokning eller avbokning kommer du att få information om den nya resan alternativt ett mail med information att din resa är avbokad. Undersök gärna att mailet inte hamnat i din skräppost. Återbetalningen i presentkort eller pengar kommer inte i samband med att du tar emot avbokningsinformationen. Du kommer inte att få något mailutskick i anslutningen med återbetalning. Vi ber dig kontrollera det kort/konto som du betalade med.

 • Kommer ni att återbetala hela kostnaden för min resa?

  Ja, vi följer paketreselagen vilket innebär att samtliga paketresor som omfattas av UD:s avrådan för utresor kommer att återbetalas av oss. Hela kostnaden återbetalas, inklusive bokningsavgiften.

 • Vad händer om TUI går i konkurs?

  TUI är ett av världens största resebolag, vi är ett finansiellt stabilt företag med resurser och kompetenser som innebär en stor trygghet för våra kunder och samarbetspartners. Vi vidtog dessutom snabbt åtgårder för att även på sikt klara av den uppkomna situation med COVID-19. Men eftersom vi följer paketreselagen är du som kund skyddad även vid en eventuell konkurs, eftersom resegarantin då träder i kraft. Resegarantin kan du läsa mer om här.

 • Varför tar min återbetalning så lång tid?

  Först och främst, alla berörda kunder kommer att få sina pengar tillbaka. Men med anledning av vår nuvarande arbetsbelastning och det extrema läget vi befinner oss i, ber vi dig ha förståelse för att återbetalningen kommer att ta extra lång tid just nu. Vi beklagar verkligen den frustration och besvär det här kan medföra, men vi anstränger oss till det yttersta för att du ska få dina pengar tillbaka så snabbt det bara är möjligt.

 • Ska jag betala in resterande belopp?

  Nej, om du har en resa bokad med avresa fram till 31/1 2021 där resterande belopp ännu inte betalats in, ska du inte betala in detta. Redan inbetald summa kommer att återbetalas.

 • Hur och när kommer min resa att återbetalas?

  Vi behandlar alla ärenden i tur och ordning efter avresedatum. Återbetalningarna sker nu till stor del automatiskt. Men då en del bokningar behöver manuellt arbete kan några återbetalningar ta längre tid än andra med samma avresedatum.
  Alla berörda kunder har fått information med erbjudande om att boka om resan. Önskar du att boka om eller få återbetalning i pengar så ber vi dig att kontakta oss innan angivet datum. Hör vi inte ifrån dig, så sker automatisk avbokning av resan samt återbetalning i presentkort.

  Önskar du återbetalning i pengar, så kommer det inbetalade beloppet att återbetalas till det kort som du har betalat resan med. Har du betalat via bankgiro eller direktbetalning via bank återbetalas beloppet till det kontonummer som du har uppgett till oss, uppgifterna fyller du i via denna länk>>. Om du kombinerat flera olika betalningssätt, exempelvis presentkort och betalkort, återbetalas pengarna på motsvarande sätt till ditt kort respektive i presentkort. Observera att det kan dröja några dagar mellan utbetalningarna eftersom de olika utbetalningssätten kan ta olika lång tid.

 • Kan jag följa processen för min återbetalning någonstans?

  Eftersom det här är en extraordinaär situation med en stor mängd återbetalningar och där olika betalningssätt har olika handläggningstider är det tyvärr omöjligt att lova när en viss återbetalning kommer att ske. Alla berörda resenärer kommer dock att få sin återbetalning. Vi ber återigen om ursäkt för det besvär det här medför för dig som kund.

 • Jag betalade med presentkort, hur kommer jag att återbetalas?

  Om du betalade med presentkort, kommer du att få tillbaka ett presentkort på motsvarande belopp som du betalat.

För dig som har bokat en resa

 • För dig som har en avresa till de länder som UD hävt sin avrådan från

  Vi kommer att flyga till Spanien, Kanarieöarna. Just nu håller vi på att uppdatera vårt flygprogram och skulle det resmål eller den flygserie du har bokat vara inställt kommer du att få besked om detta via mail inom kort. Där kommer att finnas olika valmöjligheter kring ombokning eller avbokning. Du behöver inte ringa in till oss för att boka av eller boka om din resa. Det är högt tryck på vår kundservice och vi rekommenderar därför att du inväntar vårt mail.

 • Till dig som har boket en resa med avresa under perioden då UD avråder ifrån resande till din destination.

  Om din resa påverkas av reseavrådan så behöver ni inte betala in resterande belopp på er resa. Vi kommer att kontakta dig och erbjuda fri ombokning eller återbetalning av inbetald summa.

  Är din resa inställd har du alltid rätt till återbetalning. Vi kontaktar alla berörda kunder med information om vad som gäller för din resa, samt med erbjudanden om hur du kan gå tillväga för att resa med oss senare till förmånliga priser. Om det inte är möjligt kan du höra av dig till oss för att aktivera återbetalning. Vi ber om lite extra tålamod då vi på grund av rådande omständigheter har längre svarstider samt återbetalningstider än vanligt.

 • För dig som har bokat en resa med avresa efter avrådan till övriga Europa eller till övriga världen efter 31 januari 2021er

  Gäller vanliga resevillkor. Läs mer här.

 • För dig som har bokat en resa till länder utanför EU senast 31 januari 2021

  Om din resa påverkas av reseavrådan så behöver ni inte betala in resterande belopp på er resa. Vi kommer att kontakta dig och erbjuda fri ombokning eller återbetalning av inbetald summa.

  Är din resa inställd har du alltid rätt till återbetalning. Vi kontaktar alla berörda kunder med information om vad som gäller för din resa, samt med erbjudanden om hur du kan gå tillväga för att resa med oss senare till förmånliga priser. Om det inte är möjligt kan du höra av dig till oss för att aktivera återbetalning. Vi ber om lite extra tålamod då vi på grund av rådande omständigheter har längre svarstider samt återbetalningstider än vanligt

För dig som kommit hem

Här har vi samlat information för dig som återvänt från en resa i samband med Utrikesdepartementets avrådan från resor.

 • Ersättning vid karantän

  Varje karantänsituation är annorlunda och beslutas av de lokala myndigheterna. Därför går det inte att beskriva en typiskt karantänsituation.
  Pågar en karantän efter ordinarie hemresedatum ber vi er vänligen att kontakta ditt försäkringsbolag. Vi uppmanar våra kunder att undersöka vad som ingår i sin reseförsäkring.

 • Ersättning vid tidigarelagd hemresa

  Om din resa blev avkortad kommer du att få återbetalning i form av så kallade dagsandelar. Du behöver då inte själv höra av dig efter hemkomsten, utan kommer att bli kontaktad av oss så fort vår kundtjänst hinner, men mot bakgrund av det extrema läget ber vi dig ha förståelse för att det kan dröja längre än du annars kunde ha förväntat dig, möjligen en eller flera veckor.

 • Ersättning vid ankomst till annan flygplats

  För ett litet fåtal resenärer kan det bli aktuellt med speciallösningar, som till exempel en hemresa via andra rutter än normalt, inklusive mellanlandningar och extra väntetider. I vissa fall kan du behöva ordna egen transport till ordinarie flygplats, ni kan då skicka in era kvitton till vår reklamations avdelning så att vi får en möjlighet att se över det. reklamations-avdelning

 • Ersättning om du själv valde att tidigarelägga hemresa

  Observera att återbetalning av dagsandelar bara görs om din hemresa tidigarelagts av oss på TUI. Om du själv valt att avbryta resan i förtid utgår ingen kompensation.