Resor
till
Da Nang

Pris från

...

Våra hotell

21 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • 1 liter vattenca 6:-
  • Enkel lunchca 50:-
  • Enkel middagca 80:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaDong (VDN)
  • Tidsskillnad+6 timmar
  • HuvudstadHanoi
  • SpråkVietnamesiska
  • Folkmängd770 000

Resor till Da Nang

Da Nang

Da Nang ligger mittemellan huvudstaden Hanoi och Ho Chi Minh City. Läget vid havet gör staden till ett perfekt resmål för dig som är ute efter en sol- och stadssemester i ett.

Hoi An

Bara 3 mil bort ligger Hoi An, en av Sydostasiens äldsta städer, och kanske också mysigaste. Med sin ovanligt välbevarade hamn finns Hoi An med på Unescos världsarvslista. Strosa runt bland smala gränder och upplev Vietnam så som det var förr.

Sol och bad

Med en 35 km lång kustlinje finns det gott om härliga stränder att välja på. My Khe Beach, som även kallas China Beach, är den mest kända med mjuk vit sand, klart vatten och vajande kokospalmer. Om du går upp lagom för att se solen stiga upp ur havet får du troligtvis också se lokalbefolkningen utöva Tai Chi på stranden. Längs med stranden finns en promenad som kantas av hotell och restauranger.

Tempel och lokala marknader

Om du vill komma nära inpå det lokala livet i Da Nang rekommenderas en tur till någon av stadens alla marknader. På marknaderna finns allt du kan tänka dig; kläder, kött, skaldjur och färska juicer. Även maträtter går att köpa när du behöver fylla på med energi. Phap Lam Pagoda är ett av Da Nangs buddisttempel, beläget i en vacker trädgård. Trots läget mitt i den myllrande staden så råder en fridfull stämning vid templet dit lokalbor kommer för att be på morgnarna.

Han River och Dragon Bridge

Han River delar staden i en stadssida och en strandsida. Ta gärna en kvällspromenad längs med floden och stanna till vid en av uteserveringarna. I skymningen speglas de upplysta broarna i vattnet där fiskebåtarna guppar lugnt. En av broarna, Dragon Bridge, är den längsta i Vietnam och är formad som en gulddrake. På helgerna brukar Da Nang-bor samlas vid floden för att se draken spruta eld och vatten.

Restauranger och barer

I Da Nang kryllar det av restauranger, barer och enkla streetfood-serveringar där dina smaklökar garanterat får uppleva äkta vietnamesisk mat. Vill du se staden från ovan kan du avsluta kvällen på Sky36 Club Da Nang som är stadens högst belägna takbar. Här kan du sippra på en drink samtidigt som du har utsikt över den glittrande staden, floden och bergen.

Restyper i Da Nang