7 tips till Da Nang

En resa till Da Nang bjuder på spännande aktiviteter för store och små. Hamnstaden har länge varit en dold pärla för resenärer till Vietnam. Staden är perfekt för den som vill kombinera sol och bad med spännande utflykter till Hue och Hoi An. Här nedan delar vi med oss av våra bästa resetips till Da Nang.

1. China Beach

China Beach, kallas också My Khe Beach,är ett måste när du besöker Da Nang. Längs strandpromenaden ligger spa-hotell och restauranger på rad, och den 32 kilometer långe stranden är en av de vackraste i hela Vietnam.

Stranden har vit och mjuk sand med vajande kokospalmer. Några lata dagar här är perfekt och gillar du att surfa bjuder China Beach på bra möjligheter för detta september-december.

China Beach i Da Nang
China Beach i Da Nang kallas också My Khe Beach.

2. The Golden Bridge

I juni 2018 öppnade The Golden Bridge och sedan dess har turister från hela världen anlänt till Bà Nà Hills för att få skåda detta mästerverk. Bron, som från början skulle vara ett tillägg till nöjesparken Sun World Bà Nà Hills, har nu själv blivit en attraktion.

En av de saker som gör guldbron unik är att det ser ut som den hålls uppe av två gigantiska stenhänder. The Golden Bridge är 150 meter lång och ligger fint i ett bergslandskap. Reser du hit får du både en vacker utsikt och fantastiska instagrambilder.

3. Hue

Vill du göra en dagsutflykt från Da Nang, är en två timmars tågresa i det vackra landskapet till Hue perfekt. Detta är en av de mest charmerande städerna i landet med en mycket spännade historia. Mellan 1802-1945 pågick många strider i Vietnamkriget här.

Mysket istaden påminner om det tidigare kejsardömet. Längs floden som delar staden i två delar finns flera sevärdheter som finns med UNESCOs världarvslista. Hue är också en pärla för alla som gillar att cykla, tips är att cykla längs med floden.

hue da nang
Hue har en fascinerande historia.

4. Dragon Bridge

Vietnams längsta bro har fått namnet Dragon Bridge och ligger i Da Nang. Bron korsar floden Han och har hela sex körfält. Den är 666 meter llång och dekorerad med flammor och lampor som formar en drake. Även om bron är vacker dagtid så kommer den mer till sin rätt när mörkret faller och bron ändrar färg varje minut.

Da nang
Dragon Bridge i Da Nang.

5. The Marble Moutains

The Marble Mountains, eller Ngu Hanh Son, är en av de största turistattraktionerna i Da Nang. Marble Mountains består av fem berg och är en känd pilgrimsvandring. Här finns klippor, grottor, tunnlar och tempel. En utflykt hit kan ta upp till fyre timmar och det kan bli väldigt varmt, så det är bra att starta tidigt. Se till att ta med en ficklampa så att du kan utforska grottorna och tunnlarna längs vägen.

Marble Mountains Da Nang
Marble Mountains ligger 8 km utanför Da Nang.

6. Phap Lam Pagoda

Vad är väl en resa till Da Nang utan ett besök till ett tempel? Phap Lam Pagoda är byggd 1934, ligger i centrum och har en harmonisk atmosfär. Templet sträcker sig över två våningar och är det största i Da Nang. Om du åker till Phap Lam Pagoda tidigt på morgonen, kan du också få se lokalbefolkningen morgonbön, såväl som att få din framtid spådd.

Strax utanför templet hittar du flera restauranger och matstånd som säljer vegetarisk mat.

7. Hoi An

Åker du 45 minuter söder om Da Nang kommer du till vackra Hoi An. Staden, som också finns med på UNESCOs världsarvslista, är ett väldigt populärt resmål i Vietnam. Till skillnad mot många andra städer har Hoi An knappt förstörts alls i krigen. Här finns många vackra byggnader, gatorna är kantade av färgglada lyktor och maten är gudomlig.

hoi an
Vardagsliv i Hoi An.

Liknande inlägg

Vi fortsätter längta

Trots allt som händer nu kan vi fortfarande resa – i tanken. Att minnas tidigare resor kan hjälpa oss längta, planera och drömma oss bort till nästa. Så vad är ditt bästa resminne? Hjälp till att hålla reslusten vid liv genom att dela din härligaste semesterbild i sociala medier och tagga det med #fortsättlängta.
Towe A Towe A

Hotellfavoriter i och omkring Dubai

Letar du efter ett hotell i Dubai ska du läsa mer här. Där finns allt du kan önska dig – fina stränder, imponerande hotell och shopping i högsta divisionen. Men bland alla de eleganta hotellen kan det vara svårt att hitta just det som passar dig. Så här hittar du en lista med fem favoriter som passar både familjer och vuxna som reser utan barn.
Astrid S Astrid S

Blue Star 2.0 – njut, upplev & bidra

Från april 2020 står namnet Blue Star för något nytt och ännu bättre. Vi utvecklar dessa 50 favorithotell för att du ska kunna njuta av semesterdagarna på ett sätt som minskar belastningen för miljö, klimat och lokalsamhället.
Astrid S Astrid S

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J