Resor
till
Vietnam

Pris från

...

Våra hotell

52 st

Prisnivå

Prisexempel
  • Middag på restaurangca 80:-
  • 1 liter vattenca 5:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaDong (VDN)
  • Tidsskillnad+6 timmar
  • HuvudstadHanoi
  • SpråkVietnamesiska
  • Folkmängd92 700 000

Resor till Vietnam

Vietnam

Fler och fler vill upptäcka Vietnams tropiska stränder. Med TUI kan du resa till semesterön Phu Quoc med bekvämt charterflyg, direkt på bara elva timmar. Här möts du av barfotastränder, fiskebyar och charmiga hotell. Om du är sugen på både en sol- och stadsresa är vår nyhet Da Nang något för dig.

Växande turism

Vietnam är idag ett land som utvecklas snabbt. Ekonomin har gått bra de senaste åren och det investeras mycket i turismen och därmed även i infrastrukturen. Idag är landet en mix av modernt och kolonialt där man fortfarande kan se spår från fransmän och amerikaner men också nyare influenser från deras asiatiska grannar. I storstäderna kan du hitta det allra senaste men det finns även små genuina städer där mötespunkten är de lokala marknaderna i floderna.

Phu Quoc, ett namn att lägga på minnet

Vietnams största ö och främsta sol- och badresmål är Phu Quoc. Tack vare öns nya internationella flygplats kan du flyga dit med världens modernaste passagerarflyg Boeing 787 Dreamliner. Phu Quoc är platsen där man tror att Vietnams turism kommer att växa som mest. Det byggs nya hotell och resmålet utvecklas hela tiden. Samtidigt kan du se fram mot ett rofyllt strandliv och spännande möten med Vietnams natur och kultur. Läs mer om ön och våra hotell på Phu Quoc här.

Nonstopflygning på elva timmar

Dreamlinerplanen är inte bara fräscha, rymliga och mindre klimatpåverkande än andra. De gör det också möjligt att resa nonstop från Stockholm på cirka 10 tim 20 min, medan hemresan på grund av luftströmmar tar ungefär 11 tim 50 min. Reslängden är två veckor.

Da Nang, både stadspuls och stränder

Da Nang är Vietnams tredje största stad och ligger mittemellan huvudstaden Hanoi och Ho Chi Minh City. Här hittar du allt ifrån vackra stränder till marknader och buddisttempel. I Da Nang finns mängder av restauranger, barer och streetfood-serveringar där du får smaka på äkta vietnamesisk mat. Längs med Han River finns gott om uteserveringar som bjuder på fin utsikt över floden och Vietnams längsta bro, Dragon Bridge. Läs mer om Da Nang här.

Restyper i Vietnam