Resor
till
Lagos

Pris från

...

Våra hotell

6 st

Prisnivå

Prisexempel från Albufeira
  • 1,5 liter vattenca 5:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad-1 timme
  • HuvudstadLissabon
  • SpråkPortugisiska
  • Folkmängdca 31 050

Resor till Lagos

Lagos

Lagos är en badort med hög mysfaktor för dig som vill kombinera lata dagar på stranden med småstadsatmosfär, genuina restauranger och romantiska gamla kvarter.

Lagos ligger i västra Algarve sex mil från kustens största resmål Albufeira. Här bor drygt 30 000 invånare och läget kunde knappast vara mer naturskönt. På ena sidan ser du solsmekta kullar med olivträd, på den andra gränsar sandstensklippor och gyllene stränder till den blå Atlanten.

Vindlande gränder och småbåtshamn

Den välbevarade äldsta stadsdelen omges av en stadsmur från morernas tid. Där kan du strosa bland vitkalkade hus, småbutiker och lummiga små torg med uteserveringar. Strax nedanför öppnar sig den palmkantade promenaden längs kanalen som förbinder havet med fiskehamnen och marinans alla segelbåtar.

Flera sandstränder

Flera mindre badstränder ligger nedanför gamla stan omgivna av vackra sandstensklippor. På andra sidan kanalen börjar paradstranden Meia Praia, som med sina fyra kilometer är en av hela Algarves längsta och finaste.

Mat & dryck

Fisk- och skaldjursrätterna är ett måste här på sjöfararnas kust. Prova till exempel grillade sardiner, fisksoppan caldo de peixe och den klolösa hummern lagosta. Kyckling piri-piri är en het klassiker som grillas marinerad i chili. Några av Portugals bästa viner kommer från distrikten Lagos, Portimão och Alentejo.

Tips!

Gör en utflykt till idylliska Sagres på Europas sydvästligaste udde. Den lilla fiskestaden bjuder på kullerstensgränder, fyrtorn, en romantisk borg från Henrik Sjöfararens tid och många bra restauranger.

Restyper i Lagos