Resor
till
Ischia

Pris från

...

Våra hotell

0 st

Prisnivå

Prisexempel från Giardini-Naxos
  • Pizzaca 100:-
  • 1 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadRom
  • SpråkItalienska
  • Folkmängd60 600 000

Resor till Ischia

Ischia

Ischia är en vacker grön vulkanö i havet rakt utanför Neapel. Som semesterresmål har den länge besökts av både italienare och mer långväga turister som lockats av öns stränder, varma hälsokällor, vackra bergsnatur och charmiga småstäder.

Mellan hamnen och slottet
Öns färgstarka huvudort kallas kort och gott Ischia stad och sträcker sig från den cirkelformade hamnen Ischia Porto längs havet bort till stadsdelen Ischia Ponte, uppkallad efter bron som leder över till öns största sevärdhet Castello Aragonese.

Hälsokällor och vandringsleder
På Ischia finns gott om spaanläggningar, vissa med månghundraåriga anor. Deras behandlingar baseras på det heta källvattnet från öns vulkaniska källor och på den berömda mineralrika Ischia-leran, som påstås vara effektiv mot allt från reumatism till matsmältningsbesvär. Vill du komma ut i den gröna bergsnaturen finns också fina vandringsleder.

Färgstarka Forio
Färgstarka staden Forio på västkusten är ett fint utflyktsmål. Där kan du bada, njuta av småstadsatmosfären och besöka den botaniska trädgården La Mortella. Den skapades av den brittiske kompositören William Walton efter andra världskriget och bjuder på svala lövträdsvalv, blomsterplanteringar och hisnande havsutsikt.

Weekend på Ischia
Våra resor till Ischia går med reguljärt flyg till Neapel, därifrån får du ta dig på egen hand till Ischia. Vi har inga guider på resmålet men du kan nå vårt onlinecenter med telefon, mejl eller sms – från två veckor före din avresa tills du reser hem. Lika flexibelt är det med reslängden, du kan välja att åka hit en weekendresa eller en hel vecka.

Restyper i Ischia

Rekommenderade hotell - Ischia

Hotellen verkar vara på semester

Just nu har vi inga hotell i Ischia Visa alla hotell på Amalfikusten