Resor
till
Pefkos

Pris från

...

Våra hotell

4 st

Prisnivå

Prisexempel från Lindos
  • Pizzaca 55:-
  • 1 liter vattenca 9:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad+1 timme
  • HuvudstadAten
  • SpråkGrekiska
  • Folkmängdca 700

Resor till Pefkos

Pefkos

Stillsamma Pefkos är en pittoresk gammal fiskeby vid havet. I byn finns ett tjugotal tavernor, småbutiker och barer. Vill du ta dig in till Lindos är det cirka 10 minuters bilresa.

Pefkos ligger ungefär fem kilometer söder om den vackra vita staden Lindos och drygt fem mil från Rhodos stad. Den lilla byn har sedan 70-talet utökats med restauranger och hotell men är fortfarande en rogivande semesterort.

Förr var orten ett sommarboende för dem som bodde längre in på ön, så det finns många gamla små hus. Namnet Pefkos betyder pinje vilket man förstår när man ser alla pinjeträd som kantar stranden.

Badvikar

Pefkos huvudstrand Lee Beach ligger i en bukt och är en långgrund sandstrand. Bakom höjer sig gröna kullar. Här är vattnet så gott som turkost och ger fina kontraster till det bergiga landskapet. Vattnet här är dessutom optimalt för snorkling. Ovanför stranden kantas huvudgatan av grekiska tavernor och små hak där du hittar både glass, snacks, måltider plus en och annan svalkande dryck. Ett tips är att med cykel eller till fots utforska området och hitta sin egen lilla badplats för dagen.

Lindos

Närheten till Lindos gör det lätt att ta sig dit med cykel, lokalbuss eller en långpromenad. Här möts du av charmiga gränder, brett utbud på shopping och trevliga tavernor. Lindos var ett betydande handelscentrum under antiken och husen ligger som små sockerbitar utmed klippan. Ovanför reser sig den vackra akropolen, där de tornprydda murarna och borgarna restes av Johanniterriddarna på 1300-talet. Du hittar även ett 2 500 år gammalt doriskt Athenatempel och en antik teater på sluttningarna nedanför.

Upptäck Rhodos med bil

Här på Rhodos finns massor att upptäcka bland mysiga byar och antik kultur. Du kan boka hyrbil för en eller flera dagar redan hemifrån.

Restyper i Pefkos