Din varukorg
45 Upplevelser
Sort by:
Nat Geo Day Tour: Binas fascinerande värld
Utflykter & dagsturer

Nat Geo Day Tour: Binas fascinerande värld

Fördjupa dig i binas fascinerande värld på denna National Geographic Day Tour. Du kommer att få värdefulla insikter om dessa livsviktiga varelser och deras viktiga roll på vår planet, vilket understryker behovet av att skydda dem för att stoppa minskningen av deras population. Vårt första stopp är Rhodos bimuseum. Här får du lära dig allt om den anmärkningsvärda insekten av en specialist på biodling, få en djupare förståelse för beteende, kommunikation och den viktiga roll som varelsen spelar i vårt ekosystem, och bevittna en privat honungsutvinningssimulering som leds av en kunnig biodlare. Njut av en härlig provsmakning av regionala specialiteter där du får smaka på olika typer av honung. Upptäck sedan teknikerna bakom produktionen av Rhodos traditionella sötsak, "melekouni" - en mjuk pastell gjord av honung och sesamfrön. När du har lärt dig hur man gör får du själv tillaga sötsaken under en workshop. Höjdpunkten på rundturen väntar i bigården, där du tar på dig biodlardräkten och träffar en biodlare för att på nära håll se hur det går till i en bikupa. Beundra det teamwork som krävs och utveckla en praktisk medvetenhet om bikupans organisation, medan du förundras över honungsbin i deras livsmiljö. Denna spännande utflykt ger en djup förståelse för binas avgörande inflytande på vår biosfär och ger dig ny kunskap och minnesvärda upplevelser.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Nat Geo Day Tour: Medeltida Rhodos, en fotografisk rundvandring
Utflykter & dagsturer

Nat Geo Day Tour: Medeltida Rhodos, en fotografisk rundvandring

Rhodos är en av de mest fotograferade städerna i Grekland tack vare det arv i världsklass som de medeltida riddarna av Hospitallerorden lämnade efter sig. Johanniterorden från Jerusalem ockuperade Rhodos från 1309 till 1523 och förvandlade staden till ett fäste. Deras befästningar kommer att vara i fokus för din fotografiska masterclass. Hur kommer du att fånga Rhodos historia i dina bilder? Ditt besök börjar med ett teoretiskt moment där din National Geographic-utbildade fotoguide delar med sig av tips om komposition, ljussättning och berättande genom fotografering. För att lägga till en spännande dimension till dagens fotografering kommer din handledare att anordna en tävling för att hitta dagens bästa bild. Med den extra motivationen går du runt fästningens omkrets och genom den enorma porten och tar bilder av de medeltida elementen. När ni kommer in i Rhodos historiska stadsmur - som sedan 1988 finns med på Unescos världsarvslista - uppenbarar sig fler spännande fotograferingsplatser, t.ex. riddargatan och klocktornet. Din guide ger tekniska råd, visar de bästa vinklarna och pekar ut bra platser för att ta fantastiska bilder.Avsluta fototuren med förfriskningar och diskutera dagens bilder med din guide, som kommer att ge gruppen en utvärdering av dagens arbete. Den bästa bilden kommer att utses utifrån dess koppling till National Geographics värderingar, och när beslutet har fattats kommer en vinnare att utses.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Symi & Panormitisklostret – heldagsutflykt
Utflykter & dagsturer

Symi & Panormitisklostret – heldagsutflykt

Öarna som tillhör den Dodekanesiska ögruppen har alla sin egen karaktär och en av de mest kulturrika är Symi. På den här heldagsutflykten besöker du sevärdheter som klostret Panormitis och en tvättsvampsfabrik.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Västra Rhodos byar & Fjärilsdalen – utflykt
Utflykter & dagsturer

Västra Rhodos byar & Fjärilsdalen – utflykt

Med sina sömniga byar, tallklädda berg och uråldriga ruiner har västra Rhodos en alldeles egen vacker natur. Den här utflykten inkluderar några av de bästa platserna. Du kommer att besöka den antika staden Kamiros, bergsbyarna Embona, Siana och Gennadi samt Fjärilsdalen - där hundratals Callimorpha-fjärilar lever. Nicholas, en av våra lokalguider, säger: "Kamiros ger en inblick i det dagliga livet för de gamla invånarna och visar hur geniala de människor som byggde staden var. Vattenförsörjningssystemet, med sitt komplexa nätverk av cisterner och akvedukter, är välbevarat och verkligen intressant.Vi börjar i Fjärilsdalen - en naturpark med hundratals av de vänliga, fladdrande varelserna. Vandra längs skuggade trägångar och njut av de lugnande bassängerna med porlande vatten medan du observerar de färgglada insekterna runt omkring dig - om du står stilla kanske en till och med landar på dig. Förutom fjärilarna har parken en mängd andra växter och djur, inklusive massor av vilda blommor och fåglar.Därefter reser du tillbaka i tiden till det gamla Kamiros. De välordnade gatorna och resterna av agoran och akropolen ger dig en känsla av hur invånarna levde sina dagliga liv på 500-talet f.Kr. Vid inträdet får du en app som visar hur staden skulle ha sett ut i 3D. Därefter har du tid över för lunch i Embona - den högst belägna byn på Rhodos - och ett besök i bosättningen Siana på bergssidan. Innan vi åker tillbaka till utgångspunkten stannar vi till för en kopp kaffe i Gennadi.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Lindos akropolis & höjdpunkterna i Rhodos stad
Utflykter & dagsturer

Lindos akropolis & höjdpunkterna i Rhodos stad

Få öar i Grekland kan jämföras med Rhodos när det gäller det historiska arvet. Och denna rikedom är i fokus under den här rundturen. Upptäck allt med hjälp av en expert. Dimitri, en av våra guider, säger: "Lindos byggdes på 1000-talet f Kr av dorianerna. Det är den tredje mest besökta platsen i hela Grekland och en av mina favoritplatser på ön." Du kommer också att besöka Rhodos stad, som finns med på Unescos världsarvslista, och se Stormästarnas palats. Med headset kan du höra din guide perfekt.Enligt Dimitri har Rhodos den kanske vackraste naturen man kan hitta i Grekland. Han säger, "Lindos ligger nära en fantastisk sandstrand, omgiven av kullar som förr dolde byn och skyddade platsen från piraternas attacker. Ovanpå de små sockerbitshusen står den antika akropolis och Athenatemplet.”Gå upp för trappan till bergstoppen med akropolis där din guide kommer att levandegöra myterna och legenderna om de forntida människorna när du njuter av utsikten över St Pauls-bukten långt nedanför."Senare besöker vi Rhodos gamla stadsdel – ett av UNESCOs världsarv – för en guidad rundtur. Vandra omkring på slingrande kullerstensgator, kantade av vitkalkade hus och butiker och gå nerför den berömda Riddargatan. Toppattraktionen är Stormästarnas palats – en enorm korsfararfästning från 1200-talet som ursprungligen byggdes av johanniterriddarna.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr 

Rhodos mat- & vintur med en lokalguide
Utflykter & dagsturer

Rhodos mat- & vintur med en lokalguide

På denna dag av upptäckter får du utforska byar i Rhodos inland och provsmaka några av öns mest omtyckta maträtter. Vackra ortodoxa kyrkor, besök i en olivoljekvarn, en traditionell lunch och ett besök på vingården Embona står alla på menyn.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Fjärilsdalen och ön Chalki
Utflykter & dagsturer

Fjärilsdalen och ön Chalki

Denna variationsrika utflykt är fylld av kontraster. Utflykten tar dig tillbaka till naturen i det berömda naturreservatet Fjärilsdalen, innan vi tar båten över till den lilla sömniga ön Chalki.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Historiska Lindos – vandringstur med en lokal guide
Utflykter & dagsturer

Historiska Lindos – vandringstur med en lokal guide

Lindos var en gång en blomstrande och viktig stad i antikens Grekland. På denna intressanta, interaktiva utflykt ges du chansen att utforska denna kuststads vitkalkade hus och branta kullerstensgator med hjälp av en ipad som du får låna (en ipad per bokning).

Gratis avbokning
Språk:

en 

Piraterna på Rhodos – båttur med pirattema för hela familjen
Utflykter & dagsturer

Piraterna på Rhodos – båttur med pirattema för hela familjen

Piraten Tim och papegojan Calypso behöver din hjälp för att hitta den försvunna skatten. Men först måste du lära dig allt du behöver kunna för att bli en TUI-pirat. Tillsammans med vår besättning går du på jakt efter bytet, och med lite hjälp av piratteamet ombord på båten börjar alla under resans gång att känna sig som riktiga pirater.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Rhodes Town Tour by Night with Dinner
Utflykter & dagsturer

Rhodes Town Tour by Night with Dinner

Rhodos stad är imponerande vacker dagtid, men när mörkret sänkt sig blir den magisk. Under denna kvällstur får du vara med om en guidad stadspromenad bland höjdpunkterna – däribland Riddarnas gata. Utforska kullerstensgränderna i den muromgärdade stadsdelen, njut av en traditionell mezemåltid och gör en minikryssning i viken från Mandraki-hamnen.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Lindos med båt
Aktiviteter

Lindos med båt

En dag som kombinerar avkoppling med nya upplevelser. Du seglar längs östkusten mot den vitkalkade lilla staden Lindos. Koppla av på däck medan båten navigerar nerför kusten och bada i det glittrande Medelhavet – ditt grekiska öparadis väntar på dig.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Rhodos stad – endast transfer
Aktiviteter

Rhodos stad – endast transfer

Rhodos stad är är perfekt att utforska till fots. Här får du bekväm transport från ditt hotell så att du har gott om tid att gå omkring och upptäcka det bästa av staden. Du kan strosa i de medeltida riddarkvarteren och känna historiens vingslag mellan de gamla stadsmurarna. Eller så tar du dig till huvudgatan för lite shopping och en runda bland designbutikerna. Kanske känner du för en kaffe nere i hamnen, eller något svalt att dricka nere vid strandkanten? Du är fri att göra vad du vill av denna avkopplande dag i Rhodos stad.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Introduktion till Rhodos

Rhodos är känt för sina fantastiska stränder, sitt solsken och sitt nattliv, men det finns också många historiska fästningar och gamla arkeologiska platser. Det är den största av Dodekanesöarna, och med massor av saker att se och göra är det ett ständigt populärt resmål. Den historiska, UNESCO-listade gamla staden är en labyrint av kullerstensgator och är värd en resa i sig själv. Längre söderut hittar du kuststaden Lindos, som ligger inbäddad under en akropolisk kulle. Äventyrssökare kan bege sig till bergen för vandring och cykla mountainbike och söderut till Prasonisi för kite- och vindsurfing. Och om du är ute efter en kulturell upplevelse kan du prova en matresa eller hoppa på en båt till en grannö som Symi eller Chalki.

De sex bästa aktiviteterna på Rhodos:

1. Utforska den gamla staden

Öns huvudstad är en underbar kontrast mellan antik och modern. Den är uppdelad i två delar - Gamla stan, som är ett av Unescos världsarv, och Nya stan. Gamla stan är en av de bäst bevarade medeltida bosättningarna i Europa och många av dess stjärnattraktioner ligger inom murar som härstammar från medeltiden. Stormästarpalatset är ett av stadens måste sevärdheter. Det byggdes som ett bysantinskt citadell och ockuperades senare av riddarna från Hospitaller. Andra höjdpunkter i Gamla stan är Riddargatan, Rhodos arkeologiska museum, det medeltida klocktornet och Suleymaniye-moskén.

2. Ta en rundtur i Lindos

Lindos är en charmig fiskeby som ligger 50 minuters bilresa från Rhodos stad. Förutom de pittoreska husen och de vackra stränderna är dess största dragningskraft den antika arkeologiska platsen Lindos Akropolis. Den här fästningen, som ligger på en 116 meter hög klippa, var ett fäste under medeltiden. Det enda sättet att nå toppen är till fots eller med åsna, men panoramavyn över byn och kusten är mer än värd vandringen.

3. Tillbringa dagen på stranden

Rhodos har massor av stränder - sandstränder, stenstränder, isolerade, stora och små. Anthony Quinn-stranden, uppkallad efter skådespelaren, är förmodligen den mest kända på ön och har smaragdgrönt vatten och har endemiska tallar längs stranden. Agios Pavlos-stranden, nära Lindos, är känd för sin gyllene, slutna vik. Medan det lugna och grunda vattnet på Tsambika-stranden är idealiskt för familjer som vill paddla, bada och ha roligt. Många utflykter till Tsambika inkluderar även ett besök till det närliggande vattenfallet Seven Springs. Vattenfallet ligger gömt i en skogsmark med vatten som rinner ut ur källorna året runt och bildar en liten sjö.

4. Vattenaktiviteter

De bästa aktiviteterna på Rhodos erbjuds inte bara på fastlandet, så ta dig ut på vattnet och upplev Rhodos från ett annat perspektiv. Boka en utflykt med havskajak eller paddling på SUP-bräda och ta del av kusten som är späckad med vikar och grottor. Det klara havet som omger Rhodos är perfekt för snorkling och dykning. På Prasonisi-stranden, som ligger på öns sydligaste ände kan du prova på kitesurfing. Och för något lite mer avslappnat kan du boka en båttur med badstopp och lunch ombord för hela familjen.

5. Prova det lokala köket

På Rhodos hittar du alla typiska grekiska rätter, så varför inte fördjupa sig i öns delikatesser på en lokal mattur? Många rundturer inkluderar besök på olivoljefabriker, traditionella tavernor och vingårdar. Utforska öns honungsproduktion, promenera genom vingårdarna eller delta i en traditionell matlagningskurs. Passa på att provsmaka på pitaroudia - en lokal delikatess gjord på malda kikärter, lök, tomater, mynta och spiskummin.

6. Besök ön Symi

En utflykt till den lugna ön Symi, belägen endast 90 minuter bort med färjan, är en perfekt aktivitet på Rhodos. Upptäck dess avslappnade charm, traditioner och sevärdheter, bortom folkmassorna. När du närmar dig staden Symi kommer du se nyklassiska arkitekturen och de trappstegsformade, pastellfärgade husen. Här kan du njuta av avkopplande promenader, äta lunch på en taverna vid vattnet eller köpa de berömda Simmisvamparna. Många organiserade rundturer inkluderar även ett stopp vid Panormitis kloster, som är känt för sina bysantinska fresker och sitt museum.