Din varukorg

Välkommen tillbaka

Gå till ditt MyTUI-konto
Logga ut
47 Upplevelser
Sort by:
Nat Geo Day Tour: Binas fascinerande värld
Utflykter & dagsturer

Nat Geo Day Tour: Binas fascinerande värld

Din introduktion till denna fascinerande värld börjar på Rhodos bimuseum, med engagerande interaktiva utställningar. Lär dig om vikten av biodling när din National Geographic-utbildade guide förklarar historien om att upprätthålla kolonier av bin och deras bikupor på de södra Egeiska öarna. Se det livliga bikupelivet genom genomskinliga observationskupor och upptäck spännande fakta om pollinering och apitherapi - den medicinska användningen av biprodukter. Du kommer också att lära dig olika enkla sätt att skydda dessa varelser som är så viktiga för vår planets ekosystem. National Geographic-resenärerna får sedan njuta av en exklusiv live-demonstration av honungsutvinning av en av Bee Museums personal i ett privat rum. Lär dig om professionella tekniker som att skrapa bikakorna och använda verktyg som manuella slungor för att fylla tomma burkar. Efteråt kan du provsmaka den nyutvunna honungen i ett särskilt utrymme som är exklusivt tillgängligt för National Geographic-grupper. Prova också andra typer av honung, bland annat sorter som tall, timjan och erica. Prova också den berömda Melekouni, ett traditionellt sött mellanmål från Rhodos. Efter provsmakningen kan du ta på dig en skyddsdräkt och ta en titt på en aktiv bigård och undersöka den öppna kupan tillsammans med en erfaren biodlare. Omgiven av glatt surrande får du lära dig mer om viktiga verktyg som ramar, rökare och skrapor, och du får en praktisk förståelse för hur bisamhällen är organiserade. Du kommer att få en ny förståelse för det enkla honungsbiet och vad du kan göra för att skydda det.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Nat Geo Day Tour: Medeltida Rhodos, en fotografisk rundvandring
Utflykter & dagsturer

Nat Geo Day Tour: Medeltida Rhodos, en fotografisk rundvandring

Bli en mästare på att fotografera med en National Geographic-utbildad fotoguide i Rhodos stad. Utforska medeltida arkitektur, dela din berättelse om Gamla stan med ditt objektiv och fånga dagens bästa bild. Rhodos är en av de mest fotograferade städerna i Grekland tack vare sitt arv i världsklass som fördes vidare av de medeltida Knights Hospitaller. Från 1309 till 1523 stod Rhodos under direkt ledning av Johanniterorden av Jerusalem, som förvandlade staden till ett fäste. En labyrint av smala kullerstensgator kantade med medeltida byggnader och gotiska kyrkor skyddade av höga murar och en vallgrav är det som gör att Gamla stan sticker ut. Följ med på denna National Geographic-tur där du kommer att låsa upp dina konstnärliga färdigheter med denna dynamiska fotokurs. Med din National Geographic-utbildade guide kommer du att fånga Rhodos arv genom dina kreativa ögon. Börja ditt besök med en teorisession där din guide delar med sig av tips om fotografisk komposition och storytelling. Sedan sätter du dina nyförvärvade färdigheter på prov när du ger dig iväg för att upptäcka Gamla stans befästningar och arkitektur som påverkats av otaliga civilisationer som bysantinerna och ottomanerna. För att göra dagen lite mer spännande kommer din instruktör att anordna en tävling för dagens mest fängslande bild. Stärkt av lite vänlig tävlingsanda går du runt fästningens omkrets och passerar genom den stora porten och tar bilder av den polerade medeltida arkitekturen. När du går in i den historiska muromgärdade staden Rhodos, som finns med på Unescos världsarvslista sedan 1988, passerar du den berömda riddargatan och det ikoniska klocktornet. Avsluta turen med förfriskningar och sätt dig ner och prata om dagens bilder med din guide. Din guide kommer också att välja den bästa bilden baserat på dess anpassning till National Geographic-värderingar och tillkännage vinnaren.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Symi & Panormitisklostret – heldagsutflykt
Utflykter & dagsturer

Symi & Panormitisklostret – heldagsutflykt

Öarna som tillhör den Dodekanesiska ögruppen har alla sin egen karaktär och en av de mest kulturrika är Symi. På den här heldagsutflykten besöker du sevärdheter som klostret Panormitis och en tvättsvampsfabrik.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Västra Rhodos byar & Fjärilsdalen – utflykt
Utflykter & dagsturer

Västra Rhodos byar & Fjärilsdalen – utflykt

Med sina sömniga byar, tallklädda berg och uråldriga ruiner har västra Rhodos en alldeles egen vacker natur. Den här utflykten inkluderar några av de bästa platserna. Du kommer att besöka den antika staden Kamiros, bergsbyarna Embona, Siana och Gennadi samt Fjärilsdalen - där hundratals Callimorpha-fjärilar lever. Nicholas, en av våra lokalguider, säger: "Kamiros ger en inblick i det dagliga livet för de gamla invånarna och visar hur geniala de människor som byggde staden var. Vattenförsörjningssystemet, med sitt komplexa nätverk av cisterner och akvedukter, är välbevarat och verkligen intressant.Vi börjar i Fjärilsdalen - en naturpark med hundratals av de vänliga, fladdrande varelserna. Vandra längs skuggade trägångar och njut av de lugnande bassängerna med porlande vatten medan du observerar de färgglada insekterna runt omkring dig - om du står stilla kanske en till och med landar på dig. Förutom fjärilarna har parken en mängd andra växter och djur, inklusive massor av vilda blommor och fåglar.Därefter reser du tillbaka i tiden till det gamla Kamiros. De välordnade gatorna och resterna av agoran och akropolen ger dig en känsla av hur invånarna levde sina dagliga liv på 500-talet f.Kr. Vid inträdet får du en app som visar hur staden skulle ha sett ut i 3D. Därefter har du tid över för lunch i Embona - den högst belägna byn på Rhodos - och ett besök i bosättningen Siana på bergssidan. Innan vi åker tillbaka till utgångspunkten stannar vi till för en kopp kaffe i Gennadi.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Lindos akropolis & höjdpunkterna i Rhodos stad
Utflykter & dagsturer

Lindos akropolis & höjdpunkterna i Rhodos stad

Få öar i Grekland kan jämföras med Rhodos när det gäller det historiska arvet. Och denna rikedom är i fokus under den här rundturen. Upptäck allt med hjälp av en expert. Dimitri, en av våra guider, säger: "Lindos byggdes på 1000-talet f Kr av dorianerna. Det är den tredje mest besökta platsen i hela Grekland och en av mina favoritplatser på ön." Du kommer också att besöka Rhodos stad, som finns med på Unescos världsarvslista, och se Stormästarnas palats. Med headset kan du höra din guide perfekt.Enligt Dimitri har Rhodos den kanske vackraste naturen man kan hitta i Grekland. Han säger, "Lindos ligger nära en fantastisk sandstrand, omgiven av kullar som förr dolde byn och skyddade platsen från piraternas attacker. Ovanpå de små sockerbitshusen står den antika akropolis och Athenatemplet.”Gå upp för trappan till bergstoppen med akropolis där din guide kommer att levandegöra myterna och legenderna om de forntida människorna när du njuter av utsikten över St Pauls-bukten långt nedanför."Senare besöker vi Rhodos gamla stadsdel – ett av UNESCOs världsarv – för en guidad rundtur. Vandra omkring på slingrande kullerstensgator, kantade av vitkalkade hus och butiker och gå nerför den berömda Riddargatan. Toppattraktionen är Stormästarnas palats – en enorm korsfararfästning från 1200-talet som ursprungligen byggdes av johanniterriddarna.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr, nl, pl 

Rhodos mat- & vintur med en lokalguide
Utflykter & dagsturer

Rhodos mat- & vintur med en lokalguide

På denna dag av upptäckter får du utforska byar i Rhodos inland och provsmaka några av öns mest omtyckta maträtter. Vackra ortodoxa kyrkor, besök i en olivoljekvarn, en traditionell lunch och ett besök på vingården Embona står alla på menyn.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Båttur på ön Chalki och besök i Fjärilsdalen
Utflykter & dagsturer

Båttur på ön Chalki och besök i Fjärilsdalen

Denna variationsrika utflykt är fylld av kontraster. Utflykten tar dig tillbaka till naturen i det berömda naturreservatet Fjärilsdalen, innan vi tar båten över till den lilla sömniga ön Chalki.Du åker genom Rhodos bördiga inland på morgonen, till det ekologiska naturområdet Fjärilsdalen. Här kan du vandra under skogens trädkronor, vid sidan av vattenfall och dammar med ett rikt naturliv. Från mitten av juni till mitten av september är detta område hem för hundratusentals fjärilar av släktet Callimorpha, lockade av kådan från träden av Storaxsläktet.Sedan bär det av tillbaka till kusten där du går ombord på båten till Chalki. Denna sömniga ö bjuder på vackra hus utspridda runt hamnen där små fiskebåtar ligger förtöjda. Ta en promenad och njut av den idylliska atmosfären och få en känsla av det traditionella grekiska ö-livet. Det kommer också att finnas tid för ett uppfriskande eftermiddagsdopp i Chalkis klara vatten.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Guidad rundtur i historiska Lindos och besök på Akropolis
Utflykter & dagsturer

Guidad rundtur i historiska Lindos och besök på Akropolis

Lindos var en gång i tiden en blomstrande och viktig stad i antikens Grekland. Utforska denna historiskt genomsyrade kustby med en valfri, interaktiv Akropolis-tur, som väcker skatter till liv med en surfplatta (en för varje bokning). "Jag brinner särskilt för att guida i Lindos, en av de äldsta akropoliserna i Grekland. "Jag älskar att promenera genom labyrinten av vitkalkade gator och stanna till vid kaptenens hus och se dess vackra mosaikgolv" säger Fotini, en av våra guider.När du närmar dig Lindos ser du snart Akropolis med resterna av ett tempel högt uppe på höjden som reser sig 120 meter över havet. Du kan i lugn och ro utforska de smala kullerstensgränderna och charmiga vitkalkade husen medan du lyssnar på din guide i de hörlurar som delas ut. Se små kapell och beundra utsmyckade ortodoxa kyrkor längs vägen. Interiören i Den heliga jungfruns kyrka är överdådigt dekorerad med fresker och ikoner. Längs vägen stannar du för en drink i hjärtat av byn, på en familjeägd verksamhet.Rhodos och Lindos var av stor betydelse under århundradena under antikens Grekland att johanniterriddarna under 1200-talet reste murarna till fortet för att skydda citadellet. Om du vill kan du välja att gå in och se det arkeologiska området Akropolis. En mindre avgift måste isåfall betalas samma dag. Om du väljer att göra besöket så kommer surfplattan att hjälpa till att levandegöra antikens Akropolis och dess skatter.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Piraterna på Rhodos – båttur med pirattema för hela familjen
Utflykter & dagsturer

Piraterna på Rhodos – båttur med pirattema för hela familjen

Piraten Tim och papegojan Calypso behöver din hjälp för att hitta den försvunna skatten. Men först måste du lära dig allt du behöver kunna för att bli en TUI-pirat. Tillsammans med vår besättning går du på jakt efter bytet, och med lite hjälp av piratteamet ombord på båten börjar alla under resans gång att känna sig som riktiga pirater.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Nattvandring i Rhodos stad med middag och båttur
Utflykter & dagsturer

Nattvandring i Rhodos stad med middag och båttur

Om Rhodos stad är imponerande på dagen, vänta tills du får lära känna staden på kvällen. På den här exklusiva kvällsutflykten får du en guidad rundtur i stadens bästa delar tillsammans med en traditionell meze-middag på en familjeägd taverna. Dimitris, en av våra lokalguider, berättar att du får utforska Rhodos medeltida gamla stad, promenera genom Collachio och den labyrintiska Burgo, där grekerna bodde. Med headset får du direktkontakt med din guide.Den muromgärdade staden Rhodos, som nu finns med på Unescos världsarvslista, befästes av Johanniterriddarna på 1300-talet. Här får du veta allt om Collachios historia, området som omger stormästarens imponerande palats. Det sjuder av liv när butikerna och barerna lyser upp i den svala kvällsluften. När vi promenerar söderut övergår områdets välordnade gator till de mer kaotiska och lummiga gränderna i Burgo. Här finns många gamla moskéer och historiska ortodoxa kyrkor och det är en fröjd att vandra till fots.Efter 90 minuter då din guide berättar allt om denna fascinerande del av det medeltida livet, går vi till en typisk taverna. Här kan du koppla av med en meze-måltid tillagad av lokala råvaror. Kvällen avslutas med lite ledig tid för att avsluta middagen med en promenad till Mandrakis hamn, där du, om du följer med oss under sommarmånaderna, kan njuta av en härlig båttur på kvällen i bukten. Dessutom stöder den här rundturen lokala verksamheter och dess vandrings- och seglingssegment lämnar inget koldioxidavtryck.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Rhodos stad – endast transfer
Aktiviteter

Rhodos stad – endast transfer

Rhodos stad är är perfekt att utforska till fots. Här får du bekväm transport från ditt hotell så att du har gott om tid att gå omkring och upptäcka det bästa av staden. Du kan strosa i de medeltida riddarkvarteren och känna historiens vingslag mellan de gamla stadsmurarna. Eller så tar du dig till huvudgatan för lite shopping och en runda bland designbutikerna. Kanske känner du för en kaffe nere i hamnen, eller något svalt att dricka nere vid strandkanten? Du är fri att göra vad du vill av denna avkopplande dag i Rhodos stad.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Lindos med båt
Aktiviteter

Lindos med båt

En dag som kombinerar avkoppling med nya upplevelser. Du seglar längs östkusten mot den vitkalkade lilla staden Lindos. Koppla av på däck medan båten navigerar nerför kusten och bada i det glittrande Medelhavet – ditt grekiska öparadis väntar på dig.Det roliga börjar med en avstressande seglats från norr mot söder. Du passerar stränder, bukter, kullar och eleganta hotell. Det finns gott om tid att bara luta sig bakåt i solen på däck innan vi anländer till Lindos, som du får utforska på egen hand.Staden har en fascinerande mix av antika och medeltida byggnadsverk i sitt akropolis. Du kan shoppa souvenirer i de vindlande gränderna eller slå dig ner för lunch på en takterrass – valet är ditt. Till sist återvänder vi med båten i lugnt tempo.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Introduktion till Rhodos

Rhodos är känt för sina fantastiska stränder, sitt solsken och sitt nattliv, men det finns också många historiska fästningar och gamla arkeologiska platser. Det är den största av Dodekanesöarna, och med massor av saker att se och göra är det ett ständigt populärt resmål. Den historiska, UNESCO-listade gamla staden är en labyrint av kullerstensgator och är värd en resa i sig själv. Längre söderut hittar du kuststaden Lindos, som ligger inbäddad under en akropolisk kulle. Äventyrssökare kan bege sig till bergen för vandring och cykla mountainbike och söderut till Prasonisi för kite- och vindsurfing. Och om du är ute efter en kulturell upplevelse kan du prova en matresa eller hoppa på en båt till en grannö som Symi eller Chalki.

De sex bästa aktiviteterna på Rhodos:

1. Utforska den gamla staden

Öns huvudstad är en underbar kontrast mellan antik och modern. Den är uppdelad i två delar - Gamla stan, som är ett av Unescos världsarv, och Nya stan. Gamla stan är en av de bäst bevarade medeltida bosättningarna i Europa och många av dess stjärnattraktioner ligger inom murar som härstammar från medeltiden. Stormästarpalatset är ett av stadens måste sevärdheter. Det byggdes som ett bysantinskt citadell och ockuperades senare av riddarna från Hospitaller. Andra höjdpunkter i Gamla stan är Riddargatan, Rhodos arkeologiska museum, det medeltida klocktornet och Suleymaniye-moskén.

2. Ta en rundtur i Lindos

Lindos är en charmig fiskeby som ligger 50 minuters bilresa från Rhodos stad. Förutom de pittoreska husen och de vackra stränderna är dess största dragningskraft den antika arkeologiska platsen Lindos Akropolis. Den här fästningen, som ligger på en 116 meter hög klippa, var ett fäste under medeltiden. Det enda sättet att nå toppen är till fots eller med åsna, men panoramavyn över byn och kusten är mer än värd vandringen.

3. Tillbringa dagen på stranden

Rhodos har massor av stränder - sandstränder, stenstränder, isolerade, stora och små. Anthony Quinn-stranden, uppkallad efter skådespelaren, är förmodligen den mest kända på ön och har smaragdgrönt vatten och har endemiska tallar längs stranden. Agios Pavlos-stranden, nära Lindos, är känd för sin gyllene, slutna vik. Medan det lugna och grunda vattnet på Tsambika-stranden är idealiskt för familjer som vill paddla, bada och ha roligt. Många utflykter till Tsambika inkluderar även ett besök till det närliggande vattenfallet Seven Springs. Vattenfallet ligger gömt i en skogsmark med vatten som rinner ut ur källorna året runt och bildar en liten sjö.

4. Vattenaktiviteter

De bästa aktiviteterna på Rhodos erbjuds inte bara på fastlandet, så ta dig ut på vattnet och upplev Rhodos från ett annat perspektiv. Boka en utflykt med havskajak eller paddling på SUP-bräda och ta del av kusten som är späckad med vikar och grottor. Det klara havet som omger Rhodos är perfekt för snorkling och dykning. På Prasonisi-stranden, som ligger på öns sydligaste ände kan du prova på kitesurfing. Och för något lite mer avslappnat kan du boka en båttur med badstopp och lunch ombord för hela familjen.

5. Prova det lokala köket

På Rhodos hittar du alla typiska grekiska rätter, så varför inte fördjupa sig i öns delikatesser på en lokal mattur? Många rundturer inkluderar besök på olivoljefabriker, traditionella tavernor och vingårdar. Utforska öns honungsproduktion, promenera genom vingårdarna eller delta i en traditionell matlagningskurs. Passa på att provsmaka på pitaroudia - en lokal delikatess gjord på malda kikärter, lök, tomater, mynta och spiskummin.

6. Besök ön Symi

En utflykt till den lugna ön Symi, belägen endast 90 minuter bort med färjan, är en perfekt aktivitet på Rhodos. Upptäck dess avslappnade charm, traditioner och sevärdheter, bortom folkmassorna. När du närmar dig staden Symi kommer du se nyklassiska arkitekturen och de trappstegsformade, pastellfärgade husen. Här kan du njuta av avkopplande promenader, äta lunch på en taverna vid vattnet eller köpa de berömda Simmisvamparna. Många organiserade rundturer inkluderar även ett stopp vid Panormitis kloster, som är känt för sina bysantinska fresker och sitt museum.