Din varukorg
Rhodos
Rhodos

Grekland

Att göra i Rhodos

Upplevelser Rhodos

Filtrera efter:

Pris (vuxen)

kr
kr

Upphämtning på hotell

Kategorier

Alternativ

Symi & Panormitisklostret – heldagsutflykt
Utflykter & dagsturer

Symi & Panormitisklostret – heldagsutflykt

Öarna som tillhör den Dodekanesiska ögruppen har alla sin egen karaktär och en av de mest kulturrika är Symi. På den här heldagsutflykten besöker du sevärdheter som klostret Panormitis och en tvättsvampsfabrik. Vi tar båten över till Symi och vårt första stopp är det stora klostret Panormitis. Det ligger vackert vid havet och är känt för sina bysantiska fresker och en ikon som föreställer helgonet Michael. Du kommer även att få tid att utforska platsen på egen hand. Efteråt fortsätter vi vår båttur till Symi stad – en bildskön hamnstad med pastellfärgade hus. Vi gör en guidad tur runt staden och besöker en tvättsvampsfabrik.

Gratis avbokning
Språk:

en 

De sju källorna och Tsambika-stranden
Aktiviteter

De sju källorna och Tsambika-stranden

En av Rhodos mest magiska platser är De sju källorna eller Epta Piges som denna naturliga oas heter på grekiska. Du får lindring från solens hetta av svala skogar och en liten sjö. Först utforskar du en av Rhodos oaser, De sju källorna. Ni kan promenera längs träspängerna och gå genom den mörka tunneln till den lilla sjön som väntar vid slutet. till Tsambika, en gyllene sandstrand vid Egeiska havet omgiven av två uddar. Det långgrunda och oftast lugna vattnet passar familjer som vill leka och bada. Du kan hyra solstolarna med TUI-rabatt.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Rhodos mat- & vintur med en lokal guide
Utflykter & dagsturer

Rhodos mat- & vintur med en lokal guide

Utforska byar i Rhodos inland och provsmaka några av öns mest omtyckta maträtter. Det börjar i Asklipio, en charmig by som växt fram på en bergssida kring ett gammalt slott och en kyrka från 1000-talet. Därnäst följer Siana där du får en bild av det traditionella vardagslivet bland bergen långt från kusten. Efter att du fått smaka den nypressade olivoljan i en kvarn i trakten är det dags för vinprovning i Embona. Så fortsätter vi till Apollona för en traditionell grekisk lunch. Efter en kafferast i Profitis Elias på vägen till det lilla fresksmyckade bysantinska kapellet Agios Nikolaos i Fountoukli.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Rhodos stad kvällstur
Utflykter & dagsturer

Rhodos stad kvällstur

Rhodos stad är imponerande vacker dagtid, men när mörkret sänkt sig blir den magisk. Rhodos stad, som är ett av Unescos världsarv, grundades på 1300-talet som en försvarsstad av Johanniterriddarna. Nuförtiden fylls gatorna av ett livligt folkliv – och du kommer att få uppleva gamla stan just när lampor och lyktor tänds i restauranger, barer och butiker. Efter en 90 minuters stadsvandring äter vi en meze-middag och avslutar med en kort kvällskryssning i hamnen med utsikt över den upplysta staden.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Historiska Lindos – vandringstur med en lokal guide
Utflykter & dagsturer

Historiska Lindos – vandringstur med en lokal guide

Lindos var en gång en blomstrande och viktig stad i antikens Grekland. På denna intressanta, interaktiva utflykt ges du chansen att utforska denna kuststads vitkalkade hus och branta kullerstensgator med hjälp av en ipad som du får låna (en ipad per bokning). Lindos var en så viktig stad under århundradena under antikens Grekland att johanniterriddarna under 1200-talet reste murarna till fortet för att skydda skatterna som fanns inom Akropolis där innanför. Om du vill kan du välja att gå in och se det arkeologiska området Akropolis. Om du gör det så kommer ipaden att hjälpa till att levandegöra antikens Akropolis och dess skatter.

Gratis avbokning
Språk:

en, fi 

Rhodos stadsrundtur och besök vid de varma källorna i Kallithea
Utflykter & dagsturer

Rhodos stadsrundtur och besök vid de varma källorna i Kallithea

Denna halvdagstur belyser de norra delarna av Rhodos. Du kommer att besöka de varma källorna i Kallithea och sedan ge dig av mot gamla stan i Rhodos för en panoramabusstur och för att utforska dess medeltida hjärta. Du börjar dagen i de varma källorna i Kallithea, kända för sina terapeutiska egenskaper. Lär dig allt om deras betydelse genom historien av din guide och njut sedan av tid på egen hand innan du far vidare mot Rhodos stad och till nästa del av rundturen. I Rhodos stad får du bland annat se Monte Smith – Rhodos akropolis – Evangelismos-kyrkan och Mandrakihamnen. I stadens edeltida centrum kommer du ta dig vidare till fots.

Gratis avbokning
Språk:

fi, sv 

Lindos Akropolis & höjdpunkterna i Rhodos gamla stan – utflykt
Utflykter & dagsturer

Lindos Akropolis & höjdpunkterna i Rhodos gamla stan – utflykt

Få öar i Grekland kan jämföras med arvet från Rhodos. Och denna rikedom utgör den centrala delen i denna rundtur. Upptäck allt med hjälp av en expert. Dimitri, en av våra guider, säger: "Lindos byggdes på 1000-talet f.Kr. av Dorianerna. Det är den tredje mest besökta platsen i hela Grekland och en av mina favoritplatser på ön.' Du kommer också att besöka Rhodos stad, som finns med på Unescos världsarvslista, och se Stormästarnas palats.Enligt Dimitri är Rhodos välsignat med några av de bästa landskapen i Grekland. Han säger, 'Lindos ligger nära en fantastisk sandstrand, omgiven av kullar som döljer byn och skyddar platsen från piraternas attacker. Ovanpå de små sockerkubshusen står den antika akropolis och Athenatemplet.” Gå upp för trappan till bergstoppen Akropolis och din guide kommer att levandegöra myterna och legenderna om de forntida människorna när du njuter av utsikten över St Pauls-bukten långt nedan.Senare besöker vi Rhodos gamla stadsdel för en guidad rundtur. Vandra dess slingrande kullerstensgator, kantade av vitkalkade hus och butiker och gå nerför den världsberömda Riddargatan. Stjärnattraktionen är Stormästarens palats – en enorm korsfararfästning från 1200-talet som ursprungligen byggdes av St Johns riddare.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr, pl 

Rhodos Mat- och Vintur
Utflykter & dagsturer

Rhodos Mat- och Vintur

Om du vill reta dina smaklökar samtidigt som du fördjupar dig i Rhodos mat- och vinkultur, är den här rundturen för vuxna för dig. Du kommer att njuta av provsmakningar och en matlagningskurs när du besöker en vingård med ett destilleri på plats och landets enda bi-museum. Detta är en av våra TUI Collection-utflykter, som ger dig en lokal smak av destinationen samtidigt som den visar dess unika, autentiska och hållbara värderingar.Du börjar dagen på det enda bimuseet i Grekland där en rundvandring kommer att följas upp av provsmakningar och en introduktion till honungsproduktionen på Rhodos. Sedan kommer du att fara vidare till den familjedrivna Triantafillou-vingården för att titta runt bland vinodlingarna och smaka på lokala viner.Ge dig in i köket för en matlagningskurs och lär dig att tillaga några typiska rätter som du senare kommer att avnjuta till lunch - naturligtvis med vin. Och för att avsluta det hela, går vi vidare till souma- och tsipouro-destilleriet för att provsmaka deras sprit.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Rhodos-rundtur med Stormästarnas palats och Gamla stan
Aktiviteter

Rhodos-rundtur med Stormästarnas palats och Gamla stan

"Forntida Rhodos var en smältdegel av konst och kultur. Jag känner mig stolt över att visa dig hur nutiden hyllar öns förflutna.” säger Dimitri, en av våra guider. På den här utflykten får du ett smakprov på Rhodos bästa platser och mest Instagram-vänliga platser. I en grupp med max 16 deltagare kommer vi bege oss på jakt i Mandrakis hamn och ge oss in i citadellets gamla murar för att upptäcka Stormästarens medeltida palats som lämnats efter av St Johannes riddare.I århundraden har kontrollen över Rhodos gått mellan några av historiens största civilisationer. Resultatet? En blandning av imponerande arkitektur som är en fröjd för ögat. Dimitri säger: "Under Rhodos' rika och långa historia älskade alla erövrarna den och lämnade spår efter sig. Först beger vi oss till Mandrakis hamn, där du kan ta några bilder av venetianska byggnader, vackra trottoarkaféer och färgglada båtar som guppar tillsammans med glittrande lyxyachter.Gå nerför den världsberömda Riddargatan och du kommer in i Stormästarens palats – en enorm fästning från 1200-talet som ursprungligen byggdes av St Johannes riddare. Avrunda med att promenera i palatsets gångar som är fulla av utarbetade mosaiker och beundra den otroliga samlingen av medeltida artefakter som visas.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Rhodos stad på kvällen rundtur i liten grupp
Aktiviteter

Rhodos stad på kvällen rundtur i liten grupp

Denna rundtur i liten grupp låter dig se Rhodos stad när den är som mest speciell - upplyst på kvällen. På denna exklusiva kvällsutflykt får du en omfattande guidad vandringstur i de bästa platserna – inklusive Riddarkvarteret – utforska kullerstensgatorna i den muromgärdade staden, njut av en traditionell mezemiddag och ta en stjärnbelyst kryssning i bukten från Mandraki hamn.Detta UNESCO-världsarv grundades som en defensiv befästning av Johannesriddarna på 1300-talet. Men nu vimlar det av ett annat sorts liv – och du kommer att introduceras till de slingrande gatorna i Gamla Stan, precis när alla lampor i butikerna och barerna lyser upp.Efter 90 minuter att utforska och lära dig allt om denna underbara plats från din guide, kommer du att föras till en lokal taverna för en lugn meze-middag. Middagen efterföljs av en härlig promenad till Mandraki-hamnen där du, om vädret tillåter, kan njuta av den förtrollande upplevelsen av en nattlig båttur runt bukten.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr 

Rhodos vandringstur & grekiska teknologimuseet
Aktiviteter

Rhodos vandringstur & grekiska teknologimuseet

De muromgärdade befästningarna som omsluter Rhodos stad byggdes på 1400-talet och är ett medeltida mästerverk. Se dem från en ny vinkel med en vandringstur längs det som en gång var stadens ointagliga vallgrav. En expertguide hjälper till att ge det förflutna liv. Fotini, en av våra guider, säger: "Att gå på vallgraven tar dig tillbaka till tiden då riddarna försvarade sitt slott från massiva murar, torn och bastioner." Dessutom kommer du att besöka det högt rankade antika grekiska teknologimuseet.Du vandrar längs en välutformad stig som i århundraden fungerat som Rhodos stads sista försvarslinje - dess imponerande vallgrav. När du promenerar kan du förundras över mängden arkitektoniska stilar – från korsfarare till italienare – som din guide kommer att påpeka medan du får lära känna stadens färgstarka förflutna. "Du kan beundra arkitekturen från den italienska ockupationen och se hur italienarna tänkte bygga ett nytt Rom här", säger Fotini.Vi kommer att ta oss från de medeltida murarna till det antika grekiska teknologimuseet. Nominerad till priset European Museum of the Year, 2019, är det en populär plats att besöka. Men med en exklusiv gå-förbi-kön-biljett inkluderad, slipper du vänta. Så du har gott om tid att ta in fascinerande utställningar som inkluderar antika grekiska belägringsvapen och vad som tros vara världens första robot någonsin. Detta familjeägda museum kommer imponera på dig, trots sin kompakta storlek.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Rhodos stad STEP-vandringstur & yoga-lektion utomhus
Aktiviteter

Rhodos stad STEP-vandringstur & yoga-lektion utomhus

Förvandla din resa till Rhodos stad till en hälso- och välbefinnande session med vår STEP-vandringstur. Du kommer att utforska trädgårdarna och markerna i det historiska Stormästarnas palats och sedan bege dig till en naturskön plats vid havet för en avkopplande yogalektion.En del av yoga handlar om att lära sig att varva ner och uppskatta allt runt omkring sig. Och i Rhodos stad finns det mycket att beundra. Möt upp din yogaguru och guide för dagen, och upplevelsen börjar med en serie långsamma promenader runt detta hundra år gamla citadell.Promenera förbi en rad arkitektoniska stilar – från korsfarare till italienska – när du får reda på stadens färgstarka förflutna. Höjdpunkten är naturligtvis Stormästarens palats – en enorm fästning från 1200-talet som ursprungligen byggdes av St Johannes riddare. Och efter att ha sträckt på benen kommer du att runda av med en yogalektion utomhus med utsikt över Egeiska havet.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Introduktion till Rhodos

Rhodos är känt för sina fantastiska stränder, sitt solsken och sitt nattliv, men det finns också många historiska fästningar och gamla arkeologiska platser. Det är den största av Dodekanesöarna, och med massor av saker att se och göra är det ett ständigt populärt resmål. Den historiska, UNESCO-listade gamla staden är en labyrint av kullerstensgator och är värd en resa i sig själv. Längre söderut hittar du kuststaden Lindos, som ligger inbäddad under en akropolisk kulle. Äventyrssökare kan bege sig till bergen för vandring och cykla mountainbike och söderut till Prasonisi för kite- och vindsurfing. Och om du är ute efter en kulturell upplevelse kan du prova en matresa eller hoppa på en båt till en grannö som Symi eller Chalki.

De sex bästa aktiviteterna på Rhodos:

1. Utforska den gamla staden

Öns huvudstad är en underbar kontrast mellan antik och modern. Den är uppdelad i två delar - Gamla stan, som är ett av Unescos världsarv, och Nya stan. Gamla stan är en av de bäst bevarade medeltida bosättningarna i Europa och många av dess stjärnattraktioner ligger inom murar som härstammar från medeltiden. Stormästarpalatset är ett av stadens måste sevärdheter. Det byggdes som ett bysantinskt citadell och ockuperades senare av riddarna från Hospitaller. Andra höjdpunkter i Gamla stan är Riddargatan, Rhodos arkeologiska museum, det medeltida klocktornet och Suleymaniye-moskén.

2. Ta en rundtur i Lindos

Lindos är en charmig fiskeby som ligger 50 minuters bilresa från Rhodos stad. Förutom de pittoreska husen och de vackra stränderna är dess största dragningskraft den antika arkeologiska platsen Lindos Akropolis. Den här fästningen, som ligger på en 116 meter hög klippa, var ett fäste under medeltiden. Det enda sättet att nå toppen är till fots eller med åsna, men panoramavyn över byn och kusten är mer än värd vandringen.

3. Tillbringa dagen på stranden

Rhodos har massor av stränder - sandstränder, stenstränder, isolerade, stora och små. Anthony Quinn-stranden, uppkallad efter skådespelaren, är förmodligen den mest kända på ön och har smaragdgrönt vatten och har endemiska tallar längs stranden. Agios Pavlos-stranden, nära Lindos, är känd för sin gyllene, slutna vik. Medan det lugna och grunda vattnet på Tsambika-stranden är idealiskt för familjer som vill paddla, bada och ha roligt. Många utflykter till Tsambika inkluderar även ett besök till det närliggande vattenfallet Seven Springs. Vattenfallet ligger gömt i en skogsmark med vatten som rinner ut ur källorna året runt och bildar en liten sjö.

4. Vattenaktiviteter

De bästa aktiviteterna på Rhodos erbjuds inte bara på fastlandet, så ta dig ut på vattnet och upplev Rhodos från ett annat perspektiv. Boka en utflykt med havskajak eller paddling på SUP-bräda och ta del av kusten som är späckad med vikar och grottor. Det klara havet som omger Rhodos är perfekt för snorkling och dykning. På Prasonisi-stranden, som ligger på öns sydligaste ände kan du prova på kitesurfing. Och för något lite mer avslappnat kan du boka en båttur med badstopp och lunch ombord för hela familjen.

5. Prova det lokala köket

På Rhodos hittar du alla typiska grekiska rätter, så varför inte fördjupa sig i öns delikatesser på en lokal mattur? Många rundturer inkluderar besök på olivoljefabriker, traditionella tavernor och vingårdar. Utforska öns honungsproduktion, promenera genom vingårdarna eller delta i en traditionell matlagningskurs. Passa på att provsmaka på pitaroudia - en lokal delikatess gjord på malda kikärter, lök, tomater, mynta och spiskummin.

6. Besök ön Symi

En utflykt till den lugna ön Symi, belägen endast 90 minuter bort med färjan, är en perfekt aktivitet på Rhodos. Upptäck dess avslappnade charm, traditioner och sevärdheter, bortom folkmassorna. När du närmar dig staden Symi kommer du se nyklassiska arkitekturen och de trappstegsformade, pastellfärgade husen. Här kan du njuta av avkopplande promenader, äta lunch på en taverna vid vattnet eller köpa de berömda Simmisvamparna. Många organiserade rundturer inkluderar även ett stopp vid Panormitis kloster, som är känt för sina bysantinska fresker och sitt museum.