Resor
till
Curacao

Pris från

...

Våra hotell

7 st

Prisnivå

Priserna är ungefärliga och kan variera. Baserade på Willemstad.
  • Pizza100:-
  • 1 liter vatten10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaNetherlands Antillean Guilder (ANG)
  • Tidsskillnad-5 timmar (vintertid)
  • HuvudstadWillemstad
  • SpråkHolländska, Engelska, Papiamento
  • Folkmängd161 000

Resor till Curacao

Curacao

Denna tropiska pärla i Karibien är fylld av saker att älska. Med ändlösa somrar, gyllene stränder, stadsliv och glasklart vatten, är det ett populärt resmål bland såväl soldyrkare som äventyrslystna. På öns 444 kvadratkilometer vilar även ett händelserikt arv, något som lockar den historie- och kulturintresserade. Bered dig på att uppleva en av världens mest bekymmerslösa och avslappnade platser: Curaçao.

Den autonoma provinsen och ögruppen Nederländska Antillerna bildades 1954 av inga mindre än Nederländerna. Handeln med Hansan placerade imperiet mitt i guldregnet, och under storhetstiden på 1600-talet var ön ett centrum för en av flera viktiga inkomstkällor: slavhandeln. Inte det stoltaste ögonblicket i öns historia...

Den avskaffades hur som helst 1863 och år 2010 upplöstes provinsen helt. Ön Curaçao fick sin autonoma identitet redan 2004 och är sedan dess alltjämt en del av Konungariket Nederländerna.

Dykning och äventyr i världsklass

I dag är läget betydligt mer sorglöst och trivsamt på ön, och tur är väl det! Med grannarna Aruba och Bonaire går paradislika Curaçao under smeknamnet ABC-öarna. Med kristallklart vatten, rikt marint liv och en vattentemperatur på 28 grader ända ned till 30 meters djup, är det en av världens absolut bästa platser att dyka på. Som om ön inte redan gjorde skäl för ryktet, kan vi addera fantastiska korallskogar, undervattensikt på 30 meter och populära Blue Cave till listan.

Spanish Lagoon är ett hett tips för den som är intresserad av vindsurfing. Sydkusten är nämligen ett mecka för ändamålet, tack vare de nordvästliga passadvindarna.

Kultur, mat och shopping

Varva det natursköna med stadsliv genom att besöka öns huvudstad Willemstad, en vacker och färgsprakande plats fylld av kultur, historia, mat och shopping. Som Amsterdam i tropikerna, typ. Inte riktigt, men faktum är att arkitekturen har slående likheter med den nederländska. Inte så överraskande med tanke på öns historia, men otroligt njutbart att se på och vistas i.

Stränder på Curaçao

Som den tropiska pärla denna ö är, finns det naturligtvis mängder med stränder i toppklass. Det är svårt att klämma in alla men vi bjuder på ett axplock. Cas Abou Beach, Playa Grandi (Playa Piscado) och Blue Bay Beach är några kanonval för den som älskar sol, bad och snorkling.

Vill du ha ännu glesare med folk är det öns nordligare delar du ska ta dig till. Playa Kenepa, även kallat Grote Knip, är vackert, fridfullt och har färre besökare. Kajak och solsängar går också att hyra. Tips: ha med småmynt till stranden om du vill byta om på plats då vissa omklädningsrum kan kräva det.

Res till Curaçao med TUI

Våra resor till Curaçao går med reguljärt flyg vilket innebär att reslängderna är flexibla. Vi har inga guider på resmålet men du når alltid oss på TUI under din resa via telefon, mejl och sms – både före och under resan.

Restyper i Curacao