Resor
till
Curacao

Pris från

...

Våra hotell

7 st

Prisnivå

Priserna är ungefärliga och kan variera. Baserade på Willemstad.
  • Pizza100:-
  • 1 liter vatten10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaNetherlands Antillean Guilder (ANG)
  • HuvudstadWillemstad
  • SpråkHolländska, Engelska, Papiamento
  • Folkmängd161 000

Resor till Curacao

Curacao

Den tropiska pärlan Curaçao är känd för många godbitar, däribland kristallklart vatten, natursköna omgivningar och sommar året om. Utöver detta har den dykning, snorkling och vindsurfing i världsklass. Vill du varva strandhänget med stad och rörelse är det inga problem. I den kultur- och historiespäckade huvudstaden Willemstad samsas krogar, affärer och marknader tätt intill varandra. Läs mer om curacao här.

Tillsammans med grannarna Aruba och Bonaire bildar Curacao något som kallas för ABC-öarna. Trots upplösandet av provinsen Nederländska Antillerna tillhör ön alltjämt Konungariket Nederländerna. Det har naturligtvis berikat ön med mängder av influenser från just Nederländerna. Under konungarikets guldålder var ön en strategisk plats för bland annat slavhandel.

Tack och lov är det förbjudet idag. Här råder en vänlig, avslappnad och härlig atmosfär, med mängder av stränder och god mat samt en musik- och kulturscen som heter duga. Många kulturer har mötts här, därför kan du göra dig förstådd på nederländska, spanska och engelska. Eller varför inte det lokala språket papiamento. Tips: ta reda på några ord och bli poppis på ön! Un bon vuelo – ha en trevlig resa!

Restyper i Curacao