Resor
till
Sozopol

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Prisexempel från Sunny Beach
  • Enkel middagca 185:-

Fakta

Visa all fakta
  • Valutabulgarisk leva (BGN)
  • Tidsskillnad+1 tim
  • HuvudstadSofia
  • SpråkBulgariska
  • Folkmängd7 128 000

Resor till Sozopol

Sozopol

Sozopol är helt klart en av Bulgariens charmigaste städer. Ljusa sandstränder på ena sidan staden. Smala gränder med medeltidsatmosfär i den gamla stadskärnan. Smaka på Medelhavsköket och Balkans rätter till priser som tål att jämföras.

Sozopol ser ut som hämtad ur en sagobok. Den ligger inbäddad i grönska på två halvöar och längs sluttningarna i gamla stans kullerstensgränder lutar gamla trähus mot varann. I den nya delen av Sozopol ligger sandstranden med vattensporter och restauranger.

Smala gränder i Gamla stan

Det här är den äldsta orten längs hela Svartahavskusten. Från antiken finns en bevarad sju meter hög portal som är lämningarna efter en borg som stod just här. På de smala gatorna kan du strosa bland trähus från 1700-talet som inrymmer konstnärsateljéer, antikvitetsbutiker och mysiga restauranger.

Sandstränder och restaurangliv

Ett stenkast därifrån ligger den nya stadsdelen Harmanite med butiker och restauranger. Den breda sandstranden med ljus sand har fått EUs Blue Flag för sitt rena och klara vatten. Både här och vid Central Beach kan du surfa, åka jet ski och koppla av på någon av strandbarerna.

Kulturstad under antiken

När grekerna bosatte sig här på 600-talet f Kr kallade de staden Apollonia. Med sitt havsnära läge var staden ett viktigt handels- och kulturcentrum och än idag förknippas staden med kultur. Här hålls festivalen Apollonia i september varje år, då staden fylls av konstutställningar, livemusik och teaterföreställningar.

Restyper i Sozopol