Resor
till
Pomorie

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Prisexempel från Sunny Beach
  • Enkel middagca 185:-

Fakta

Visa all fakta
  • Valutabulgarisk leva (BGN)
  • Tidsskillnad+1 tim
  • HuvudstadSofia
  • SpråkBulgariska
  • Folkmängd7 128 000

Resor till Pomorie

Pomorie

Den lilla staden Pomorie ligger på en halvö, med Svarta havet på ena sidan och Pomoriesjön på den andra. Här finns allt för en skön familjesemester: långgrunda stränder, vattenparker och en stad med charmiga smala gränder.

Långgrund sandstrand

Stranden är barnvänligt långgrund och så bred att den rymmer både solstolar och öppna ytor. Vid stranden i centrala Pomorie ligger restauranger längs strandpromenaden och den som vill kan testa vattensporter som jet ski och vattenskidor. Vid hotellen utanför Pomorie är stranden mer orörd och vidsträckt.

Lerbad i lagunen

Det är bara en smal sandremsa som skiljer Svarta havet från lagunen som kallas Pomoriesjön – känd för sin hälsobringande mineralrika lera som sägs göra underverk för huden. På köpet får du en naturupplevelse – vid sjön trivs fåglar, landsköldpaddor och ödlor. Här utvinns även salt, något du kan lära dig mer om i saltmuseet.

Vingårdar, kloster och världsarv

Att varva sol och bad med stadsliv och kultur är enkelt. I Gamla stan i Pomorie kan du strosa bland gränderna och titta in i någon av de utsmyckade gamla kyrkorna eller i Sveti Georgi-klostret som har en vacker trädgård. Till kulturstaden Nessebar med plats på Unescos världsarvslista, är det bara 20 minuter med bil. Den muromgärdade staden är en av kustens populäraste sevärdheter. Kring Pomorie finns också flera vingårdar.

Restyper i Pomorie