Vuxenhotell i Thailand - 12 tips

Stränder, städer och fantastiska smakupplevelser har lockat vuxna och par till Thailand under decennier. Landet är känt som ett prisvärt resmål med exotisk miljö, särskilt populär för romantiska semestrar, smekmånader och bröllop. Kolla bara in hotellet Let's Sea Hua på bilden ovan! Är du ute efter kvalitetstid med din närmsta, slippa bullriga barn, folkmassor eller bara skapa gemensamma minnen för livet ska du se hit – här är en guide till de bästa vuxenhotellen i Thailand!

Här hittar du våra vuxenhotell

  1. Phuket
  2. Khao Lak
  3. Koh Lanta
  4. Krabi
  5. Bangkok

Du kanske minns tillbaka på en mysig (och en smula energikrävande) semester med barnen. Been there, done that, har t-shirten, lagt pusslet och så vidare. Eller så har det aldrig funnits på kartan för dig. Oavsett så bäddar det gedigna utbudet av vuxenhotell i Thailand för en romantisk, lugn och sofistikerad semester. Vare sig om du är sugen på Phuket, Khao Lak, Krabi eller pulsen i Bangkok kommer du häpna över skönheten Thailands paradislika oaser och öar har att bjuda på.

Bästa vuxenhotellen på Phuket

Bara 20 minuter från Phukets flygplats hittar du vuxenvänliga Cape Sienna precis vid Kamala Beach. Det har en lyxig boutiquekänsla med många bekvämligheter som spa och soldäck med både restaurang och jacuzzi. Här är maten omåttligt omtyckt, så omtyckt att restaurangerna även lockar besökare utifrån. Kliv upp i hotellets skybar efter den smaskiga avsmakningsmenyn! Det finns mängder med hotellalternativ på den här storslagna ön, och ytterligare ett alternativ är Front Village vid Karon Beach med sin stilla och lugna atmosfär. Morgonpromenaderna på stranden är magiska!

vuxenhotell i thailand tui
Paradislika Cape Sienna precis intill Kamala Beach på Phuket.

Bästa vuxenhotellen i Khao Lak

Bara en timmes bilfärd norr om Phuket ligger Khao Lak precis vid Andamansjön i den Indiska oceanen. Vida vita sandstränder, turkost vatten och framförallt jättemånga hotell med vuxen atmosfär. Pröva på det stiliga och strandnära The Haven som har rum med poolaccess och utomhusjacuzzi, eller TUI Sensimar Khaolak Beach Front Resort direkt vid omtyckta Nang Thong-stranden. Här är de bästa vuxenhotellen i Khao Lak:

1. The Haven

2. TUI Sensimar Khaolak Beach Front Resort

3. Beyond resort Khao Lak

4. Bangsak Village

vuxenhotell i thailand bild 2
The Haven i Khao Lak med sina swim up-rum och direkt tillgång till svalkande dopp i poolen.

Bra hotell för par på Koh Lanta

Många tror att Phi Phi-öarnas något lugnare kusin Koh Lanta bara är en ö, men den består i själva verket av 50 olika öar, både stora och små. Den tre mil långa huvudön har gyllene sandstränder och bland de bästa hittar du på öns nordvästra sida vid parhotellet Twin Lotus, intill Kong Dao-stranden. Här kan du ägna dig åt allt från att snorkla till korallrev vid Koh Haa, Koh Rok och Emerald Cave på Koh Mook, till att gå på matlagningskurser och örundturer eller bara slappa i solstolen.

Stilsäkra hotell i Krabi

Öster om Phuket ligger Ao Nang, hjärtat och badorten i provinsen Krabi. Hit kan du resa året om och under vintern kan du flyga direkt med oss på TUI. Orten har gjort sig känd för sina grottor, öar och kristallklara vatten.

Från det supermoderna vuxenhotellet BlueSotel Smart Krabi Aonang Beach tar du dig enkelt ut på äventyrliga båtturer eller mysiga strandpromenader. Njut av hotellets stilsäkra inredning, wellness-avdelning eller à la carte-restaurang. Blicka ut över de gröna bergssluttningarna från den supercoola takbaren! Här är åldersgränsen 16 år.

Är du ute och far med partnern eller polaren och vill ta ett morgondopp direkt från din privata markterrass, kan du boka dubbelrum med direkt utgång till poolen på Krabi Chada. Bekvämt, rofyllt, strandnära…hur klingar det, säg?

vuxenhotell i thailand tui
Härlig terrass och swim up-pool på Krabi Chada.

Bangkoks bästa hotell med vuxen atmosfär

Fart, fläkt, spänning, dofter… listan kan göras lång. Blotta tanken på denna ostasiatiska smältdegel höjer pulsen redan i skrivande stund. Här händer det grejer och det finns att välja på! Det är egentligen tufft att plocka fram ett par favorithotell i Bangkok för vuxna eftersom alla våra lämpar sig utomordentligt, men...

Kasta dig in Bangkoks gatumyller, eller se den från ovan från Centara Grand Central Worlds makalösa skybar och häpnadsväckande rum. För att inte tala om Sofitel Bangkok Sukhumvit. På den här takbaren smakar en svalkande drink himmelskt i de ljumma kvällsvindarna.

vuxenohtell i thailand bangkok tui
Den makalösa takbaren på Centara Grand Central Worlds.

Utflykt till Hua Hin från Bangkok

Kombinera ditt besök i Bangkok med en liten tripp till Hua Hin, antingen över dagen eller med en längre vistelse. Du kan åka från Bangkok till Hua Hin med buss, minibuss, tåg eller taxi. Ett tips är att satsa på det förstnämnda, som kostar strax under hundralappen och tar cirka 3 timmar.

Ta in på någon av de 40 sviterna hotellet Let’s Sea Hua Hin har att erbjuda. (Se toppbilden) De är utformade i en härlig mix av design, lyx och enkelhet. De ligger längs med poolkanalen som är 120 meter(!) lång och passar alla typer av livsnjutare. Åldersgränsen är 12 år, men hotellet har en vuxen atmosfär. Det finns allt från spa till restauranger och service i toppklass.