Tips för dig som reser ensam

Tänk att kunna välja resmål, hotell och vad du ska göra på semestern utan att behöva ta hänsyn till någon annan än dig själv. Att resa ensam har många fördelar och är en växande trend. Här har vi samlat ihop hotelltips och svarar på frågor som kan dyka upp när du planerar din resa!

Har du svårt att hitta ett resesällskap? Låt inte det hindra dig från att ge dig iväg och upptäcka världen. Eller är du kanske en van ensamresenär och bara vill ha lite tips? Läs vidare för att få inspiration och även tips på hotell med enkelrum.

5 anledningar till att resa ensam

  1. Du kan göra vad du vill, precis när du vill

  2. Du får mer tid över till att ”bara vara” och ta in fler intryck

  3. Du lär troligen känna fler människor

  4. Du växer garanterat som person

  5. Du slipper dessutom att bråka om restaurangval…

9 hotelltips med enkelrum

Nedan har vi samlat förslag på hotell som erbjuder enkelrum vilket innebär att du slipper betala enkelrumstillägg.*

1. Gran Canaria, San Agustin

Vuxenhotellet Corallium Beach ligger direkt vid stranden i San Agustin. Här kan du njuta av god mat, dryck och levande musik på kvällarna.

Corralium Beach - TUI

2. Rhodos, Lindos

Hotell Mitsis Lindos Memories är ett femstjärnigt strandhotell för vuxna. Hotellets pool och terrass ligger med utsikt över Medelhavet.

Mitsis Lindos Memories

3. Kreta, Agii Apostoli

SuneoClub Althea Village ingår All Inclsuive. Hotellet har 3 pooler och i närheten finns poolbaren där du kan svalka dig med glass och dryck.

SuneoClub Althea Village - TUI

4. Sardinien, Isola Rossa

Marinedda är ett lyxigt hotell med hög kundnöjdhet i fiskebyn Isola Rossa. Hotellet har ett Medelhavsinspirerat Thalasso-spa.

Marinedda - TUI

5. Mallorca, Ca’n Pastilla

Vuxenhotellet El Cid har ett läge direkt vid strandpromenaden i Ca’n Pastilla. In till Palma tar det bara tio minuter med taxi och du kan även cykla.

El Cid - TUI

6. Mallorca, Cala d’Or

Robinson Club Cala Serena är ett må-bra-hotell där träning, god mat och avkoppling står i fokus. Orten är känd för sina fina badvikar med turkost vatten.

Robinson Club Cala Serena - TUI

7. Fuerteventura, Jandia

Robinson Club Esquinzo Playa är ett sportigt All Inclusive-hotell precis vid stranden. Hotellet tar till vara på sitt fina strandläge och vissa kvällar ordnas strandpartyn.

Robinson Club Esquinzo Playa - TUI

8. Fuerteventura, Corralejo

På All Inclusive-hotellet Riu Oliva Beach Resort bor du direkt på sanddynerna och den bredaste sandstranden på Fuerteventura.

Riu Oliva Beach - TUI

9. Kroatien, Porec

Diamant Hotel bor du med ett riktigt bra läge, det är knappt en kilometer till centrala Porecs kullerstensgator och nära till bad, supermarkets och naturen.

Diamant Hotel - TUI

Vad är enkelrumstillägg?

De flesta hotell har rum med minst två sängplatser, t.ex. ett dubbelrum. När du bokar ett sådant rum ensam så innebär det att den andra sängen står tom. Hotellet tar då ut ett enkelrumstillägg (också kallat tombäddstillägg) som täcker upp den summa som hotellet annars skulle fått in om två personer bokat rummet. Kostnaden för rummet är nämligen densamma oavsett om det är en eller två personer som bor i rummet. Det finns däremot vissa hotell som har rum med enbart en ordinarie säng och då slipper du betala enkelrumstillägg, som hotellen vi listat här ovan.

Sugen på att läsa mer om att resa ensam? Spana in artikeln Resa ensam - därför bör du testa det! En intervju med vagabonden Louise Carmvall.

*Kontraktsändringar kan ske efter att artikeln publicerats.